Tijmpje's Logboek, 23 feb 24

Nieuw Amerikaans onderzoek zegt:
Meer dan 22% van je inname bestaand uit eiwitten is ongezond.
link: https://scientias.nl/te-veel-eiwitten-eten-is-slecht-voor-hart-en-bloedvaten-dat-komt-door-dit-aminozuur/

Bekijk Dieet Kalender, 23 februari 2024:
1712 kcal Vet: 77,75g | Eiwit: 113,51g | Kolhy: 123,99g.   Ontbijt: shake, Divers Koffie Gemalen, Water. Lunch: Milbona Roomboter Ongezouten, Tastino Zero Ontbijtkoek, Mister Choc Choco Creme, Jumbo Gerookte Salami, Jumbo Koolhydraat Verlaagd Vloerbrood., Milbona Karnemelk, Calvé Pindakaas 100% Pinda's, Vita D'or Bewust Light. Diner: Nevo Andijvie, Lidl Filetlapjes Provence Gemarineerd, Nevo Spruiten (Nevo), Aardappelpuree (vers), Jumbo Zuurkool Naturel, Croma Bakken en Braden. Snacks/Andere: Lidl Mokkaschuimslof, Fin Carré Puur Hazelnoot, Divers Koffie Gemalen. meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Dat klopt, je lichaam kan dat niet verwerken. Helaas is dat wel een trend om veel eiwitten te eten. 
23 feb 24 door lid: keto_danny
Ik krijg last van mijn darmen met teveel eiwitten 🤷‍♀️ 
23 feb 24 door lid: MDW80
Ik ook, en een opgezette buik, en honger  
23 feb 24 door lid: keto_danny
Vooral die opgezette buik 🙄 
23 feb 24 door lid: MDW80
Vreselijk ongemakkelijk. 
23 feb 24 door lid: keto_danny
Even zodat ik het makkelijker terug kan vinden. Ik ga het eens lezen. Mijn eerste gedachte is “oh sh..” want eiwitten zijn de enige waar ik niet bang voor ben, koolhydraten en vetten wel 🫣 
23 feb 24 door lid: Dappere-Dodo
hmm, de studie waar het om draait roept veel vraagtekens op. De populatie bestaat uit mensen met overgewicht (verhoogde kans op hart- en vaatklachten), specifieke hoog eiwit maaltijd speciaal voor dit onderzoek (zoals één milkshake), meeste conclusies zijn getrokken uit het gedeelte waar op muizen is getest. Al met al moeten wij niet direct geloven wat het 'nieuws' ons verteld maar zelf de brondata (en echte experts) bestuderen. 
23 feb 24 door lid: Robaht
En daarbij is er nog een onderverdeling gemaakt in aminozuren waar je nooit duidelijk gaat krijgen wat waar precies in zit en in welke hoeveelheden. Tevens moet je bedenken dat waar je geen eiwitten eet je moet substitueren met koolhydraten en vet. Doe je dit met polysacchariden en onverzadigd vet dan is dat natuurlijk prachtig maar doe je dit met monosacchariden en verzadigd of transvet dan zal een eiwitrijk dieet alsnog vele malen gezonder zijn. Ik eet eiwitrijk, denk zelfs zo’n 30% van mijn inname, en blijf dit doen. 
24 feb 24 door lid: SabineS85
Ik heb het onderzoek niet gelezen (zal ik een keer doen), maar ik kan mij voorstellen dat er een verschil is tussen eiwitrijk eten en kunstmatig overal eiwitten aan toevoegen. Bij dat laatste is wat je binnenkrijgt aan aminozuren waarschijnlijk eenzijdiger en ik denk dat variëren (met bijna alles) belangrijk is. 
24 feb 24 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.