Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
2 portie(s)
Voorbereidingstijd:
40 min
Bereidingstijd:
20 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: mirte1970

Aubergine met Tomaat, Parmezaan en Mozzarella

Een overheerlijke ovenschotel van aubergine, tomatensaus, Parmezaan en mozzarella. Een Italiaanse klassieker.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Maak eerst de tomatensaus door het pak/blik passata (gezeefde tomaten) te verwarmen met de grof gesneden ui, knoflook en de kruiden. Ik gebruik meestal oregano, tijm en wat gedroogde basilicum. Verse basilicum verliest snel zijn smaak als je het kookt, bewaar die dus voor de garnering. Na een half uur pruttelen pureer ik de saus met de staafmixer.
  2. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een centimeter dik. Spray er olijfolie over en bak ze in de oven of een grillpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn en zacht van binnen. Haal uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de mozzarella grof en houd apart. In een kleine (twee persoons-) ovenschaal: Begin met een laagje aubergine, schep hierop de helft van de tomaten saus en dek af met 2/3 van de mozzarella. Leg hierop weer een laag aubergine en de andere helft van de tomatensaus. Strooi hier de geraspte parmezaan over en de rest van de mozzarella.
  4. Bak het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven. Strooi er daarna de gesneden basilicum over en serveer gelijk.
110 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 


     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Hoofdgerechten

Nieuwste Recepten

door lid: josefine4
Ontbijtkoek zonder suiker.
door lid: fitadventure
Ontbijt Cupcakes met appel, kaneel en rozijnen.
door lid: fitadventure
Koolhydraatarme risotto van bloemkool met champignons, erwten, knoflook en parmezaanse kaas.
door lid: MissyMaxx
Een heerlijk vullende crème-soep met een bite.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 439 calorieën in een portie Aubergine met Tomaat, Parmezaan en Mozzarella.
Calorieën Verdeling: 40% vet, 41% kolhy, 19% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte: per portie
 
per portie
Kilojoules 1837 kj
Calorieën 439 kcal
Eiwitten 22,19 g
Koolhydraat 48,27 g
  Suiker 24,53 g
Vet 21,16 g
  Verzadigd Vet 5,97 g
  Enkelvoudig Onverzadigd Vet 10,358 g
  Meervoudig Onverzadigd Vet 2,018 g
Cholesterol 4 mg
Vezels 22,7 g
Natrium 1259 mg
Kalium 1380 mg
22%
van ADH*
(439 cal)
22% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (41%)
 
Vet (40%)
 
Eiwitten (19%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën