Hawkey4077's Logboek, 03 jul 18

Oeps, onze plaatselijke Hema heeft een nieuw ontbijt, je kunt nu 5,6, of 7 items zelf kiezen. Waarom voel ik nu weer geroepen om ze allemaal te proberen en dan van sommige twee stuks. Ik weet van ieder item precies hoe het smaakt, zulke bijzondere dingen zitten er ook weer niet bij. Gevolg, een ontbijt van 632 kCal en nog maar 72 kCal over voor de rest van de dag. Dat wordt dus weer kCal bij fietsen om binnen het programma van -2000 te blijven. Hoewel, ik ben vandaag laminaat aan het leggen, helaas heeft FS geen vermelding hoeveel verbande kCal dat oplevert.

Bekijk Dieet Kalender, 03 juli 2018:
883 kcal Vet: 40,58g | Eiwit: 62,32g | Kolhy: 65,70g.   Ontbijt: Croissant (Zelfgebakken uit Blik), Croissant, Gekookt Ei, Gesneden Ham, AH Filet American Naturel. Diner: Olijfolie, Cherrytomaten, AH Kastanjechampignons, AH Kabeljauwhaasjes. Snacks/Andere: AH Yorkham Naturel, LU Cracotte. meer...
2937 kcal Activiteit: Klussen - 1 uur, Rusten - 15 uren, Slapen - 8 uren. meer...

