chielachiela's Logboek, 06 jan 23

In hoeverre is 1 dag in de week waar je “normaal” eet, zonder enorm uit de band te springen, maar gewoon niet onder je behoefte gaat zitten, waardevol?

Bij weightwatchers had je zoiets en Sonja Bakker had ook een SAS-dag toch? Maar weten jullie of dat nu ook nog meer nut heeft, behalve dat je je erop kunt verheugen en in je hoofd wat flexibeler kunt zijn?

Bekijk Dieet Kalender, 06 januari 2023:
656 kcal Vet: 12,89g | Eiwit: 20,46g | Kolhy: 108,55g.   Ontbijt: Chiquita Banaan, AH Grof Volkoren Brood. Lunch: Van Gilse Donkere Basterdsuiker , AH Elstar Appel, Melkan Halfvolle Vanille Yoghurt. Snacks/Andere: Cappuccino, Jumbo Café Noir. meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Volgens mij is het idee om even een reset te maken. Zodat je lichaam niet went aan het minder eten. 
06 jan 23 door lid: annemiek rembil
Ik plan het niet in. Die dagen komen er vanzelf wel tussen door afspraken etc. 
06 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
Ik vind het grote onzin. Als je een sociaal leven hebt, komen er vanzelf feestjes, etentjes etc op je pad. Ik bewaar dan liever mijn uitspattingen daarvoor. 
06 jan 23 door lid: keto_danny
Ja, bij beide was het niet een vaste dag, maar kon je het inderdaad inzetten voor een feestje of wat dan ook. Maar ik ben dus benieuwd of jullie denken dat het idd goed is om je lichaam te blijven herinneren aan een hogere inname  
06 jan 23 door lid: chielachiela
Reset van je metabolisme zodat het niet went aan te korten en in spaarstand gaat/blijft 
06 jan 23 door lid: Dnike159
De belangrijkste reden waarom je op een begeven moment niet meer afvalt terwijl je hetzelfde blijft eten is omdat je simpelweg minder kcal nodig hebt als je bent afgevallen en niet omdat je in een spaarstand terecht bent gekomen. Simpel gezegd: vet onderhouden en meezeulen kost ook energie. Heb je minder vet, dan moet je minder eten (of meer sporten) om hetzelfde resultaat qua afvallen te houden. Het is goed om regelmatig je BMR en AMR opnieuw te berekenen om te kijken wat je nodig hebt.  
06 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
Ik eet op de dagen dat ik sport wat meer. Heb mijn energiebehoefte per week berekend en dan deel ik het per dag in. Ik denk dat je vooral moet doen wat bij jou past en wat in je leven past. 
06 jan 23 door lid: F.O.X.2
Als je deze link volgt en dan op ‘manier 3’ klikt zie je een aantal wetenschappelijke artikelen van PubMed die aantonen dat het wel degelijk dat effect kan hebben (https://happyhealthy.nl/metabolisme-versnellen/#manier-3-doe-aan-een-cheatday) De onderzoeksmethodes zijn echter vrij specifiek en de testgroepen summier. 
06 jan 23 door lid: SabineS85
Dat je metabolisme versnelt is volgens jouw bron niet significant Sabine, dus dan is het antwoord eigenlijk nee. Dat je hongergevoel voor een paar dagen daalt merk ik zelf wel (na kerst had ik minder honger), maar als ik hier op fatsecret kijk, dan geldt dat niet voor iedereen. En ik denk dat je netto dan aan dezelfde hoeveelheid kcal komt. Ik las ook dat als je afgevallen bent, dat je dan inderdaad iets minder moet eten dan iemand die al slank was, maar die wel hetzelfde lengte en gewicht als jij heeft. Na een langere tijd zou zich dat recht trekken. Het hebben van cheat days zou hier geen invloed op heben. 
06 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
In niet obese mensen is het significant want groter dan 5% (in tegenstelling tot de 2.7% bij obese mensen) Gezien het platform waar we ons hier bevinden met veelal obese mensen geef ik je gelijk, Antoinette. Ik had mezelf even als referentiekader genomen. Overigens helpt dat overeten bij mij inderdaad niet als manier om daarna minder te eten. Au contraire; ik heb altijd juist berehonger als ik de dag ervoor aan het overeten ben geweest.  
06 jan 23 door lid: SabineS85
Dat here honger hebben, komt bij ons door de koolhydraten. 
06 jan 23 door lid: keto_danny
Bij slanke mensen ligt de p-waarde wel onder de 0,05 inderdaad, maar bij obese mensen niet. Ik denk wel dat er meer en grotere studies nodig zijn om er goed iets over te kunnen zeggen. Dat overeten zorgt voor minder eten de dagen erna,werkt bij deze studie alleen bij het eten van koolhydraten, niet van vet. Maar wat je zegt Sabine, ik zie hier dat het bij velen juist het omgekeerde effect heeft. Een keer meer eten dan normaal is helemaal prima, maar ik zou het niet bewust inplannen omdat het je stofwisseling zou versnellen, maar omdat het toevallig zo uitkomt met een feestje etc. Blijft je over de week gezien in een kcal tekort, dan zul je afvallen.  
06 jan 23 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


chielachiela's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.