Tijmpje's Logboek, 16 jan 23

Nou, daar is-ie dan: m'n coach heeft me zo net omhoog gezet qua calorieën en koolhydraten.
Zij kijkt naar het gemiddelde gewicht over een week (om vochtschommelingen zo veel mogelijk buiten te sluiten) en afgelopen week was ik (volgens dát gemiddelde) 8 ons afgevallen. Dat is méér dan 1% van m'n lichaamsgewicht en ongezond.
Ik ga natuurlijk steeds zwaarder en zwaarder trainen, dus ze had me al een aantal keer voorbereid op deze stap.
Ik móet nu 2x per week een 'hoge dag' inplannen, een dag vóór m'n training in de sportschool. Dus dan is het streven niet uit te komen tussen 1700 en 1800 maar tussen 2000 en 2100 met 250 gram (!) koolhydraten. Dit naast m'n doel voor vetten (50/60 gram) en hoge doel (131 gram) voor eiwit.

En ik, ik vond die minimale 1700 kcal al moeilijk om (op een gezonde manier) bij elkaar te eten op één dag. Ik vind het maar spannend.

Zijn er meer mensen die zwaar trainen gecombineerd met 'hoge dagen'?

Bekijk Dieet Kalender, 16 januari 2023:
1596 kcal Vet: 58,79g | Eiwit: 157,11g | Kolhy: 100,32g.   Ontbijt: Water, Koffie (Gemalen), Body & Fit Whey Perfection Strawberry, Milbona Karnemelk, Water, Milbona Skyr Natuur. Lunch: Mama Natuur Biologische Notenpasta, Lidl Filet Americain Mager, Uien, AH Boerenkaas Belegen 48+, Bakkerij 'T Stoepje Slankelijntje, Zonnatura Brandnetel Thee. Diner: Uien, Kania Mayonaise met Citroen, Jumbo Pita Broodjes, Lidl Ijsbergsla Naturel, Milbona Skyr Natuur, Knoflook, Water, Jumbo Shoarma met Paprika, Turkse Supermarkt Kalkoenshoarma. Snacks/Andere: Eiwit/skyrtaartje, Water, Room (Spuitbus Slagroom), Brekies Disco's Biscuits, Water, Jacob Hooy Geurig Ijzerhard Kruidenthee, Koffie (Gemalen). meer...

