Antoinette loves food...'s Logboek, 26 nov 22

Ik weet dat je niet 1 op 1 kan kijken wat je eet en wat je gewicht de dag erna is, maar ik heb best vaak dat ik mij netjes aan mijn kcal-tekort houdt en er qua gewicht niet veel gebeurt, om vervolgens lager in gewicht te zijn, de dag nadat ik flink over mijn gewenste aantal kcal heen ben gegaan. Herkennen meer mensen dat? Ik heb het tot nu toe afgedaan als toeval, maar het valt wel op.

Bekijk Dieet Kalender, 26 november 2022:
1632 kcal Vet: 73,77g | Eiwit: 79,43g | Kolhy: 158,10g.   Ontbijt: AH Biologische Halfvolle Melk, Koffie. Lunch: Augurken, Marne Groninger Mosterd Grof & Pittig, AH Biologische Halfvolle Melk, Koffie, AH Robuust Stokbrood Volkoren, Milbona Jonge Goudse Kaas 48+, Bona Boter. Diner: Becel Boter, Garden Gourmet Gegrilde Schnitzel, AH Aardappelballetjes, AH Biologisch Yorkham, Milbona Jonge Goudse Kaas 48+, Witlof. Snacks/Andere: AH Chocolade Munten. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 21
Reacties 
Over de week gezien zit ik dan trouwens nog steeds in kcal-tekort, dus dat ik afval is niet gek, maar het beloop vind ik apart. Ik vraag mij dan altijd af wat mijn gewicht geweest zou zijn als ik die dag er niet overheen gegaan zou zijn. 
26 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Yip dat ken ik. Er gebeurt iets in mijn lijf als ik over de schreef ga. Waarschijnlijk schrikt mijn lijf dan ofzo en dropt het gewicht daarna weer als een malle.  
26 nov 22 door lid: Gerrika G
Herkenbaar hoor! Als ik in het weekend te veel heb gegeten dan zie ik dat dinsdag pas op de weegschaal. Maandag geeft ie nog aan dat er niks aan de hand is of ik ben dan zelfs afgevallen! 😅 Wat daar precies de reden van is weet ik niet. Je zou verwachten dat dit maandag ook te zien is op de weegschaal. 
26 nov 22 door lid: LIEV!
Je gewicht heeft met zoveel factoren te maken waardoor je het inderdaad niet per dag kan bekijken. Het ligt er ook aan wat je hebt gegeten. Gekruid eten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vocht vast houdt waardoor je zwaarder bent en de dagen erna zakt ineens je gewicht weer, maar dat is puur vocht. Zelf heb ik erg moeten wennen dat ik na een stevige training de dag erna zwaarder ben in plaats van lichter. Nu weet ik dat dit puur het herstel van de spieren is en dat ik dus eigenlijk goed heb getraind maar dat was in het begin qua mindset wel een dingetje hoor. En dan die hormonen maar als je het een tijdje noteert herken je een patroon. 
26 nov 22 door lid: kirstendebruijn
Fijn dat herkenning is! Mijn hormonenpatroon heb ik wel door. Ik houd vocht vast rond mijn menstruatie en ovulatie. Meestal als ik een kcal-overschot eet, dan is dat bij uit eten of afhalen. Dat eten is ook zouter dan wat ik normaal eet, dus dat verklaart niet dat ik de dag erna lichter ben (juist door meer zout zou ik een toename van vocht verwachten). Op zich maakt het niet uit, de tendens over het geheel gaat naar beneden, maar ik hou van dingen beredeneren, begrijpen en de logica te zien 🤣. 
26 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Jahoor hier ook heel herkenbaar! 
26 nov 22 door lid: dani.p2
Ik kan het ook niet verklaren. Wat vocht afdrijft is zoetstoffen zoals maltitol etc maar lijkt me niet dat je daar veel van binnen krijgt bij uit eten of afhalen. Je zult zouter eten, meer koolhydraten. Allemaal redenen om juist vocht vast te houden. Of drink je dan opeens aardig alcohol? Dat drijft ook vocht af omdat het het antidiuretisch hormoon ‘op hol’ laat slaan. Maar het zou dan alsnog niet zo’n verschil moeten geven 🤔 
26 nov 22 door lid: SabineS85
Nee ook geen alcohol.. Dat had inderdaad ook een verklaring kunnen zijn. Alhoewel je daar wel ook weer veel extra kcal mee binnen krijgt. 
26 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Die dagelijkse verschillen/ schommelingen zijn gebaseerd op de hoeveelheid vocht in je lichaam. Dat heeft met vet verliezen niet zo veel te maken. Daarvoor zul je beter naar je gemiddelde gewicht kunnen kijken op bijv een hele week. Vocht toe- en afname is van heel veel factoren afhankelijk, zoals hoeveelheid zout, koolhydraten, slaap, stress in alle vormen, ziektes en beschadigingen in je lichaam, vochtinname, hormonen, alcohol, enz.. 
26 nov 22 door lid: Tijmpje
Tijmpje, ik kijk ook per week om te kijken wat ik afval, maar ik redeneer graag over dingen 😅🤣 
26 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
ja gek is dat he dat heb ik ook altijd  
26 nov 22 door lid: Theopipo
Ik wil het naadje van de kous ook altijd weten , ik kan dingen beter doen/volhouden als ik het snap 🤭 
26 nov 22 door lid: annemiek rembil
Je komt gewoon niet in 1 dag in vet aan, en je valt ook niet in 1 dag in vet af. Tenzij je duizenden calorieën teveel of te weinig eet. 
26 nov 22 door lid: keto_danny
Ook de reden dat het voor veel mensen niet goed is om dagelijks te wegen. Het geeft dus een heel vertekend beeld. 
26 nov 22 door lid: keto_danny
Ik had ook altijd een week goed mn best gedaan en dan woog ik zaterdags en dan was er bijna geen resultaat. De week erna ging ik uit frustratie minder goed mn best doen en dan woog ik zaterdags ineens stukken minder.  
26 nov 22 door lid: Theopipo
Dat snap ik Danny, maar ik kan het ook niet door andere dingen verklaren. Gelukkig zit ik nooit 7000 kcal boven mijn dagmenu 😱. Ik weeg mij zelfs 2x/dag 🤣. Maar ik vroeg mij af of meer mensen dit bemerkten en dat is dus wel zo. Hetbantwoord op waarom, zal ik niet vinden denk ik. 😊 
26 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Zul je inderdaad niet vinden, behalve dat gewicht fluctueert. Daarom is je calorie inname bijhouden het belangrijkste. 
27 nov 22 door lid: keto_danny
Zaterdag en zondag heel veel gegeten, met name gisteren. Overdag al maar gisterenavond in paar uur tijd 3000kcal naar binnen geduwd. Net op de weegschaal gaan staan. Afgevallen ten opzichte van vrijdag 😂  
28 nov 22 door lid: SabineS85
🤣 Ik neem hem op in mijn boek Sabine! 
28 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Of ben je stiekem bevallen?  
28 nov 22 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Antoinette loves food...'s Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.