appelbloesempje's Logboek, 19 mrt 24

Als je nooit meer bij een dokter komt is het wel even vreemd om een medische molen in te stappen. Vroeger ging ik regelmatig naar de huisarts en het ziekenhuis wegens mijn astmatische bronchitis en later Cara. Toen ik 13/14 jaar werd was ik er zoals gezegd “overheen” gegroeid. Aangezien ik eigenlijk wel genoeg had gezien aan ziekenhuizen voor een lifetime ben ik dus iemand geworden die niet snel naar een arts oid gaat. Het hielp ook niet dat wanneer ik na jaren wel ging de HA mij vroeg wat ik dacht te hebben😅🫣 Ik kom uit de tijd dat je jou klachten omschrijft en de HA je verteld wat je hebt. Dus ik wist niet wat ik hoorde en dat maakte dat ik zelf behoorlijk wat kennis op heb gedaan door de jaren.

Iets wat wel lekker samenhangt met mijn hyper zelfstandigheid 😮‍💨

Buiten de zwangerschappen om ging ik enkel naar de HA voor de bevestiging van mijn vermoeden en deed ik zelf een plan van aanpak de natuurlijke route.

Tot nu dus. Ondanks dat ik best zelf wat kan aanpakken was dit voor mij een te grijs gebied en besloot ik toch meer professionele hulp op te zoeken. Zoals ik wel eerder in deze app vermeld heb geloof ik wilde ik laten onderzoeken of er bij mij spraken is van oedeem lipoedeem en lymfoedeem om precies te zijn. Dit naar aanleiding van een aantal opmerkingen van zorg specialisten die ik privé ken. Die gingen er eigenlijk al vanuit dat daar spraken van is bij mij. Zelf had ik er nooit van gehoord, maar na de zoveelste die het zei ben ik eens gaan onderzoeken en inderdaad heel veel hokjes werden ✅ Dus toch maar even met de HA gaan zitten.

De HA heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis en vandaag was dan eindelijk de afspraak. Er is zoveel veranderd door de jaren en omdat ik niet zo goed weet wat mij te wachten stond was het ook een beetje een rare start van het consult 😅🤣 maar het kwam allemaal goed. Ik heb veel informatie kunnen overdragen van al meer dan 20 jaar terug tot nu. (In die tijd ben ik niet altijd obese geweest, maar de “probleem gebieden” waren wel altijd storend) Daarna het lichamelijk onderzoek en toen was het moment daar; Was het enkel overgewicht of speelt er meer?

Er is inderdaad spraken van oedeem. De combinatie van beide, maar wat nu voornamelijk zichtbaar is is de lipoedeem. Echter haakt het allemaal een beetje in elkaar. Dus daarom de combinatie. Een moment van ontlading volgde. Want de excessen vet vorming en het moeilijke afvallen op die plekken waren altijd wel een hijkelpunt waardoor ik terug viel in ongewenste patronen. Echter nu ik weet wat het is kan ik daar wat mee en vormt het juist de stok achter de deur om door te zetten.
Ik mocht daarna direct door naar de zorgboulevard om arm kousen op te laten meten. Die zullen mij gaan helpen met de oedeem, omdat het druk van buitenaf geeft.
Voor de benen is het voor nu nog niet nodig.
We hebben ook even kort de optie liposuctie aangetikt trouwens. Alleen wordt dit in Nederland niet vergoed, ook niet bij oedeem. De arts gaf wel aan dat er bij patiënten goede resultaten waren geboekt. Dus wel het overwegen waard.

Voor nu ga ik lekker bewegen en afvallen. Mijn besluit om direct terug te gaan op ketogeen heb ik ook genomen. Dit vanwege de brandstof die mijn lichaam dan gaat gebruiken als energie bron. En het is voor mij gewoon heel haalbaar kwa eet gewoonte. Hiermee vlieg ik het minst snel uit de bocht.

Dus ja zo staat het er op het moment voor hier.

Bekijk Dieet Kalender, 19 maart 2024:
1739 kcal Vet: 107,63g | Eiwit: 97,30g | Kolhy: 93,09g.   Ontbijt: Gebakken Ei, Marhaba Kalkoen Bacon. Lunch: Goldessa Cream Cheese Classic, Marhaba Kipfilet, Tomaten, Rode Uien, AH Snijbonen. Diner: Loempia, Lidl Mayonaise, Mora Frikandel (Oven). meer...
2115 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

11 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wat fijn dat je de bevestiging hebt , dan kun je er idd wat mee . Maar komt het niet terug nà liposuctie?  
19 mrt 24 door lid: annemiek rembil
Liposuctie is zover mij bekend geen genezing. Lipoedeem is chronisch “ziek vet”. Ik heb er verder niet heel veel over uit gevraagd, maar dat de optie er is en andere veel baat hebben geboden is wel een rustgevend gevoel. Meer omdat het zo vermoeiend is er steeds zo mee geconfronteerd te worden. Voor nu wil ik zoveel mogelijk op zo min mogelijk invasive manier behandelen. Eerst maar eens ervaren wat de arm kousen doen. Het idee van druk uitoefenen door in mijn beleving strakke kousen terwijl ik dus zo bekend ben met vocht vasthouden is heel spannend voor mij. Ik zal daar dan eerst even in moeten ervaren dat het echt wel de verlichting bied die ik zoek. Verder voeding en beweging. Ik had al in mijn eigen voor onderzoek kwa ervaringen van anderen opgemerkt dat zwemmen heel fijn is. Dat zou ik dan ook wel graag oppakken. Ook omdat het mij altijd plezier heeft gegeven. 
19 mrt 24 door lid: appelbloesempje
Succes met het opbouwen van een nieuwe style. Hopenlijk heb je er baat bij.  
20 mrt 24 door lid: Suzepluus
Dankjewel 🥰 
21 mrt 24 door lid: appelbloesempje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


appelbloesempje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.