Tijmpje's Logboek, 06 jun 21

En dan de avond af moeten sluiten met discussie... Zoonlief in crisis, suïcidaal volgens vrienden. Manlief die daar behoorlijk met zijn mening op m'n gevoel zit te spelen. En dan uiteindelijk zelfs zegt nee, :ik wil niks regelen. Dat doet iets met me, past niet, en zorgt dus voor discussie.
Dus status: hij veilig naar bed. Ik druk in m'n hoofd op de bank. Wat zullen we gaan doen, vreten?

31 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wat vervelend dat je er niet met je ouders over kan praten @Emmaanoniem. Hoe ga jij er nu mee om? 
06 jun 21 door lid: M@dHa
Tjee, wat een reacties. Dank allemaal voor de steun, zo lief. Ik heb alleen nog een hand knabbelspek gevreten, dat was alles. 
06 jun 21 door lid: Tijmpje
Jeetje sterkte❤️ 
06 jun 21 door lid: EvaLeclercx
Het is een langslepende situatie. Hij is inmiddels 27 jaar, heeft ADD en nog wat andere dingen en dat maakt het leven af en toe rete-moeilijk voor hem. Het is een hele lieve, empathische jongen. Regelt alles voor anderen maar loopt er ook regelmatig tegenaan dat er voor hem zelf bar weinig hulp of steun is. GGZ-arts diagnosticeerde hem met reactieve depressiviteit. Periodes wisselen elkaar dus af. En helaas zien we dat oha er weinig hulp en zeker weinig begrip is vanuit instanties. Aantal jaar terug heeft hij een tijd in opvang gewoond en daar ging het wel de goede kant op, maar dan word hij ook gelijk weer overmoedig en dook weer terug zijn oude leventje in. En dan blijft het terug komen, die periodes dat hij het niet trekt. Nu al langere tijd. En op het moment dus gewoon echt klaar met alles. Vroeg zelf van de week weer naar de opvang van jaren terug. Hij schaamt zich en ik weet dat het een hele drempel is om dan je moeder te bellen. Zelf heeft hij het niet gehad over suïcide maar een van z'n vrienden gaf aan dat er meer waren die die indruk hadden (zou me niets verbazen, gezien z'n genen). Hoe dan ook: er moet wat gebeuren en dat heeft hij nu ook toe gegeven. Maar hij laat het altijd eerst helemaal zo ver komen tot-ie de bodem van de put raakt. Van ons uit krijgt hij al langer te horen dat er hulp moet komen, maar hé: hij is 27 en bepaalt dat zelf. Nou ja, iig: de aanmelding richting opvang is vrijdag begin van de avond al gedaan. Vanmorgen heb ik hen zelf gebeld over vervolg en ze gaan hem morgen bellen. Tot nu toe heb ik zoon elke dag gebeld en houden we veel contact via Whatsapp. Dadelijk na de lunch, ga ik er even heen.  
06 jun 21 door lid: Tijmpje
Kloterigheid! Veel warms in barre tijden. 
06 jun 21 door lid: Lieskla
Wat betreft manlief: hij is niet de vader. Steunt mij maar heeft ook zijn eigen gedachten en gevoelens natuurlijk. En dat zit niet altijd op 1 lijn. Hij staat er wat verder af, komt tot andere dingen. Soms handig en soms ook helemaal niet. Maar ik hang er soms gewoon tussenin. Wil als moeder het beste voor m'n zoon maar moet wel elke dag met manlief door m'n leven. Ik kan en wil geen van 2 laten vallen. In het verleden leidde dat soms al tot onmogelijk situaties. Maar goed, we zitten inmiddels weer (even) op 1 lijn dus we kunnen door. 
06 jun 21 door lid: Tijmpje
Jeetje wat ben jij een topper! Zo knap hoe je omgaat met deze lastige situatie. En dan alleen maar extra knabbelspek gegeten. Veel respect voor jou. 👏🙏 
06 jun 21 door lid: M@dHa
Idd moeilijk situatie voor je. Heel veel sterkte❤🍀😘 
06 jun 21 door lid: carolinequichou
Pittig hoor Tijmpje. Respect voor jou hoe je ermee omgaat. Veel sterkte😘 
06 jun 21 door lid: asjege
En dan is er m'n eigen traject nog. Gaandeweg word ik ook sterker, autonomer. Nooit zo geweest dus eerder te veel van wat anderen wilden aangetrokken. Ik altijd alleen maar goed willen doen voor alle partijen en vergat me zelf daar altijd in. Dat is een verschil met nu: nu weeg ik dingen meer en kijk ik wat ikzelf kan en wil. En soms is dat in het voordeel van de een en soms in het voordeel van de ander. En soms moeten ze het er maar even mee doen.  
06 jun 21 door lid: Tijmpje
Heel goed Tijmpje! 
06 jun 21 door lid: snoezeloes79
sjemig lieve Tijm, ik zie het nu pas 🥺 Wat een afschuwelijke situatie, heel veel sterkte ❤️ 
06 jun 21 door lid: Elfje69
Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, dus Sterkte ❤️ 
06 jun 21 door lid: Arjoena
Petje af voor je Tijmpje! Tussen twee vuren in staan in niet makkelijk. Je hebt het zo goed opgepakt! Gelukkig zijn jullie weer op één lijn. ❤️  
06 jun 21 door lid: Soln
😘💜 
06 jun 21 door lid: claudet57
Heel veel sterkte!! 
06 jun 21 door lid: lief.Bi
Klinkt of je het inmiddels een beetje op een rijtje hebt. Heel veel sterkte 🙏❤️ 
06 jun 21 door lid: keto_danny
Sterkte Tijmpje! 🥰 knuffel van mij  
06 jun 21 door lid: Yoo69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.