Dorien_B's Logboek, 24 feb 23

Uit de losse pols een bananen-courgettebrood gebakken en volgens mij is het best aardig gelukt. Er lag al een jaar een voorraadje courgettepuree in de vriezer. Bedoeld als oefenhapjes voor ons zoontje, maar uiteindelijk nooit gemalen eten gegeven haha. Nu mag hij het alsnog opeten😋 Gezond en voedzaam tussendoortje of ontbijt:)
Daarna geen puf meer om boodschappen te doen of te koken, dus toen hebben we maar pizza besteld😇

Bekijk Dieet Kalender, 24 februari 2023:
1772 kcal Vet: 58,87g | Eiwit: 81,07g | Kolhy: 208,08g.   Ontbijt: AH Basic Volkoren Brood, Lidl Pindakaas, Melk (Halfvol), Kiwi. Lunch: Europese Druiven (Rood of Groen), Aldi Gebraden Gehakt, Goldessa Zuivelspread, Gwoon Luchtige Crackers Volkoren . Diner: Apple Bandit Classic Apple, Domino's Pizza Pizza Chicken Supreme. Snacks/Andere: Aldi Hagelslag Puur, AH Biologisch Maiswafels, Melkan Roomboter Ongezouten. meer...

20 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Issie lekker? En geen gemalen eten, heb je de Rapley-methode gedaan? 
24 feb 23 door lid: SabineS85
De paar kruimels die ik geproefd heb smaakte prima:) Niet heel zoet, vrij neutraal van smaak. Ik denk dat ik zelf morgen ook een plakje neem als ontbijt. Ja grotendeels Rapley inderdaad, hoewel we hem af en toe wel een beetje voeren. Sommige dingen zijn echt heel moeilijk te eten als je nog niet zelf met bestel overweg kunt😅 Maar inderdaad wel gewoon vanaf het begin grote stukken en voornamelijk zelf laten eten. Geeft een hoop troep, maar wel erg leuk:) Wat zijn jullie van plan? 
24 feb 23 door lid: Dorien_B
Klinkt goed, niet bang op verslikken? Nog geen idee, nog geen besluit over genomen maar ik vermoed wel zelfgemaakte gepureerde hapjes. Geen potjes uit de winkel in ieder geval.  
24 feb 23 door lid: SabineS85
Verslikken en kokhalzen krijg je toch wel, ook als ze iets ouder minder fijngemalen hapjes gaan proberen. We zijn pas begonnen met vast voedsel toen hij 6 maanden was en echt goed kon zitten enzo, en hebben de app van Solid Starts aangehouden qua hoe je het eten aanbiedt. Af en toe is het wel een soort spannend als hij een veel te grote hap neemt, maar hij lost het altijd prima zelf op. Ik heb nooit iets uit zijn mond hoeven halen ofzo. Maar je moet er niet te paniekerig voor zijn haha. Zelf gepureerde hapjes maken was ik oorspronkelijk ook van plan, maar dit is erg makkelijk want je hoeft niets apart klaar te maken en je kunt dus zelf gewoon rustig eten terwijl je kind een beetje aanrommelt. Ideaal😇 Maar het duurt wel langer voordat ze echt een beetje flinke hoeveelheden binnenkrijgen denk ik. Het is net wat je zelf belangrijk en fijn vindt.  
24 feb 23 door lid: Dorien_B
Ik heb mijn kinderen (onafhankelijk van elkaar) een keer van de verstikkingsdood gered bij het eten van een banaan, het sloot de luchtpijp echt helemaal af 😅. 
24 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Dat is wel even schrikken😬 Maar niet echt afhankelijk van welke manier van introduceren van vast voedsel toch? Tenzij je een baby van 4 maanden een hele banaan geeft misschien, maar dat deed je vast niet.. Gelukkig is het met allebei goed gekomen! 
24 feb 23 door lid: Dorien_B
O mag dat niet dan 🤔🤭. Nee grapje, ze waren zelfs al groter, zeker niet beginnend met hapjes. Ze aten de banaan zelf, het was gewoon pech eigenlijk. Ik verslik mij ook wel eens, zij deden dat wat enthousiaster 😅. Het was vooral snel handelen voor de schrik erin zat. 
24 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Haha ach als je ze maar op tijd redt mag alles 
24 feb 23 door lid: Dorien_B
Volgens mij was eentje net onder het jaar en de ander zelfs ouder dan een jaar. 
24 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Die van mij is inmiddels ook ouder dan een jaar en doet momenteel enger met zijn eten dan toen hij net begon met eten haha. Altijd gekke bekken aan het trekken en wild aan het doen. Heeft hij niet van mij🤷🏻‍♀️ 
25 feb 23 door lid: Dorien_B

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dorien_B's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.