Dieka1980's Logboek, 24 feb 23

Poeh...het wordt wel steeds lastiger hoor. Bedenken wat je gaat eten, veel groente voor mijzelf, voor de kinderen een lekkere maaltijd, mijn man die behoorlijk wat naar binnen moet werken en NIETS aankomt!! Durf wel te zeggen dat hij gezegend is met een goede spijsvertering. Hij snoept ook niet (behalve scherpe snoepjes dan, wellicht dat dat de spijsvertering helpt) Nog geen 2 maanden onderweg en ik begin er nu al weer zat van te worden. Ik moet en zal toch een keer onder die verrekte rot 100 moeten komen!! En ik vertik het om helemaal niets meer te eten, daar word ik echt sjaggie van. Nou, heb het weer van me af geschreven en weer doorrrrrrr....

Bekijk Dieet Kalender, 24 februari 2023:
1536 kcal Vet: 69,89g | Eiwit: 69,68g | Kolhy: 151,46g.   Ontbijt: Naturis Smoothie Appel Banaan Mango en Andere Vruchten (Lidl), Kruidvat Shake Chocolade. Lunch: Rinse Appelstroop Appelstroop (10g), Milsa Soja Drink Original, Perfekt Halvarine, Gekookt Ei, Geroosterd Witbrood. Diner: Lidl Vegetarische Kaasschnitzel , Lidl Spinazie A La Creme, Kool Salade of Coleslaw met Dressing, Jumbo Kippenbout Gekruid. Snacks/Andere: Koffie met Melk. meer...
2436 kcal Activiteit: Garmin - 24 uren. meer...

28 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Als je er geen zin meer in hebt, dan werkt het niet echt. Kun je je eetpatroon niet veranderen zodat je wel in kcal-tekort blijft, maar het meer is naar wat je zint? Je kunt dit! 
24 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Je doet net alsof je helemaal niet lekker kunt eten?! Ik eet iedere dag heerlijk, en val er nog mee af ook. 
24 feb 23 door lid: keto_danny
Ik eet lekker maar ben er zo druk mee voor mijn gevoel, rekening houden met de wensen van eenieder. Naast mijn werk, de sporten van mijn kinderen. Misschien toch weer te druk in mijn hoofd. Ik ga al om de twee weken naar de praktijkondersteuner, en ik dacht dat het wel weer ging, maar als ik jullie berichtjes zo lees denk ik dat het nog niet helemaal goed zit. Tuurlijk, mijn man doet ook veel hoor als het zo uitkomt, maar die werkt 40+ uren dus veel komt op mijn bordje. Toe aan vakantie zal het zijn. 
24 feb 23 door lid: Dieka1980
Even spuien, ook gezond 😄. Hoe wij het deden toen ik koolhydraatarm at en mijn man niet: ik (goed gekruide) bloemkoolrijst, hij gewoon zilvervliesrijst. Ik courgetti, hij echte pasta. Ik soep zonder broodje, maar met een lekkere zaden cracker, Etc. Dan hoef je weinig aan te passen. (Ik weet niet of je koolhydraatarm eet, het is maar een voorbeeld) En heel veel inspiratie opdoen, hier, maar ook lekker rondgooglen, er een beetje een hobby van maken, van lekker eten. Hier thuis maak ik na 3 jaar nog steeds een weekplanning want het helpt. Succes en ook plezier gewenst hiermee! 
24 feb 23 door lid: DoctorSnuggles
Dank je @Fubshine! Iedereen trouwens, krijg er weer energie van. :) 
24 feb 23 door lid: Dieka1980
Hier pas ik, net zoals Fun deed, de maaltijden gewoon aan op mijn kha. Dus alle wokjes, sauzen en schotels zijn kha en soms eet mijn vriend daar nog aardappelen, rijst of pasta bij waar ik kies voor pompoen, zero rijst of een groente puree. Het is wel wat meer werk inderdaad. Dat valt mij niet op omdat ik een hobby heb aan koken. Misschien hetzelfde eten als het gezin maar dan wat kleinere portie? Of de zetmeelcomponent (aardappels of zo) gewoon weg laten? 
24 feb 23 door lid: SabineS85
Ik eet 's avonds gewoon met het gezin mee. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Als je niet anders dan de rest wilt eten, dan kun je ook afvallen. Om af te vallen moet je een kcal-tekort hebben, hoe je dat bereikt maakt eigenlijk niet uit. 
24 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Ik heb ook een groot gezin en doe het inderdaad ook grotendeels als funshine en sabine. Veel roerbakgerechten die de andere gezinsleden met bami/ rijst eten eet ik dan bijvoorbeeld met koolhydraatarme wraps of zero rijst/noodles en bij pasta gerechten hou ik wat saus appart en eet ik met zero spaghetti en hun met maccaroni/spaghetti. Met stamppotten voor hun aardappelen en voor mij zoete aardappel en bij aardappel vlees en groente neem ik meer groente en vlees en geen aardappel. En bij pizza maak ik zelf pizza van koolhydraatarme wraps. In het begin is het even wennen maar je krijgt er best snel handigheid in, en hier vinden de wat oudere kinderen het zelfs al leuk om mee te bedenken met het menu voor zowel hun als mij en helpen met het maken of doen het zelf (de oudsten dan). Ligt er natuurlijk aan hoe oud je kinderen zijn. Maakt het misschien voor jou ook leuker/minder moeten 😉🥰 
24 feb 23 door lid: linkelouitje
Hier ook altijd weer lastig om eten te verzinnen.. als ik alleen zou wonen zouden mijn maaltijden er heel anders uitzien.  
24 feb 23 door lid: Michelle_Bos
in lastige tijden helpt het mij om dieetboeken mét menu's en boodschappenlijstjes te hebben. zo nodig pas je iets aan naar jouw wil bijv: aardappel=bloemkoolrijst.  
24 feb 23 door lid: Suzepluus
Ik eet ook kha, mijn man eet wel rijst en ik dan bloemkoolrijst, b.v. Ik maak lasagne voor hem met pasta en voor mij met plakken aubergine of courgette, maar wel dezelfde saus. Voor ontbijt en lunch leev kha crackers i.p.v. brood. Dan is het allemaal niet zoveel werk. Een weekplanning is wel handig, dan hoef ik er niet elke dag weer over na te denken. 
24 feb 23 door lid: gien55
ik herken het helemaal, de drukte, het plannen, het klaarstaan voor anderen. en dan het gevoel hebben dat je jezelf voorbij loopt... 🥴 zoals anderen hier ook al zeggen, een planning helpt! niet alleen bespaart het 'nadenk-tijd', het is ook erg praktisch ivm boodschappenlijstjes klaar hebben etc. hier elke zondag een kleine meeting (kids van 14, 16 en 18) om met ieders wensen (een beetje 😉) rekening te houden... 
24 feb 23 door lid: Bel63x
inspiratie vind je ook op websites... wij kijken vaak op 15gram.be makkelijk dat daar ook vaak de voedingswaarde per portie bijstaat.  
24 feb 23 door lid: Bel63x
Ik vond zelf de 100 erg moeilijk om te doorbreken, het was alsof mijn lichaam dat zag als “eng” of zo iets. Een psychologische drempel 😂. Eenmaal erdoor en het gaat weer als een speer. Gewoon volhouden, beat it! 
25 feb 23 door lid: Wow34

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dieka1980's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.