Gerrika G's Logboek, 19 mrt 22

Oh jongens wat ben ik toch een twijfelkont. Gezien de benzineprijs en het feit dat mijn werk maar 4 km ver is zei ik tegen mijn man ik ga lekker fietsen. Is veel goedkoper en ik sjees de files voorbij. Hij zei is goed maar dan wel een elektrische fiets. Nou kosten die dingen zo 1000 euro en dat vind ik dan weer verschrikkelijk veel geld om aan mezelf uit te geven 😬😬😬. Wie van jullie heeft een ebike en wat vinden jullie ervan??

Bekijk Dieet Kalender, 19 maart 2022:
1218 kcal Vet: 61,60g | Eiwit: 80,73g | Kolhy: 78,05g.   Ontbijt: Dolce Gusto Café Au Lait, Freeway Cola Zero, Bifi Bifi. Lunch: AH Ravigottesaus, Jumbo Kibbeling Gebakken. Diner: AH Eikenbladslamelange, Bleekselderij, Hela Mosterd-Dille Dressing, Jumbo Witte Kool, Komkommer (met Schil),  Wortelen,  Gerookte Zalm. Snacks/Andere: AH Maisbrood, AH Filet Americain met Uitjes, AH Filet Americain met Uitjes, AH Volkorenbrood met Zonnebloempitten en Lijnzaad. meer...