27 Ondersteuners    Ondersteun   

21 tot 40 van 44
Reacties 
mijn vraag is wie mij een wetenschappelijke publicatie kan laten zien, double blind peer reviewed waarin experimenteel is vastgesteld dat meer dan 0.5% van je lichaamsgewicht afvallen ongezond zou zijn...  
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
excuus, nu schrijf ik het zelf verkeerd, dat moest natuurlijk double peer-reviewed zijn :-)  
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Ha Tijmpje, wat is je uiteindelijke doel, of tussen? Wat "hoge dagen" betreft, die heb ik zelf niet, maar train 6x kracht. Evt op cardio dagen wat extra kcal. In mijn bio staat het. Ken wel een vrouwelijke bodybuilder, zij doet wel op trainingsdagen meer kcal en de rustdagen juist laag. 
17 jan 23 door lid: bebechan
*Tussendoel. @Jeroen, dat klinkt interessant, wat is jouw beroep? 
17 jan 23 door lid: bebechan
@sabineS85, maas dat iemand een HBO opleiding heeft afgerond zou die persoon JUIST geinteresseerd moeten zijn in de laatste stand van zaken in de wetenschap, en zou die JUIST NIET de bestaande conventies moeten volgen. Ik vraag alleen maar of iemand die wijsheden kan onderbouwen met data. Dat is niet schoppen tegen de gevestigde orde, dat is watenschappelijke nieuwsgierigheid. 
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Je hebt een double-blind peer review, een single-blind peer review en zelfs een triple-blind peer review. Dat heeft niks te maken met dubbelblind onderzoek, maar met de blindering van auteur, reviewers en bij triple zelfs redacteuren tov elkaar . Misschien moet je dat even opzoeken voor je insinueert dat ik iets niet weet. Je blijft mijn vraag om artikelen negeren. Zijn ze er niet?  
17 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
haha, ik vermeid zorgvuldig een flame war, Antoinette, omdat het mij niet om personen gaat , maar om vragen. Ik een -in respect - de vraag waarbij ik graag iets weten over waar de wijsheid vandaan komt dat meer dan 0.5% gewichtsverlies per week ongezond ik. En Antoinette, leuk dat je indruk probeert te maken met wat je allemaal weet, maar lees even wat hierboven staat - ik ben zelf auteur van 10tallen wetenschappelijke publicaties, dus ik heb ietsjes een idee waar ik het over heb. Maar nogmaals, het gaat niet om personen, maar om een open vraag die ik stel.  
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Overigens kunnen we als je wilt - in een prive discussie want dat leidt af van de vraag hier en was alleen maar als een extreem voorbeeld bedoelt om en punt te illustreren - graag eens praten over autofagie en de relaties die dat heeft met cutting-edge onderzoek in de oncologie en in onderzoek naar Parkinson 
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Jeroenlouis, ik stel ook oprecht vragen aan jou, maar ik heb op geen enkele antwoord gekregen. Ik vind het trouwens vervelend dat je aangeeft dat ik probeer indruk te maken met wat ik allemaal weet, want dat is precies het gevoel dat ik bij jou heb. Ik heb overigens ook meerdere wetenschappelijke publicaties op mijn naam staan. Dat vond ik niet echt relevant om te noemen, maar aangezien jij blijft insinueren dat ik hier maar wat roep, noem ik het toch maar. Het lijkt mij prima om deze discussie te stoppen. Sorry Tijmpje, voor de vervuiling van je topic. Ik probeerde Jeroenlouis te begrijpen door hem vragen te stellen, maar het werkte averechts. 
17 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
Beste Antoinette, ik heb hier 1 vraag gesteld, en ik zal hem nog eens herhalen: kan iemand mij verwijzen naar een wetenschappelijke publicatie die laat zien dat meer dan 0,5% gewichtsverlies per week ongezond is. De reden dat ik antwoorden op jouw vragen negeer is om de discussie niet verder op een zijspoor te zetten, Antoinette. En ik heb al aangeboden die discussie hierbuiten voort te zetten in een privediscussie. Want ik vind dat alleen maar leuk. Mijn belangstelling is naar feiten, niet naar meningen. 
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Om antwoord te geven op jouw vraag: ik heb niet gezocht naar wetenschappelijke artikelen hierover, dus ik heb het antwoord niet. Als jij wel gewoon antwoord gegeven had op mijn vragen, dan had het minder afgeleid, want dan was de discussie korter geweest. Ik laat het hierbij. 
17 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
