Hawkey4077's Logboek, 28 okt 18

Hoewel ik helemaal niets met voetbal heb, moet ik nu toch terugdenken aan onze meest beroemde voetbal filosoof met zijn uitdrukking dat ieder nadeel een voordeel heeft. In mijn geval heeft het betrekking op het feit dat ik afgelopen weekend behoorlijk ontspoort ben en me voorgenomen heb om vanaf morgenochtend (maandagochtend) weer helemaal strak aan het programma te gaan houden. Op de weg terug vanaf mijn stamkroeg naar huis liet dat de optie open om nog even een stop te maken bij de snackbar voor een bestelling van twee bamiblokken, een berenklauw pindasaus, een trio bal pindasaus en voor de lol ook nog een frikandelletje erbij. Want het nieuwe regime gaat morgen pas in, toch? Ik stond al voor de deur geparkeerd en de gedachte kwam bij me op wat ik nu precies wilde bereiken met deze actie. Ik had al veel te veel gegeten dit weekend, dus honger kon het niet zijn. Ben doorgereden naar huis en voel me nu helemaal super. Niet zozeer vanwege de overgeslagen snacks, want ik zou ze met liefde gegeten hebben en er volop van genoten hebben, maar vooral omdat ik een bewuste keuze heb gemaakt die ik niet perse hoefde te maken. Ik kan me goed voorstellen dat lezers hier denken "wat een gezeur, doe iets wel of doe het niet", maar voor mij is het een bevestiging dat ik keuzes kan maken die ervoor zorgen dat ik nooit meer terug zal keren op mijn oude gewicht. Natuurlijk zal ik dit in de komende jaren moeten bewijzen, maar de positieve voortekenen zijn er..

39 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 24
Reacties 
Mooi om te lezen. Good job. 
28 okt 18 door lid: adff
geen gezeur hoor. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Tof dat je die keus hebt gemaakt. Een motivatie voor mij.... 
28 okt 18 door lid: Nelleke1974
Echt heel knap van je! Je bent een inspiratie en fijn om weer van je te lezen na een paar dagen stilte 
28 okt 18 door lid: wobbelt
Hartstikke goed ! Is zeker geen gezeur ;) 
28 okt 18 door lid: annemiek rembil
💪🏼 
29 okt 18 door lid: thialdaagnes
Dit is zeker geen gezeur, je mag zeker trots zijn op jezelf om de keuze die je maakte en ik wens je veel succes toe deze week 👍 
29 okt 18 door lid: Budgie1
Wat goed!! Als je dit ieder weekend lukt, dan ben je in no time bij je eind doel 💪🏼  
29 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Ik dacht even Je..., dat gaat hij toch niet allemaal naar binnenwerken?! Zonde om je dagen uit te hongeren en je vervolgens vol te gaan zitten proppen. Goed dat je voorbij bent gelopen!! Alles of niets, tja in dit geval is niets dan beter. Houd vol!!succes deze nieuwe week 
29 okt 18 door lid: jong1432
Toen ik halverwege je verhaal was, was ik bang dat er (weer) iemand gezwicht was voor de verraderlijke snacks. Maar in tegendeel! Wat een ongelooflijke, goede vooruitgang heb jij gemaakt zegt! Hier mag je oprecht trots op zijn, vooral voor het feit dat je bewust bent geworden. Ik ben diepe, diepe respect voor je. Dit is een goed begin :) 
29 okt 18 door lid: Winanda!
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 
29 okt 18 door lid: Ambibi
Dit zijn de momenten waar het om gaat. Als je dan de goede keuze kan maken, dan moet het goedkomen!  
29 okt 18 door lid: Supergirlmetmissie
Wat een superkrachtige keuze! 💪🏻 Oprecht trots op jou! 👍🏻 Zo goed van je om je op dát cruciale moment van zwakte te bedenken wát nu eigenlijk je ware doel is en dan dáárvoor te gaan. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.  
29 okt 18 door lid: Tijmpje
Diepe buiging!!  
29 okt 18 door lid: MargreethT
echt super goed van je! Dat heet wilskracht / zelfbeheersing. Je hebt nu aan jezelf laten zien dat je de verleiding kunt weerstaan 👊👍 
30 okt 18 door lid: hendriet1988
Hendriët, hoi. Ik was steeds zó benieuwd hoeveel kg er nog af was bij je. Ik zie iets van 3 kg? Goed joh, dan hoef je sowieso niet veel meer. Gaat het goed verder?  
30 okt 18 door lid: annemiek rembil
@Winandal, dank voor je positieve reactie. Het voelt inderdaad goed om controle te hebben over je eet impulsen. Ik ben er nog lang niet en het zal nog wel eens mis gaan, maar ik ben nog nooit zo ver geweest als nu.  
03 nov 18 door lid: Hawkey4077
@Supergirlmetmissie, ik heb het inderdaad ook als positief ervaren. Helaas is er deze week ook wat minder prettig medisch nieuws tot me gekomen die me zullen dwingen tot nog wat meer moeilijke keuzes, maar daar heb ik dan alvast een beetje op geoefend. 
03 nov 18 door lid: Hawkey4077
@Tijmpje, tja ik heb wel eens een theorie gelezen dat mensen die heel rijk zijn ook heel zuinig (soms gierig) zijn omdat ze die rijkdom nooit meer kwijt willen. Op een rare omgekeerde manier werkt dat bij mij ook zo. Toen ik 155 kg woog maakte het me geen fluit uit of dat misschien 140 kon worden of desnoods 160. Nu ik een merkbaar resultaat heb bereikt wil ik nooit meer terug. Nogmaals, rare vergelijking, maar voor mij werkt het wel min of meer zo. 
03 nov 18 door lid: Hawkey4077
goed gedaan!  
03 nov 18 door lid: Mantelpak
Hai Hawkey, over de vergelijking met rijk zijn. Volgens mij (ik denk iig bij mij) heeft het sterk met controle te maken. Als je gaat afvallen, als het lukt, krijg je weer controle over wat je eet en dus over wat je eet. Dat is een heel fijn gevoel. Dan kun je ook doelen stellen. Als je veel te zwaar bent (ik heb het weer over mezelf) dan is er geen controle. Ik had ook de angst steeds zwaarder te worden, het voelde heel machteloos. Doelen stellen had geen zin, lukte toch niet.  
03 nov 18 door lid: Supergirlmetmissie

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Hawkey4077's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.