Vredehuis's Logboek, 03 apr 19

Al langere tijd worstel ik met exceem op mijn huid. Vooral op mijn onderbenen. Dan schrijft de huisarts een hormoonzalfje voor. Nu ben ik op zoek naar een duurzamere aanpak, liefst de oorzaak aanpakkend en niet meer het gevolg. Dat maakt me best benieuwd naar jullie ervaringen en heb hierover veel vragen. Waaraan ontleen je zuiver bloed? Waartoe leidt ontstekingremming? Welke rol zouden voedingsmiddelen hierin kunnen spelen? Hoe zijn jullie ervaringen? Wat voor tips zou je hebben?

Bekijk Dieet Kalender, 03 april 2019:
2060 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 39
Reacties 
ik weet dat mijn man weer een gezonde huid heeft sinds hij geen vlees meer eet. En ergens is het heel logisch, want er zitten heel veel hormonen in vlees. 
03 apr 19 door lid: kowalaa
Misschien bij de dokter de oorzaak vragen? Dan kun je verder zoeken. 
03 apr 19 door lid: annemiek rembil
Eczeem is een defect van de barrière van de huid en de vochtbalans, volgens mij kan dit niet beïnvloedt worden door een eetpatroon. Tenzij het geassocieerd is met bepaalde allergieën, dan natuurlijk wel. 
03 apr 19 door lid: AmberlienekeM
Inderdaad de hormonen uit vlees heb ik vaker gehoord. Zelf heb ik geen last meer van eczeem sinds ik geen toegevoegde suikers meer nuttig, kwam ik per toeval achter. 
03 apr 19 door lid: Roosfeen
Mijn oma heeft lange tijd exceem gehad, totdat haar was door iemand werd gedaan, bleek de Neutral te zijn, zogenaamd allergie’vriendelijk’ product, nou mooi niet! 
03 apr 19 door lid: Yvyvie
Amberlieke, weet jij hoe dat defect kan helen? 
03 apr 19 door lid: Vredehuis
Mijn schoonzusje ziet verbetering sinds ze geen melkproducten meer eet, maar via een onderzoek kwam er niet uit dat ze intolerant was. Maar ze gaat er toch mee door 
03 apr 19 door lid: RunDisney
Eczeem komt ook heel vaak door stress maar er kunnen 1001 oorzaken zijn. Gember is een natuurlijke ontstekingsremmer en dus zou ik me ook op die dingen gaan richten. Thee zetten van een stukje verse gember en limoen. Is heerlijk warm en koud. Veel drinken en lekker veel sporten 
03 apr 19 door lid: hanneke2712
Gezonde darmflora kunnen veel doen voor de gezondheid van je huid. Dus niet alleen gezond eten maar heel goed kijken hoe je je darmflora gezonder krijgt. Er is veel hierover te lezen. Gaat dus over wat is goed voor je darmbacteriën. 
03 apr 19 door lid: letsdoitnow2018
Vredehuis google eens op MIR methode. Dit is een zelfheling die bij huidproblemen vaak goede resultaten geeft.  
03 apr 19 door lid: kerstroos
Ik heb zelf ook heel erg last van eczeem. (Al vanaf baby tijd). Ik heb ooit een soort boek gekocht met tips om met voeding je probleem op te lossen. Zal vanavond eens kijken of ik die voor je kan vinden qua theorie etc. 
03 apr 19 door lid: Lifestyle95
Je kan dat defect niet omkeren o.i.d. maar je kan wel de huid zo goed mogelijk verzorgen door max 5 minuten te douchen met lauwwarm water, geen irriterende zepen gebruiken en na het douchen de huid insmeren met vettige crèmes (die je misschien ook van de huisarts geadviseerd gekregen hebt?). Verder vermijden van irriterende stoffen natuurlijk en zoals hieronder; een goede verzorging van je algemene gezondheid (voeding etc) zal altijd een positieve werking hebben. 
03 apr 19 door lid: AmberlienekeM
Eczeem kan 1001 oorzaken hebben, hanneke zei het al. Met alle respect hoor, begrijp me goed maar als je hier de vraag stelt wat eraan te doen krijg je evenzoveel antwoorden die waarschijnlijk voor jou niet gaan werken. Daar zal onderzoek naar verricht moeten worden en dan op jouw persoonlijke omstandigheden gericht. 
03 apr 19 door lid: boobyfrog
Bepanthen zalf is heel goed tegen eczeem! Ik werk bij de Etos en ik hoor alleen maar goede verhalen van mensen dat het erg goed werkt! Succes 
03 apr 19 door lid: marrrrissa
Dankjewel zover, lieve mensen! Inderdaad is het zeer persoonlijk, durfde het bijna niet te posten, maar zo fijn dat jullie positief reageren, en met veel ervaringen en tips komen. Ga ik uitzoeken wat voor mij werkt. Alles is welkom, gaat lekker, ga maar door, ben open om al dat goede te ontvangen en uitproberen ... \o/ 
03 apr 19 door lid: Vredehuis
Goed vet houden, en sinds ik geen zuivel meer eet is het helemaal weg. Af en toe Een klein plekje. Heb er al 27 jaar last van gehad. 
03 apr 19 door lid: jannigjemm
aloë Vera zalf schijnt ook goed te helpen  
03 apr 19 door lid: brigensam
en misschien even je dagboek nalopen wanneer je er erger last van hebt misschien extra gevoelig op iets 
03 apr 19 door lid: brigensam
sinds ik Koolhydraatarm ben gaan eten geen last meer ook niet van mijn hooikoorts..als ik teveel kwark eet krijg ik weer last van eczeem.. 
03 apr 19 door lid: linshelu
Eczeem is aangelegd en die gevoeligheid zal je nooit helemaal kwijt raken. Deze reactie komt van binnenuit. Alles wat je medicinaal smeert duwt het terug naar binnen (symptoombestrijding) en lost uiteindelijk niets op, op lange termijn. Je lichaam doet juist een serieuze poging om afvalstoffen naar buiten te krijgen. Smeer wel een vette, neutrale creme om uitdroging te voorkomen. Wil je dit meer bij de bron aanpakken, dan is het dus zaak om te zorgen dat er minder afvalstoffen in je lichaam aanwezig zijn. Zorg voor een gezonde darmflora en houd je laaggradige ontstekingen zo rustig mogelijk. Gezonder en zuiverder eten. Maar ook vermijden van stress. En naast het fysieke stuk, zijn er ook mentaal/emotionele oorzaken (wil je daar meer over weten, stuur me dan gerust een pb).  
04 apr 19 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Vredehuis's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.