Voorbereidingstijd: 10 u
Bereidingstijd: 40 min
Maaltijd type:
Brood en Gebak
Beoordeling:
Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
|
Heerlijk en warm rustiek brood met een krokante korst maar zacht van binnen.
Ingrediënten
Beschrijving
- Combineer tarwebloem en speltbloem in een grote kom.
- Voeg gist, zout en water toe. Mix het deeg goed tot een glad beslag.
- Dek de kom af en leg het deeg 8 tot 12 uur op een donkere, droge en warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Haal het deeg voorzichtig uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkvlak.
- Draai het deeg om, vouw het en vorm het tot een bal.
- Doe het in een met bloem bestoven pan en strooi er wat bloem over. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.
|
|
|
|
|
Beoordeel dit recept
U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
|
|
|
Zoek Meer Recepten
|
Selecteer op Type Maaltijd
Brood en Gebak
Nieuwste Recepten
Lekker en makkelijk recept met veel vezels.
|
Eenvoudig en licht tussendoortje.
|
Een stevige en voedzame kippensoep met taugé.
|
Lekker, makkelijk te maken en caloriearm tussendoortje.
|
|
Recept Toevoegen
Voedingswaarde Overzicht:
|
|
Er zijn 143 calorieën in een portie Rustiek Brood.
|
|
Calorieën Verdeling: 6% vet, 78% kolhy, 15% eiwit. |
|
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
Energie
598 kj
7%
143 kcal
Vet
0,94g
1%
Verzadigd Vet
0,187g
1%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,015g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0g
Koolhydraten
26,66g
10%
Suiker
0,33g
0%
Vezels
3,8g
Eiwitten
5,22g
10%
Zout
0,90g
15%
Cholesterol
0mg
Kalium
12mg
1%
Calorieën Verdeling:
Koolhydraat (79%)
Vet (6%)
Eiwitten (15%)
|
|
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën
|