Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Logboek, 11 mrt 20

Vandaag voor de 3e keer dit jaar opnieuw herstarten met mijn dieet.

Ik zit al een tijdje niet lekker in mijn vel maar gewoon maar doorgaan en dikker worden is niet langer meer een optie voor mij. Ik merk dat ik nu in de afgelopen 15 dagen veel ben aangekomen en ik er steeds meer last van krijg. Ik heb er genoeg van.

11 maart 2020 zal dan toch uiteindelijk de datum worden dat ik een ommekeer maak in mijn gedrag, dat is pas later te concluderen, maar ik ben er wel van overtuigt dat ik het nu wel ga volhouden.

Eigenlijk loopt sinds 20 december 2019 tot 11 maart 2020 alles in de soep.

Het gehele leven van ons gezin stort min of meer in en alles wordt ons allemaal gewoon wat te veel.

- De grote achterstanden met de vaat/was/administratie.
- De 24 uurs zorg van onze moeder.
- Mijn eigen taxibedrijf met de nodige verplichtingen.
- De sfeer in huis.
- Mijn vaste andere baan.
- Mijn dieet wat ik telkens uitstel of vroegtijdig heb beëindigd.
- De algehele zorgen omtrent onze moeder en het steeds verslechterde ziektebeeld.
-Huishoudelijke hulp/strijkhulp die al sinds eind december niet kan komen i.v.m. een gebroken schouder door een val.
- Een lekkage in de woonkamer na net klaar te zijn met de grote verbouwing.
- Grote investeringen met de vraag of het het geld wel waard is.
- En zo heb ik nog wel tig dingen die door mijn hoofd spoken dagelijks.

Ik heb mezelf gewoon teveel verantwoordelijkheid gegeven, waar ik indirect helemaal geen tijd voor heb. Op een gegeven moment wordt het ook voor mij teveel.

I.c.m. de tegenslagen van de laatste tijd, maakt dit de situatie zoals hij nu is. We lopen allemaal achter de feiten aan.

ik hoop het zo wat duidelijker te hebben omschreven waar ik me allemaal zorgen om maak en welke dingen er allemaal spelen op dit moment.

Mijn hoofd is vol en wordt steeds voller waardoor ik dingen laat vallen of ga verwaarlozen waaronder het diëten.

Houdt deze situatie langere tijd aan dan kom je op een gegeven moment in een neerwaartse spiraal terecht met als gevolg dat er helemaal geen werk uit onze handen komt. Dit moet ik voor zijn.

Vandaag met de rest van het gezin gesproken en aangekondigd dat ik weer ga diëten en alles weer op ga pakken. De rest gaf aan dat ze achter me staan en me ondersteunen. Ik ben benieuwd voor hoelang, vaak is dit van korte duur leert de geschiedenis mij.

Er ligt nu niks meer in de weg om per 11/12 maart 2020 opnieuw te starten met mijn dieet voor een langere periode.

164,1 kg is het startgewicht (wordt nog gecorrigeerd aangezien ik woog met kleding aan en hele volle maag).

Ik heb 11 maart nu gekozen als laatste eet dag omdat ik op de kop af 7 jaar (11/12 maart 2013) mijn eerste poging deed om af te vallen.

Ik begon met een startgewicht destijds van 189,9 kg in 2013. Ik was toen 21 jaar.

189,9 kg heb ik daarna ook nooit meer gezien op de weegschaal gelukkig dus alsnog een resultaat van -26.8 kg structureel afgevallen. Wel heb ik het jojo effect waardoor ik de ene keer zwaarder ben dan de andere keer. Ik wordt ook al Jojo genoemd.

In die 7 jaar heb ik veel geleerd over mijn lichaam en weet ik wat ik wel en niet kan eten. Van die 7 jaar ben ik denk ik in totaal 2 tot 3 jaar op dieet geweest. Mijn laagste gewicht wat ik heb behaald was 130 kg.

2020 wordt het jaar van opruimen en ordenen van het huis/leven/lichaam en mentaal. Alles goed op een rijtje zetten en goed bekijken wat ik precies wil voor nu en in de toekomst.

Ik weet dat ik de laatste tijd veel in herhaling val en ik het eerst maar aan de Fatsecret volgers en mezelf moet laten zien dat ik wel kan afvallen en het me deze keer wel gaat lukken.

