mariankrousen's Logboek, 16 sep 17

Weer eens wat anders geprobeerd voor ontbijt, een mini bosbessen Clafouti. Was een beetje gokken met de hoeveelheden, ben dan ook heel benieuwd hoe het smaakt.

Bekijk Dieet Kalender, 16 september 2017:
305 kcal Vet: 5,92g | Eiwit: 26,61g | Kolhy: 37,69g.   Ontbijt: Ei, Magere Kwark, Honing, Kaneel, Bosbessen (Ongezoet, Ingevroren). meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Dat ziet er lekker uit! Wat is het recept? 
16 sep 17 door lid: MBtje1978
Ik heb bosbessen (uit de diepvries) in een ingevette kleine springvorm gedaan. Daar overheen een mix van 1 ei, ongeveer 250 gr magere kwark halve eetlepel honing en wat kaneel. Maar vond het eindresultaat niet echt super. Was te vochtig doordat ik waarschijnlijk diepvriesfruit heb gebruikt en volgende keer wil ik er toch wat amandelmeel doorheen doen. zodat ik wat meer een cake idee krijg. Dus experiment is nog niet klaar. 
16 sep 17 door lid: mariankrousen
Oja en daarna 25 minuten in de oven op 200 graden.  
16 sep 17 door lid: mariankrousen
En, hoe smaakte het? 
16 sep 17 door lid: Warrigeboel
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt, was er ook niet echt kapot van, vreemde structuur ook 
16 sep 17 door lid: elntien
Jammer! Ik denk dat 1 ei + 250 gram kwark niet de goede verhouding is geweest. Normaal gaat er in een clafoutis ei, melk, bloem en suiker dus het is sowieso een goed idee om meel zoals amandelmeel toe te voegen, maar denk dat je ook beter extra eieren of minder kwark kunt gebruiken. 
16 sep 17 door lid: koffielover
Zou zelf zoiets niet zo snel eten maar ziet er wel grappig uit! 
16 sep 17 door lid: kimmmerd
Jammer, het ziet er zo lekker uit! 
16 sep 17 door lid: annemiek rembil
Eigenlijk is het dus meer een cheesecake. Ziet er iig wel heerlijk uit. 
16 sep 17 door lid: Tijmpje
Het sap van de bosbessen zorgt er, denk ik, voor dat het wat nat is. Mss de volgende keer wat gelatine of maizena door de kwark heen gebruiken? 
16 sep 17 door lid: Tijmpje
Dank jullie voor het meedenken maar denk dat ik het volgende keer met vers fruit en wat amandelmeel ga proberen.  
16 sep 17 door lid: mariankrousen
Ik vond het ook erg vreemd van smaal /textuur. Ik had ook blauwe bessen maar geen diepvries en toen ging het goed. 
16 sep 17 door lid: suzannevdv
Je kunt ook boekweitmeel proberen dan kom je denk ik meer in de buurt 
16 sep 17 door lid: j.eikenhorst

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


mariankrousen's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.