Antoinette, dit is niet helemaal hoe het ging. Ik heb - zeer respectvol - een vraag gesteld, en om die vraag ook wat duiding te geven een extreem voorbeeld genoemd, namelijk het watervasten, waar zeer veel wetenschappelijk bewezen voordelen aanzitten. Nu ging het niet om watervasten maar om mijn vraag. Ik eindigde die post daarom met de opmerking: "Mijn punt alleen is, ik verbaas me altijd over de algemene "wijsheden" van dietisten in relatie tot het gebrek aan wetenschappelijke studies, die aannemelijk maken dat er zoiets bestaat als een "veilige grens". Tot slot, alle respect voor wat je doet en ik probeer niemand ergens van te overtuigen." Jouw eerste bijdrage daarentegen bracht de discussie off-track toen je begon over "Jeroenlouis, ik neem aan dat je 'Double blind peer review' bedoeld? Mag ik vragen waarom je dit specifiek noemt? Ik kan meer belangrijke dingen noemen bij wetenschappelijk onderzoek" En daarna inhoudelijke vragen over het werk van Ohsumi, wat natuurlijk bere-interessant is, maar niet bijdraagt aan deze discussie. Ik heb je aangeboden daar 1 op 1 over verder te praten. Leuk! Dus in fairness, naar mijn mening heb jij zelf deze discussie (onnodig) breed getrokken en zijn we na heel wat reacties op hetzelfde punt als waar ik mijn inbreng startte: als iemand artikelen heeft over die 0.5% gewichtsverlies per week - GRAAG . Met je goedvinden laat ik hem ook rusten nu. Ik zou van al dat typen bijna zin krijgen in een wijntje :-)  
17 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Ik ben blij dat dit nu beëindigd is, ik wil geen 'gedoe' op mijn post. En inhoudelijk voegt het helemaal niks toe.  
18 jan 23 door lid: Tijmpje
Er is een verschil tussen vetverlies en gewichtsverlies. Niet ieder gewichtsverlies is ook vetverlies. https://frankdenblankenpt.nl/snel-afvallen-ontdek-hoeveel-lichaamsvet-je-per-week-kunt-verbranden/ 
18 jan 23 door lid: Tijmpje
Hallo Tijmpje. Leuk dat je reageerde. Dank voor de link. Als ik die 68,2 kcal ververbranding per kg vet per dag aanhoud, kom ik in mijn geval met 28% lichaamsvet en 83 kg en 7700 kcal/kg lichaamsvet uit op 1.92 kg vetverlies per week. Dat is al 1.92 kg op 83 = 2.3% lichaamsgewichtsverlies, alleen door vet. Overal gewichtsverlies inclusief eiwit) is nog wat hoger - mijn metingen laten zien dat ongeveer 80-85%% van mijn gewichtsverlies afkomstig van vet is en de rest uit spieren. Al met al veel meer dan 0.5%-1% gewichtsverlies per week. Ongezond volgens velen. En ik zoek de data erbij, dat het kennelijk zo ongezond is, maar ik ben het levende voorbeeld (mijn eigen testpersoon)dat het wel degelijk mogelijk is ;-) Toegegeven: ik slik wel een aantal supplementen en ik doe 5x krachttraining per week. 
18 jan 23 door lid: Jeroenlouis
Ik snap wat je zoekt, maar ik kan je daar niet bij verder helpen. Hoe ik ingesteld ben, werkt voor mij. Dat is voor mij bewijs genoeg.  
19 jan 23 door lid: Tijmpje
Míjn vraag echter, waar dit bericht om gestart was, is: zijn er meer mensen die hoge dagen hebben rondom hun training. En waarom? Mss kunnen we het bij díe vraag houden hier? Mocht jij iets anders willen weten, kan je wellicht beter een eigen bericht daarvoor plaatsen onder je eigen profiel. Dat scheelt een hoop lange stukken tekst, die niet over mijn vraag gaan, snap je? 
19 jan 23 door lid: Tijmpje
Ha Tijmpje, ik had gereageerd op je vraag. Heel ver naar beneden scrollen 🤣. Heb je inmiddels al een hogere kcal dag gehad en training daarna? Merk je effect? Ik ben benieuwd hoe het gaat werken voor je! 
19 jan 23 door lid: bebechan
Hoi Bebechan, ik had het wel gezien, bedankt voor je reactie. Goed dat je er even naar refereert. Ik heb gisteren toch idd een 'hoge dag' gedaan. Eigenlijk kwam het toevallig zo uit dat ik al wat hoger uitkwam en dacht: nou, dan ook gelijk maar proberen. De training volgt eind van deze middag. Ik vind het wel eng, hoor. Van hetgeen ik de laatste 6 maanden deed, weet ik exact wat werkt en dit is weer ff afwachten. Doel was in 1e instantie 'beter in m'n vel komen' en dan op álle vlakken. Want thuis met burn-out en depressie. Fysiek was/is m'n doel: vetpercentage verlagen en spiermassa omhoog. Afvallen had géén prioriteit, wel méér energie. Maar alles lukt tot nu toe heel erg goed. Intussen zit ik 3 kilo onder m'n streefgewicht (gemiddelde BMI) en hóef ik niet meer verder af te vallen. Verder shapen wil ik natuurlijk wel. Dus het moment dat ik toch omhoog zou moeten, is idd mss wel nu.  
19 jan 23 door lid: Tijmpje
Hoe is het je bevallen Tijmpje? 
19 jan 23 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.