Tijmpje's Logboek, 22 jan 24

Hoe gaat het? Nou, niet zo goed (sorry alvast dit word een heel verhaal).
Dat wil zeggen: gewicht blijft stabiel, lijkt momenteel rotsvast en niet naar beneden te krijgen. Trainingen gingen goed afgelopen weken netjes 4x per week geweest en gemiddeld 13.000 stappen per dag.
Tot zo ver dus eigenlijk geen klagen.

Mentaal-emotioneel gaat het de laatste tijd echt ruk, zeg maar. De therapie raakt veel aan en dat maakt het met tijden enorm moeilijk. En er zit ook zo enorm veel...
Dat zorgt ervoor dat ik naast m’n therapiesessies en m'n noodzakelijke sport en lopen niet zo gek veel overhoud aan energie. Motivatie ergens toe ken ik al ruim 2 jaar niet meer. Wat ik doe, doe ik op verantwoordelijkheidsgevoel. De laatste weken ben ik minimaal op social media te vinden en ook hier op FS is de inbreng minimaal geweest de laatste tijd. Wel netjes bijna alles ingevuld, af en toe wat gelezen maar minimaal gereageerd.

Momenteel komt erbij dat ik zaterdag-op zondagnacht lelijk gevallen ben.
In de nacht op weg naar de badkamer omdat ik moest plassen. Lag vooraf al een tijdje wakker want had geen zin om er uit te gaan. Ene moment loop ik nog, volgende moment klap ik met m’n gezicht op de slaapkamervloer. Er zat voor mijn idee niets tussen (of ik ben het kwijt door de val). In ieder geval was er op het moment suprême dus ook geen opvangreflex, waaruit te concluderen valt dat ik niet het bewustzijn heb gehad dat ik ging vallen.
Dus ik heb mezelf een beetje naar zitpositie gehesen, manlief was wakker geworden door de klap (en die hoort nagenoeg niets zonder hoorapparaten). Manlief wilde dat ik op bed ging zitten, maar ik voelde me niet lekker en wist ff niet hoe. Intussen begon het te druppelen en even later nogal te stromen, bloed van een snee in m’n neus (en de volgende ochtend bleek ook uít m’n neus). Manlief op en neer lopen met natte washandjes. Binnen no time zat ik in een plas bloed, nogal indrukwekkend. Ikzelf kreeg het maar half mee op dat moment, maar manlief was nogal onder de indruk. Na een tijdje heeft hij me ondersteund naar de badkamer want ik moest natuurlijk wel ook nog steeds plassen. Ondertussen heeft hij bloed van me afgewassen enz… Bij opstaan werd ik echt héél akelig, nek en schouders verkrampten en ik heb me een tijd aan de wastafel vastgehouden, met m’n hoofd voorover gebukt. Toen heeft manlief me weer naar bed begeleid waar hij heeft geholpen mezelf in bed leggen want ik was de weg helemaal kwijt en kampte met een lijf dat ook niet meer mee werkte. Eenmaal liggend hoorde ik doorlopend water lopen, vreemd geluid wat er in werkelijkheid niet was. Later vaker wakker geworden, toen was het weg.

Intussen is m’n gezicht een schilderij. Dikke blauwe bult boven m’n linker wenkbrauw waarvan het blauw gisteren al over m’n oog begon te zakken. M’n neus is er intussen een van een bokser, zo dik. Gekneusd, blauw en pijnlijk met ook een flinke snee erin, prominent aanwezig zeg maar. M’n tanden waren door m’n lip gegaan dus ook een enorm dikke, blauwe kapotte lip.
En verder flink hoofdpijn uiteraard, wat pijn in m’n nek en her en der spierpijn in m’n lijf. Gisteren was ik af en toe misselijk en wat duf, erg moe.
Behalve gewandeld hebben we gisteren verder niks bijzonders gedaan en vandaag sla ik m’n training ook maar ff over. Ook vandaag nog maar ff wat rustig aan doen.

Bekijk Dieet Kalender, 22 januari 2024:
1732 kcal Vet: 64,06g | Eiwit: 129,48g | Kolhy: 152,53g.   Ontbijt: Divers Koffie Gemalen, Water. Lunch: Tastino Volkoren Roggebrood, Aldi Hagelslag Puur, Hardgekookt Ei, Milbona Belegen Plakken Goudse Kaas 48+, Jumbo Coburger Ham Gerookt, Milbona Roomboter Ongezouten, Milbona Karnemelk, Plus Puur 100% Pindakaas, AH Bewust Light, Jumbo Koolhydraat Verlaagd Vloerbrood.. Diner: Uniekaas Parrano Snippers, Macaroni, Komkommer (met Schil), Water. Snacks/Andere: Water, Body & Fit Smart Bar Crunchy Chocolate Peanut Caramel Flavour, Milbona Greek Yoghurt Fat Free, Jacob Hooy Geurig Ijzerhard Kruidenthee, Chateau Mokka Room Chocolade, Divers Koffie Gemalen, Body & Fit Pro Bar Cookie Dough Flavour, Divers Koffie Gemalen, Water. meer...

