Hawkey4077's Logboek, 07 okt 19

PARKEER BESPAARTIP (OFF-TOPIC)
==============================
Hoewel grotendeels off-topic wil ik toch deze truuk voor het besparen op parkeerkosten in parkeergarages met jullie delen. De meese kennen het wel, je moet nog even een snelle boodschap doen, bijvoorbeeld voor je gezonde maaltijd (om het toch nog een beetje on-topic te maken) en omdat je weinig tijd/zin hebt om ver weg te parkeren wil je het liefst de parkeergarage gebruiken. Maar de meeste parkeergarages hanteren een starttarief van 1 euro of meer, waardoor je snelle boodschap ineens een stuk duurder wordt. MAAR DAT HOEFT NIET!
Vrijwel alle parkeergarages werken met de volgende twee regels:
- de eerste paar minuten na het inrijden zijn nog gratis.
- na het betalen van je parkeerticket heb je minimaal 15 munuten de tijd om uit te rijden.
Deze twee regels kun je op de volgende manier in je voordeel gebruiken:
1. Bij het binnenrijden van de parkeergarage neem je zoals gebruikelijk een parkeerticket in ontvangst.
2. Rij direct door naar een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij een betaalautomaat en parkeer daar de auto.
3. Loop direct naar de betaalautomaat en biedt je parkeerticket aan. Vrijwel zeker zal de betaalautomaat aangeven dat er niets betaald hoeft te worden en het kaartje weer teruggeven.
4. De betaalautomaat heeft de vorige handeling geregistreerd als een vertrek en nu gaat de 15 minuten uitrijtijd in. Doe je snelle boodschap en zorg binnen ca. 10 minuten weer terug te zijn.
5. Voor vertrek kun je voor de zekerheid het parkeerticket nogmaals aanbieden in de betaalautomaat onm zeker te zijn je nog in de gratis uitrijtijd zit. Het zou zelfs kunnen dat er dan opnieuw 15 min uitrijtijd bij komt, maar dat moet ik nog testen.
6. Verlaat de parkeergarage door het parkeerticket bij de uitgaande slagboom aan te bieden. Het (in gedachten) opsteken van de middelvinger naar de exploitant van de parkeergarage is optioneel :-)

Ik kwam een paar maanden terug op dit idee en gebruik het sindsdien in verschillende parkeergarages en het heeft nog nooit gefaald.
NB, dit werkt natuurlijk niet als je gebruik maakt van een parkeer app met de optie van kenteken herkenning of transponder.

Bekijk Dieet Kalender, 07 oktober 2019:
985 kcal Vet: 59,09g | Eiwit: 68,56g | Kolhy: 41,46g.   Ontbijt: Jumbo Half Om Half Gehaktballen. Lunch: Grillworst, McDonald's Side Salad. Diner: McDonald's Side Salad, paneermeel, half om half , hollandse garnalen, ei. Snacks/Andere: McDonald's Ijshoorn met Softijs. meer...
2090 kcal Activiteit: Wandelen (Langzaam) - 3 km/h - 52 minuten, Rusten - 15 uren en 8 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Hawkey.........wij vrouwen zijn niet in 10 minuten klaar met boodschappen doen 🥴 
07 okt 19 door lid: Faat68
Ik wel hoor Faat, maar dan moet er niet net een rij bij de kassa staan natuurlijk. Ik heb ook wel een tip: Ga op de fiets boodschappen doen, of parkeer je auto verder weg gratis en loop de rest, dan pak je gelijk ook weer wat beweging mee 😉 
07 okt 19 door lid: mo.mo3
Pak de fiets. Kost je niets. Enkel kcal. 
07 okt 19 door lid: baalvanrommel
wat nederlands van je 😜 
07 okt 19 door lid: fitlifegoals
bij veel supermarkten (o.a. Jumbo) die gebruik moeten maken van een parkeergarage heb je een uur de tijd en krijg je een uitrij kaart. Minder stressvol en gewoon even uitzoeken! 
08 okt 19 door lid: eskestoetman
Daar zit je dan met je “goede raad”. 
08 okt 19 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Hawkey4077's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.