Bevat:
6 portie(s)
Voorbereidingstijd:
35 min
Bereidingstijd:
1 u
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Beoordeling:

Nog niet beoordeeld.

Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: haticeorge98

Thaise curry

Met kip en zoete aardappel

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Kook een dag van te voren 1 kilo kippendrumsticks met 2 liter water en 2 kippenbouillon blokjes gaar zodat het van het bot valt en pluk de kip
  2. Houd 200 gram geplozen kip appart voor de bouillon en de rest in een bakje in de koelkast bewaren
  3. Snijd alle groenten in blokjes en de knoflook heel fijn
  4. Pak alle kruiden en sambal en zet het dicht bij neer
  5. Pak een wokpan en doe de kokosolie erin en laat heet worden bak hier in de kip met wat Himalaya zout, zwarte peper, kurkuma en sambal
  6. Na ongeveer 5 minuten de knoflook en de ui erbij en 3 minuten mee roerbakken
  7. Daarna de zoete aardappel en paprika mee bakken ongeveer 3 minuten
  8. Even weer wat zout,peper en kurkuma erbij
 


Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Hoofdgerechten

Nieuwste Recepten

door lid: xanau
Lekker, makkelijk te maken en caloriearm tussendoortje.
door lid: rebek90
Gezonde en smakelijke noedels die gemakkelijk te maken zijn.
door lid: Jholeydy
Lichtzoete, lekkere en caloriearme snack.
door lid: ncdj69
Vochtig, zacht en heerlijk.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 281 calorieën in een portie Thaise curry.
Calorieën Verdeling: 47% vet, 30% kolhy, 22% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1175 kj
14%
281 kcal
Vet
14,52g
21%
Verzadigd Vet
9,065g
45%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,961g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,206g
Koolhydraten
20,86g
8%
Suiker
3,25g
4%
Vezels
2,6g
Eiwitten
15,4g
31%
Zout
1,34g
22%
Cholesterol
41mg
Kalium
342mg
17%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
14%
van ADH*
(281 cal)
14% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (31%)
 
Vet (47%)
 
Eiwitten (22%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.