34 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 31
Reacties 
Sterkte en beterschap 🍀🌸 
22 jan 24 door lid: Rommeltjes
Flinke smak gemaakt. mss even een dokter bezoeken? duizelig en zo.. Beterschap, hoor! 💐 
22 jan 24 door lid: Suzepluus
Nou, wat een verhaal zeg! Wat doe je toch allemaal joh?! 😱 Ik wens je een goede heling van jouw val en hoop dat het overall ook gewoon eens wat beter mag gaan 😘 
22 jan 24 door lid: SabineS85
o wat naar zeg heel veel beterschap en hoop dat je zowel lichamelijk als geestelijk snel beter bent en de rust weer kan vinden. 
22 jan 24 door lid: joycedejong1983
Heel veel sterkte en beterschap ❤️😘 
22 jan 24 door lid: carolinequichou
Jeetje, beterschap  
22 jan 24 door lid: Gerrika G
Joh wat akelig 
22 jan 24 door lid: Laurierdrop
Wat naar, ben je ook naar de huisarts geweest omdat je duizelig bent? Ik hoop dat je snel wat herstelt. Dit kon je er nú net niet bij hebben als ik je verhaal zo lees. Heel veel sterkte. 
22 jan 24 door lid: gien55
Beterschap ❤️‍🩹 
22 jan 24 door lid: Elvybarbar
😱😱😱 het houdt niet op. sterkte 💐 
22 jan 24 door lid: claudet57
Ik ken je niet en weet ook niets over je gezondheid, maar dit soort dingen zijn ALTIJD een reden om met de huisarts(enpost) te bellen! Als je dat nog niet gedaan hebt zou ik dat nu zeker wel doen. Heel veel sterkte en beterschap! 
22 jan 24 door lid: marjoleinja
Oh wat erg dat je zo vreselijk bent gevallen en dat moet een beste smak zijn geweest als je man z’n hoorapparaten niet inhad en het toch gehoord heeft. Hopelijk ben je echt snel weer een heel stuk opgeknapt.💐💐 beterschap lieverd.💐💐🫂🫂😘😘 
22 jan 24 door lid: Ria7057
Jeetje dat is een flinke smak geweest, inderdaad even dokter ivm een eventuele (lichte) hersenschudding omdat je ook misselijk en duizelig was, in elk geval heel veel beterschap 💐💐 
22 jan 24 door lid: connyd011
He bah zeg! Ook ik zou langs naar de huisarts gaan. Ook omdat je de val niet voelde aankomen. Beterschap! 
22 jan 24 door lid: Antoinette loves food...
Dank je wel. Ik ben overigens helemaal níet duizelig geweest. Ik ben candaag nog erg moe, nog hoofdpijn (maar al wel minder) en nog wat pijntjes hier en daar. Algemeen toch wat beter dan gisteren. Maar mss bel ik morgen toch nog ff de huisarts om te checken. Thanks voor het mee denken.❤️ 
22 jan 24 door lid: Tijmpje
Huisarts gebeld voor overleg, wel/niet komen. Ik moet dus vanmiddag alsnog komen. 
23 jan 24 door lid: Tijmpje
Nou, huisarts gesproken, een en ander nagekeken. Volgens hem is het hoogstwaarschijnlijk een acute wegval van de bloeddruk geweest. Ik ben bekend met lage bloeddruk, maar heb ook hartmedicatie. En die drukt 'm nog meer. Dan hebben we nog de AD, die 'm ook drukt. Dus ik voel altijd wel als die te ver zakt, want dan word ik duizelig enzo en moet ik me ff ergens aan vasthouden. Maar nu had ik dat niet. Volgens huisarts is de bloeddruk ineens extreem laag geweest, en dan kan je zo plots neervallen. Iig...als het nog eens gebeurd, moet ik wel bij de 1e mogelijkheid terugkomen. Verder heb ik wss lichte hersenschudding en is m'n neus wss gebroken (die kraakt ook). Deze week rustig aan doen, zei hij. Ja, daar was ik zelf ook al achter. 
23 jan 24 door lid: Tijmpje
Sterkte en een goed herstel gewenst!  
23 jan 24 door lid: DoctorSnuggles
Hopelijk voel je je snel weer beter.💐💐🫂🫂 
23 jan 24 door lid: Ria7057
Pffff.... ben je lekker mee. Beterschap!  
23 jan 24 door lid: Suzepluus

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.