Witlofstamp met boerenkaas
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Maaltijd type:
Hoofdgerechten
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
door lid: Rloef
Witlofstamp met boerenkaas
Favoriete wintergerecht.
Ingrediënten
Beschrijving
- Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Bak het witlof 3 min. in het vet op hoog vuur.
- Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Bestrooi met de rest van de tuinkers.
109 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Hoofdgerechten
Nieuwste Recepten
Zacht, smaakvol en gezond. Ideaal als ontbijt of tussendoortje.
|
Lekker, makkelijk te maken en caloriearm tussendoortje.
|
Caloriearme gebakken traktatie, zonder toegevoegde suikers.
|
Lichtzoete, lekkere en caloriearme snack.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 472 calorieën in een portie Witlofstamp met boerenkaas.
|
|
Calorieën Verdeling: 45% vet, 42% kolhy, 12% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
1975 kj
24%
472 kcal
Vet
23,24g
33%
Verzadigd Vet
10,515g
53%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,065g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,036g
Koolhydraten
48,73g
19%
Suiker
2,49g
3%
Vezels
8,6g
Eiwitten
14,02g
28%
Zout
0,09g
1%
Cholesterol
0mg
Kalium
94mg
5%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (43%)
Vet (45%)
Eiwitten (12%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|