Allemaal succes met afvallen of juist aankomen. Ik ben vanaf vandaag ook weer van start gegaan.
164,1 kg Tot nu toe verloren: 14,9 kg.    Nog te gaan: 89,1 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.
Gewichtstoename van 6,3 kg per week

26 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
waarom zoek je geen hulp bij een obesitas kliniek/centrum/ziekenhuis? 
12 mrt 20 door lid: dame0165
of een extra begeleiding coach om je met alles te begeleiden. sta je er niet alleen voor en heb je een steuntje voor je huis, administratie en alles. Of omgeving meer om hulp vragen.? Succes idd💪💪 
12 mrt 20 door lid: brigensam
Hulp vragen bij de huisarts, niet alleen voor je gewicht maar ook hulp vragen voor je geestelijke zorg. Hulp vragen of je huisarts iemand weet om jou verder te helpen.  
12 mrt 20 door lid: Zeghetmaar
Ik vraag me oprecht af of dit alles gaat werken zonder professionele hulp. Hoevaak je het nu al wel niet geprobeerd hebt en hoe hard je steeds bent teruggevallen. Ik zou, net zoals de anderen hieronder, adviseren om het d.m.v. begeleiding te doen. En dit is geen verwijt naar jou toe maar je gewicht is zo gevaarlijk hoog dat ik eerder denk dat je nu strengere maatregelen moet ondernemen, ook voor jezelf! 😘 
12 mrt 20 door lid: Warrigeboel
Hoe je het ook aan gaat pakken, ik wens je veel succes. Professionele hulp vragen, lijkt mij heel nuttig. Ook gezien de andere problemen.  
12 mrt 20 door lid: PietjeAnthonie
Laat jouw succes niet afhangen van de vraag of anderen jou steunen. Jij doet dit voor jezelf! En dat ben je waard. Zoals anderen al hebben geschreven; hulp zoeken lijkt mij verstandig. Dat vergroot jouw kans op succes immers. Heb je overigens ooit wel eens een gastric sleeve overwogen? Dat is zeker niet zaligmakend, maar als je zo veel kilo's kwijt wilt kan het wellicht een goed hulpmiddel zijn.  
12 mrt 20 door lid: Tantepanda
Heel veel succes! Gaat je vast lukken! Als ik je een tip mag geven, kijk eens naar het boek van Mieke Kosters- Skinnyminds (voorheen het geheim van slanke mensen). Dit gaat niet over wat je wel of niet mag eten, maar wat je wel of niet wilt. Bewuste keuzes maken, als ik nu dit stukje chocolade neem, kan dat in mijn dag. Is het het waard om dit nu te eten? Wat ik mijn mond ga stoppen is dat een 8,9 of 10 qua smaak? Vind ik het echt lekker.. bewust eten wat je lekker vindt icm wat gezond is heeft mij heel veel geholpen. Hopelijk heb je er iets aan!  
12 mrt 20 door lid: Ger10e
Ja, wat zal ik zeggen nu t meeste al gezegd is. Eerste instantie dacht ik ook..alweer?? Ik weet zéker dat je intentie goed is. Maar je hebt waarschijnlijk meer hulp nodig voor je geestelijke gezondheid. Zoek hulp, want dit redt je niet alleen! Je bent al zolang bezig. En huishoudelijke zorg kun je ook in de krant ofzo vinden. Ik wens je weer heel veel succes, en zorg nu eens niet alleen voor anderen, maar eerst voor jezelf. Mensen die afhankelijk van je zijn, kunnen helemaal niks als jij weg valt 🌻 
12 mrt 20 door lid: annemiek rembil
Ik herken je heel goed! Helaas is op dit moment mijn privé situatie vrij heftig. Waardoor ik nu eerst een gevecht met mezelf ook moet afmaken. Hierdoor natuurlijk totaal niet bezig geweest met gezond eten en sporten. Helaas maar het is zo. Het is niet erg om hulp te vragen! Na 6 jaar er alleen ervoor te hebben gestaan voelt het als een opluchting 
12 mrt 20 door lid: xraquelh
Het is ook super moeilijk allemaal, hier heb ik geleerd dat ik door de week strenger ben en in het weekend pak ik ook wat lekkers en zo hou ik het goed vol. Ik eet dagelijks ook gewoon brood en het avond eten wet ik ook gewoon dus aardappelen, pasta etc anders hou ik het niet vol. Kom op he je kan het 
