Suzepluus's Logboek, 16 feb 24

Tja.. lag ik nog laat in bed.
Serie Dertigers zitten kijken.
Wel erg goed geslapen, mag ik wel zeggen. Maar één keer eruit geweest ergens rond half vijf of zo. Ik werd even over achten wakker.
Wat rotatie oefeningen gedaan.
De bloesemboom begint te exploderen in licht roze bloemetjes.
American pancakes gebakken, lekker met honing gegeten.
Vieze regen. Af en toe droog. Later brak de zon steeds meer door en bleef het droog.
De krant gelezen.
Lunch: twee volkoren met kaas en tomaat.
Al snel was het kwart voor twee.
Alle kado's in een tas gedaan, die eerst voor de babyshower waren, toen als geboorte gifts, en nu dan als een verlaat nabezorgertje..
'k Had al sinds ik wist dat er een kleine kwam, allerlei leuke babyspullen gekocht.
Voor ieder een kado. Dus eindelijk mee alles.
Ik kan een heel verhaal vertellen, maak het kort, maar het was zeer teleurstellend allemaal.
Ik heb de kleine man niet vast mogen houden. Voelde me ook niet echt welkom.
Het verliep stroef en moeizaam. Erg ongemakkelijk. Voor zoon ben ik gebleven.
Erg ontgoocheld ben ik naar huis gestrompeld. Te verbouwereerd om echt verdrietig of boos te zijn. Mijn strot zit helemaal dicht gesnoerd.
Nooit gedacht of verwacht dat ik ooit oma zou worden, maar het te zijn, had ik me echt totaal heel anders voorgesteld!
Wat een desillusie. Tot nu toe. Hij is zondag zes weken.
En ik vind het zooo sneu voor mijn zoon.
We kunnen hem raad geven vanuit onze levenservaring, maar hij zal het zelf moeten doen. Wat dan ook!
Heel kort met lief gepraat, die was thuis aan het werk en stond op punt om weg te gaan.
Ben gaan puzzelen om mijn gedachten even uit te zetten.
Vanavond ovengepofte aardappel, zelfbereide verse appelmoes en king prawns in olie gebakken met rode peper en knoflook.
Terwijl de aardappel in de fryer zat, de beestjes verzorgd.
Volgens mij ben ik de enige nog, die de beestje opgehokt of binnen houd.
Begin er steeds harder over te denken om iig de kippen los te laten.
Het kan nog wel weken duren. Het hok zal toch ook eens uitgemest moeten worden.
Voor ze door de ammoniak geur het loodje leggen.
En als er bij mensen 40 jaar voor staat eer er zich ziekte uit... een kip wordt rond de zeven jaar, net als de konijnen. Met mazzel wat ouder. Nina is de jongste van alle diertjes, met anderhalf jaar.
De gemeente vond geldzaken belangrijker, dan de veiligheid en het belang van haar burgers. Misschien schets is het nu wel wat al te zwart-wit, maar daar komt het in praktijk wel op neer. Letterlijk gezegd: Wij zijn niet verantwoordelijk voor het schoonmaken van jullie grond.
Kort door de bocht: Mijn grond is in principe toch hún gemeente grond?!
Lief komt niet voor tienen thuis.
Ik ga lekker Die Kaiserin verder kijken. Of zo. Pot thee erbij...

Bekijk Dieet Kalender, 16 februari 2024:
1296 kcal Vet: 43,67g | Eiwit: 67,54g | Kolhy: 158,77g.   Ontbijt: De Traay Biologische Bloemen Honing, Leidingwater, Pickwick Original English Thee, Koopmans American Pancakes. Lunch: Tomaten, Jumbo Jong Belegen Kaas 48+, Volkoren Brood, Lurpak Roomboter Ongezouten, Jumbo Karnemelk. Diner: Gepofte Aardappel (met Schil), Appelmoes (zonder Toegevoegde Suikers), Knoflook, Inproba Sambal Oelek, Olijfolie, La Caldera King Prawns, Citroensap. meer...