19 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 31
Reacties 
Nope, geen ervaring mee. En een speed pedelec (of zoiets) is dat ook zo duur? 
19 mrt 22 door lid: Dappere-Dodo
sinds 2 week een nette tweedehandse.. ooo wat fijn om nu tegen de wind in te fietsen.. ik wilde voor mijn 60e niet een... maar ben er heel blij mee ookal ben ik 34.. (met kind in stoeltje ook geen probleem meer tegen de wind in) en fiets 75% van de tijd ook zonder accu aan.. ik twijfelde ook lang, maar nog geen seconde spijt gehad! gewoon een keer een of een paar bekijken en testen..  
19 mrt 22 door lid: kabouterpaddenstoel
Die gaan harder Inge en zijn vaak nog duurder.... 
19 mrt 22 door lid: Gerrika G
Ik heb ook een tweedehandse. Nog geen seconde spijt gehad. Maar idd moet je wel verschillende proberen om te kijken welke het beste bij jou past. Succes 
19 mrt 22 door lid: carolinequichou
Geen ervaring mee maar ik zou zeggen probeer het eerst een tijdje met je gewone fiets. Het wordt mooier weer... Waar ik al 10+ jaar heel blij mee ben is mijn hybridefiets, een sportievere, lichtere stadsfiets met meer versnellingen. Ik vind 'm heel fijn voor woon-werkverkeer tot 20 km, <60 minuten. 
19 mrt 22 door lid: bebechan
Ik heb geen gewone fiets ik heb een auto 🙈 
19 mrt 22 door lid: Gerrika G
Ooh dat maakt het dan wel lastig inderdaad als je hoe dan ook een fiets moet aanschaffen. 
19 mrt 22 door lid: bebechan
Altijd wind mee, ideaal. Als je er 1 x op gefietst hebt wil je niet anders meer. De prijs🤔 een nieuwe kost tegenwoordig wel over de €1500. Is er via je werk geen Fietsenplan?  
19 mrt 22 door lid: claudet57
Ik heb al 4 jaar een elektrische fiets en ik vind het ideaal. We pakken ze ook sneller. Waar ik voorheen dacht, er staat teveel wind, ik pak de auto, gaan we nu blijd fietsen. En ik zeg maar zo, het is een hoop geld, maar je werkt er ook hard voor! Bij Stella heb je voor 1500eu een prima elektrische fiets. Succes met je keuze! 
19 mrt 22 door lid: Chantal N.
Ik heb sinds een jaar een ebike van Cortina. Was een dure fiets maar het maakt wel dat ik veel meer op de fiets doe ipv de auto, helemaal nu het mooie weer er weer aankomt. Ritjes tot 10km doe ik nu eigenlijk standaard op de fiets, binnen 25 minuten ben ik over. Naar mijn werk is 11km en doe ik soms door verkeersdrukte net zo lang over dan op de fiets. Lees je goed in want er zijn verschillende soorten qua vermogen, plek waar de motor zit en stabiliteit. Als je toch zo veel geld uitgeeft kun je het maar beter goed doen.  
19 mrt 22 door lid: SabineS85
Misschien een rare vraag maar 4 km is toch ook te doen op een gewone fiets? Of wil je straks lange ritten gaan maken? Wat sabine zegt is zeker geen overbodige luxe... zit heel veel verschil in... Fietsenplan van je werk? 
20 mrt 22 door lid: Yoo69
ik heb ook een e-bike. Een Gazelle stoere met mand. Een zware grove, maar stabiele soort opoe fiets. Meer een medische kwestie. Gewone fiets lukte niet meer. Longarts sdviseerde een e-bike. Heeft nog wat overredingstijd gekost. Ging met de auto naar het werk. 5 minuutjes 1.5 km... Ben zo blij dat ik de knoop heb doorgehakt . Laat je goed informeren. Er zit veel verschil in. Grote, zwaarte, snelheid, actieradius, plaats van batterij, stadsfiets, tourfiets, degelijk, hoogte van stuur en zadel en die verhouding. Zoek een fietsenwinkel waar je er verschillende uit kunt proberen. mijn collega heeft haar 2de Stella. die is daar helemaal tevreden over. ik kan niet op mijn armen steunen zoals bij de meeste sportmodellen- lager stuur. Succes met het vinden van jouw fiets. met of zonder ondersteuning. 
20 mrt 22 door lid: Suzepluus
Helaas bied mijn werk geen fietsplan aan. Een gewone fiets kan zeker ook yoo maar ik ben een hele erge hooikoorts patiënt mijn man is bang dat ik dan geen lucht meer over heb tegen de tijd dat ik daar ben. Daar heeft hij wel een punt natuurijk. Beslissingen beslissingen pff 
20 mrt 22 door lid: Gerrika G
Ik fiets maar 5 minuten naar t werk 
20 mrt 22 door lid: Sillyhilly66
Heb al 14 jaar een E-Bike en heb er geen spijt van. Ik woon in Simpelveld in het mooie heuveland van Limburg. Wijn begonnen met een goedkope fiets, en nu hebben we een behoorlijk dure €3500, maar merken we goed het verschil. Mijn man is 150 kg en die goedkope fietsen trokken hem niet meer. 
20 mrt 22 door lid: s@ndr@1971
Koop een lichte gewone fiets met 30 versnellingen, je haalt daarbij alle e bikes in een je bent gelijk goed bezig voor je lijf. dus fiets met derailleur. ik heb zelf met een koga . echt top. ik pak de auto stuk minder 
20 mrt 22 door lid: christahoek
Mijn ebike is de beste aankoop die ik ooit gedaan heb. Maar we fietsen dan ook stukken van 90 km ofzo. En gaan er mee fietskamperen. Voor 4 km kan je ook op de gewone fiets doen. Ben je gelijk even lekker bezig. 
20 mrt 22 door lid: Ikkereentje
4km fietsen is minder dan 15 minuten. Tenzij je op 't drielandenpunt werkt lijkt een ebike een tamelijk overdreven oplossing. Gewoon een goede toerfiets kopen, gebruikt vanaf een paar honderd euro. 
20 mrt 22 door lid: lvhoorn
Ik heb ook al een paar jaar een e-bike en heb er geen spijt van. Naar mijn werk is bijna 7 km maar met die wind van tegenwoordig ben ik blij met een beetje ondersteuning 😂. Ik neem alleen de scooter als ik na mijn werk nog ga hardlopen. 
20 mrt 22 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Ik kon met mijn beroerde lijf alleen fietsen als álle omstandigheden goed waren: zonnig en warm, geen/nauwelijks wind en dan moest m'n lijf ook net die dag willen meewerken. Heel lang getwijfeld over een elektrische fiets, vanwege de hoge kosten en álle vooroordelen. Toen manlief ook de behoefte kreeg aan een elektrisch model zijn we verder gaan kijken. Er is op internet héél véél informatie te vinden, je kan testen invullen van wat je plannen ermee zijn en krijgt er dan passend advies bij, er zijn experience-centers waar je zelf (gratis) meerdere soorten fietsen kan proberen. Er is heel veel mogelijk qua modellen, prijsklasses, diverse instellingen, aantal ondersteuningen, vering, gewicht, plaatsing motor, geluid, enz.. Kijk ook naar garantie, onderhoudspakketten, enz.. Wij zelf zijn uiteindelijk voor Amslod gegaan, absoluut geen goedkope fiets. Inmiddels hebben we ze 13 maanden en OMG wat zijn we er blij mee. In principe vind ik het zonde om 1 uur of langer op de fiets te zitten en dan niks voor m'n conditie gedaan te hebben, dus ik fiets eigenlijk altijd op de zwaarste versnelling en minste ondersteuning. Maar als het nodig is, kán ik dus ondersteuning bij zetten. Dat is een fijn idee. We fietsen daardoor veel vaker en langere afstanden, de fietsen gaan ook mee op vakantie. Ook als m'n lijf of het weer tegenzit word er nu gefietst, want je kan toch bijzetten als het nodig is. Het vooroordeel: je word er lui van want je doet zelf niks meer, heb je dus zelf volledig in de hand. Je kan zelf bepalen hoe zwaar en hoeveel ondersteuning. Fiets je op comfort of snelheid, of wil je uitdaging? 
20 mrt 22 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Gerrika G's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.