13 mrt 20 door lid: Ingrid jansen1971
Zet hem op 💪🏽 
13 mrt 20 door lid: AviaMar
Heey allemaal, Wat een mooie reacties. Misschien is het wel verstandig om professionele hulp in te zetten. Bij mijn moeder hebben we dat dus al vaker gedaan en zonder resultaat. De zorg en de zorgen erom heen blijven doorgaan, waardoor je nooit rust in je hoofd hebt. De een lost dit op met een sigaret, de ander met alcohol en ik met eten. Gelukkig drink en rook ik niet anders zou het nog erger zijn denk ik. 
14 mrt 20 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Nu de reacties individueel beantwoorden: Aviamar: dank je wel Ingrid Jansen 1971: ik probeer doordeweeks wel streng te zijn, dat werkt voor mij ook het beste. Ik ken gelukkig mijn valkuilen. Ik ga gewoon mijn best doen. xraquelh: denk dat we een beetje in het zelfde schuitje zitten. Succes met persoonlijke strijd. Annemiek Rembil: Ik ben inderdaad al een tijdje bezig met ups en downs. Ik moet inderdaad de dingen weer gaan oppakken en eerst aan mezelf denken. Ik blijf nu gewoon schrijven op FS. Het werkt wel therapeutisch of zo. Dit jaar hoop ik echt van mijn overgewicht en ballast af te zijn. Dank voor je heldere berichtjes altijd. Ger10e: dank je voor de tip. Bij mij is het meer dat ik het zonde vind om eten weg te gooien. Hier wordt altijd zoveel gekookt waarvan de helft weggegooid moet worden. Knakkers102: Ik vind altijd iedereen belangrijker dan mezelf. Daar moet ik mee stoppen. Liever geen operaties. Ik zie al op tegen de operatie die ik zou moeten ondergaan als ik daadwerkelijk zoveel ben afgevallen PietjeAnthonie: bedankt voor je vertrouwen. ShirleyGummels: bedankt voor je bericht en je adviezen. Ik zag dat je me ook al een tijdje volgde, ik ga de zoveelste poging beginnen inderdaad. Ditmaal hoop ik wel te slagen eventueel met hulp.Ik weet dat je het goed bedoeld:). Zeghetmaar: bedankt voor de tip. Brigensam: ook bedankt voor de tip evenals dame0165. Ik wilde even persoonlijk de reacties beantwoorden omdat ik normaliter niet echt reageer, maar ik ze altijd wel allemaal lees. Soms is zelfs Fatsecret te veel om in te vullen en probeer ik het juist te vermijden. Het lezen van jullie berichtjes doet me altijd wel goed, bedankt daarvoor.  
14 mrt 20 door lid: Soufyan Whatsheppie 18-02-2018
Jij ook Soufyan! Uiteindelijk komt het goed, het heeft tijd nodig maar gun jezelf ook die tijd! Je kunt het 💪 
14 mrt 20 door lid: xraquelh
Misschien de overige etenswaren invriezen? Succes hoor. Om t telkens weer te proberen geef je iig aan dat je het oprecht wil gaan doen. Ga het nu ook doen, 👍😊 
14 mrt 20 door lid: annemiek rembil
Hi ik las nogmaals je bericht maar zag dat mijn lange andere bericht helaas niet was doorgekomen. Een dag niet eten of drinken is niet de beste manier om een dieet te beginnen. Je herstart het lichaam daar niet mee maar je brengt het in stress. Elk lichaam (en ieder mens) zal nooit het beste reageren wanneer het onder stress wordt gezet. Dat zelfde geldt dat als je een dieet start en dat niet op de juiste manier aanpakt. Mijn Advies is echt hulp hierbij te zoeken. Een dieet toepassen om effectief af te vallen is lang niet zo 1-2-3 simpel. De kans van jo-jo en rebound wordt groter naarmate een dieet onhandig wordt gestart. Planning is key. Succes  
14 mrt 20 door lid: AviaMar
Ga het doen! Doe het! Juiste woorden Annemiek 🙌🏽 
14 mrt 20 door lid: AviaMar
Ik heb een goede raadgever hè 🤗 
14 mrt 20 door lid: annemiek rembil
😉💪🏽 
14 mrt 20 door lid: AviaMar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Soufyan Whatsheppie 18-02-2018's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.