31 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
❤️ wat verdrietig om te lezen dat je nog steeds niet echt oma voor die kleine man mag zijn…. Heb er gewoon weinig woorden voor… sterkte 
16 feb 24 door lid: dani.p2
Lang getwijfeld of ik dit wel wilde zeggen als reactie, maar voel toch dat ik het moet doen. Ook al heb ik zelf geen kinderen, ik kan me best goed voorstellen dat het als nieuwbakken ouders ook best een heftige periode is. Dat je dan eerst jezelf voorop stelt en daarna pas kan kijken wie er verder nog meeleven. Tuurlijk snap ik dat dit voor oma echt niet leuk is. en dat is ook echt Klo** Kan me herinneren dat mijn schoonzusje de eerste weken wegvluchtte als er bezoek kwam omdat ze het niet goed kon handelen dat haar kind van arm naar arm ging en zij de "controle" even kwijt was. Achteraf vertelde zij dat ze die tijd verschrikkelijk vond, dat ze zich daar later niets meer bij voor kon stellen. Anyway emoties doen een hoop en zijn echt niet altijd persoonlijk bedoeld. Trek het je niet persoonlijk aan en wees er voor je zoon zover het kan, soms op gepaste afstand, hoe moeilijk ook. Heel veel sterkte ermee!  
16 feb 24 door lid: MDW80
Prachtig verwoord, MWD80. En heel herkenbaar met hoe ik het ervaren heb. Ik koos in mijn kraambed voor de lieve vrede, dat doe ik altijd helaas, maar ik had ook graag meer regie gehad en dichter bij mijn eigen wensen omtrent bezoek willen blijven. Ook wat dichtbij staat kan soms te veel zijn, misschien juist. Maar Suze, wat er bij jou gebeurd is heel verdrietig, dit gun je niemand 😞 
16 feb 24 door lid: SabineS85
Wat verdrietig voor je. Hopelijk komen er andere, betere tijden aan. 
16 feb 24 door lid: Lind@@h
Zo jammer , ze hebben geen idee wat ze missen . Ze doen zichzelf ook tekort . En als ik het zeggen mag , al ken ik niet alles natuurlijk , maar de kleine is niet alleen van haar , maar ook van jouw zoon . 🌷 
16 feb 24 door lid: annemiek rembil
Ik voel je pijn zo goed. Het is waarschijnlijk zo intens. Helaas heb je schoondochters niet zelf voor t uitkiezen. Ik gun je zo om echt oma te zijn. Niet alleen in de zin van het woord. Ik oma van 3. Tweeling van 2 meisje van 1.Sinds afgelopen November uit hun leven gebannen door heftige omstandigheden. Het vreet en elke dag ga je een beetje meer kapot.  
17 feb 24 door lid: Daltons4
Verdrietig om te lezen dat jouw verwachtingen van het ‘omaschap’ zo anders zijn dan wat je nu ervaart. Het laat zich niet afdwingen. Wellicht is het een idee om op een later moment(wanneer zoon en schoondochter gegroeid zijn in het ouderschap) eens in gesprek te gaan over wederzijdse verwachtingen. Als je dat helder hebt naar elkaar zijn er hopelijk ook minder teleurstellingen. Voor nu wens ik je vooral sterkte met alles wat je op je bordje krijgt 😘 
17 feb 24 door lid: JoltjeB
Daltons , ook jij veel sterkte! Blijf hoop houden 🫂😘 
17 feb 24 door lid: annemiek rembil
MDW80, Sabine, Joltje, wijze woorden. En ja, het is hún kind, en ze hebben een moeilijke start gehad, heel pittig. Misschien kun je ze indirect wat meer steunen en dan dat contact erbij niet zo eisen? Zet een pan stoofschotel op de stoep, of laat een pizza bezorgen, of als het fysiek kan, haal een sopje door de keuken of de badkamer ofzo. En daarna ga je gauw weer weg zodat ze kunnen slapen. Of wat ze maar willen doen. Zo ben je steunend maar niet overweldigend. 
17 feb 24 door lid: DoctorSnuggles
👍👍👍 
17 feb 24 door lid: annemiek rembil
Dankjewel Annemiek Rembil 
17 feb 24 door lid: Daltons4
Heel erg verdrietig, Dalton.. ik voel met je mee. Tevens ook mijn grootste angst... Verlies niet de hoop.  
17 feb 24 door lid: Suzepluus
Bijzonder.. om te lezen hoe ieder reageert vanuit zijn/haar eigen ervaring, gevoelens, situaties of verhalen van zichzelf of dichtbij. Wat overigens niets zegt, over de situatie bij mij. Ik herken me ook niet in wat er lijkt te worden gesuggereerd. Wat Annemiek zegt, dat komt vaag nog het dichtst in de buurt, bij wat er speelt. Dank voor de goed bedoelde adviezen en de steun. Ik heb er toch wat van geleerd!  
17 feb 24 door lid: Suzepluus

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Suzepluus's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.