4 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Maar die kcal van de Hema zijn andere kcal dan van groentes en gezonde/onbewerkte dingen he, als je heel laag zit in kcal en t daar toch mee vult dan verlies je geen gewicht. Aangezien je vorige post ook:) Hopelijk smaakte het goed 😃 zou zonde zijn anders 
03 jul 18 door lid: lgreinerart
Ach, het Hema ontbijt was OK, maar niks echt bijzonder, dus idd beetje zonde. Gelukkig zie ik op FS dat "klussen" goed is voor 350 kCal per uur. Ik ben wel een paar uurtjes bezig met dat laminaat leggen, maar in een rustig tempo, dus ik noteer 1 à 2 uur voor die klus. Kom ik toch nog redelijk uit vandaag. Zit nog vol van het ontbijt, dus sla de lunch over. 
03 jul 18 door lid: Hawkey4077
mag ik vragen waarom je zo weinig kcal per dag eet 
03 jul 18 door lid: deja1985
Het simpele antwoord zou natuurlijk zijn "om gewicht te verliezen". Het meer onderbouwde antwoord is dat ik mijn motivatie alleen goed kan vasthouden als er tempo in zit en ik de doelen die ik per week/maand stel ook haal. 
03 jul 18 door lid: Hawkey4077
Maar het aantal kcal wat je hebt als streven is niet een gezond aantal als je het mij vraagt. Is eerder een crash dieet  
03 jul 18 door lid: deja1985
Zooo wat heftig. ik zit op 1400 kCal op een dag en dat gaat inderdaad minder hard. Het is voor mij (net als voor vele van ons) een levens lange strijd. Alleen de kans dat je terug valt met zo wijzig eten is erg groot. Ieder doet het anders en dat kan ik me ook voor stellen. Misschien iets minder drastisch? 
03 jul 18 door lid: anouk rogge
Wat ik me toch afvraag he, de hele discussie of je zo weinig calorieën zou moeten eten even daargelaten: hoe wil je met dit voedingspatroon straks op gewicht blijven? Je leert jezelf hiermee toch geen gezonde eetgewoontes aan? Af en toe je boekje te buiten gaan met een lekker ontbijt lijkt me niet meer dan normaal, maar per se alles moeten proeven lijkt me een gewoonte om af te leren. Het voelt een beetje alsof het alles of niks is voor jou en dat er geen grijs bestaat. Maar dat valt niet vol te houden de rest van je leven lijkt me.  
03 jul 18 door lid: Ikdenkkris
Crash dieet of welk dieet dan oook, Google dit aub even: Vet cellen raken altijd overstuur van afvallen. Die snappen daar niks van, of je nu een crash dieet doet of een ander dieet, je cellen reageren hier exact hetzelfde op. Dus dat is ook het jojo effect meteen, die cellen gaan eten vasthouden zodra je weer omhoog gaat in kcal. Uit paniek. Dit is niet erger bij een crash dieet of bij een ander dieet. Wel is bewezen dat je niet harder afvalt als je 1000 kcal eet i.p.v. 1200kcal. Dus onder de 1200 gaan is heel erg nutteloos. Heb t zelf ook gedaan, maar had niet gehoeven. De enige oplossing is gezond eten. De knop moet om, dat is het.  
03 jul 18 door lid: lgreinerart
Kris, het zelfde als ieder ander..elk verschil in kcal is significant. Of je nu afvalt met 1700kcal of met 1000. Je zult altijd weer het stabiele punt moeten opzoeken. Dus zodra je weer iets meer eet kom je wel weer wat aan. Je moet gewoon zoals ik doe, per week weer met 100 of 50 kcal omhoog en kijken waar je stabiele punt is.  
03 jul 18 door lid: lgreinerart
Ik snap Hawkey dat je hiermee ff snel wil afvallen, om straks minder streng te zijn. Helaas zie je zelf waarschijnlijk ook wel dat het niet lukt en je juist eetbuien krijgt! Misschien handiger voor jou om minder streng , maar wel met wat meer kc steeds een beetje af te vallen. Dan blijven die buien wel weg hopelijk.  
03 jul 18 door lid: annemiek rembil
Dat was niet helemaal het punt wat ik wilde maken igraine, maar dat geeft niet. Het verschil in visie zit hem geloof ik vooral in het wanneer je je eetpatroon blijvend aanpast. Met een enorm tekort aan calorieën per dag pak je dat pas aan nadat je klaar bent met afvallen. Met een stuk kleiner tekort pak je het direct aan, maar val je (mogelijk) wel minder snel af. Ieder z'n ding hoor, lekker doen wat iedereen zelf goed vind. Maar ik verbaasde me erover en vroeg het me oprecht af.  
03 jul 18 door lid: Ikdenkkris
Ik snap je punt ikdenkkris, en ik ben het met je eens. Je zult tijdens het afvallen moeten leren om anders met eten om te gaan, als je daar pas mee begint op het moment dat je op gewicht bent heb je grote kans dat je dat niet op tijd leert en het er zo weer aan zit. Maar goed, iedereen doet het op zijn eigen manier 
03 jul 18 door lid: elntien
Het is al eerder ter sprake gekomen, maar natuurlijk besef ik heel goed dat dit geen blijvende levensstijl kan worden. Het is alsof je een hele lange afstand moet afleggen over een brede snelweg, dan schiet het sneller op als je even een tijdje flink gas geeft, maar tegen de tijd dat je je bestemming bereikt zul je wat gas terug moeten nemen om netjes tot stilstand te komen. En ja, de vergelijking met de snelweg nodigt natuurlijk uit tot opmerkingen over "crashen", dus die voorzet geef ik zelf maar vast ;-) De observatie dat het bij mij alles of niets is, klopt vrij aardig. Een andere reden waarom ik express laag in de kcal inname ga zitten is dat het weinig ruimte overlaat om te "schipperen". Wat betreft de behoefte aan vreetbuien heb ik gemerkt dat ik die sinds ik onder de 1000 kcal ben gaan zitten minder heb dan daarvoor. Ik probeer wel binnen dit programma alleen dingen te eten die ik ook echt lekker vindt, dat helpt ook wel om het vol te houden. Dit zal niet de meest ideale methode zijn, zeker niet voor iedereen, maar de eventuele negatieve bij-effecten zijn te overzien. Een gezond mens kan ca. 30-40 dagen zonder voedsel. Niet aan te raden, maar het geeft aan dat de risico's beheersbaar zijn. 
03 jul 18 door lid: Hawkey4077
Heb ik ook hoor Hawkey2077 Kon makkelijker en zonder vreetbuien beter vol houden als ik onder de 1000 callorieën bleef. 
03 jul 18 door lid: boefhje
Hoe kwam je aan igraine? Heb geen migraaaaine. Lgreiner its is. Nee is ook zo maar wat ik bedoel te zeggen is dat je lichaam bij elke manier van afvallen het zelfde reageert. Wat de vetcellen betreft in elk geval. En idd, het gaat er om dat je je een nieuwe leefstijl aan meet en die vol houdt voor je leven lang. Maar ook dat kan door laag in kcal te zitten. Zelf heb ik m’n knop totaal om. Eet echt 100% gezond, op m’n waterijsje van vanmiddag na. Eerste keer iets “ongezonds” sinds maanden. En zo wil ik het ook houden, alleen goede dingen in m’n lijf. Maar ook dan, alsje wil afvallen moet je minder innemen dan je verbruikt. Anders gebeurt er simpelweg niets. Daar moet je dus ook altijd weer vanaf zien te komen door dan idd over te gaan naar een gezonde leefstijl. Ben het helemaal met je eens hoor, het is alleen niet zo simpel  
03 jul 18 door lid: lgreinerart
1tip ga niet met lege maag de deur uit. Zo voorkom je verleidingen zoals deze 
03 jul 18 door lid: jong1432
Tip 2 doe een briefje in je portemonnee bij je bankpas, zodat wanneer je eten wil kopen je gewaarschuwd word met het briefje waarop staat vind ik dit de kcal en geld waard 
03 jul 18 door lid: jong1432
Beide zijn goede tips, alleen in dit geval ging ik juist de deur uit om te ontbijten, dus per definitie met een lege maag. Maar thuis ontbijten is inderdaad slimmer. Wat tip twee betreft heb ik gemerkt dat ik mezelf die vraag vaak al stel zonder geheugensteuntje, het heeft me met name al een aantal keer behoed voor het doen van een aanval op de snackbar laat in de avond. 
03 jul 18 door lid: Hawkey4077
Hahah, heb je wat besteld, wil je afrekenen. Zie je je briefje. ?.o, nee, toch maar niet. Zullen ze niet altijd leuk vinden. 
03 jul 18 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Hawkey4077's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.