smootylaatmaar's Logboek, 19 feb 21

Oké, je BMR is dus waar je NIET onder moet zitten met je dagelijkse calorieën....
mijn BMR is ong. 1590 is door mijn goeroe voor me berekend 🥰🥰. Thanks goeroe.
Maar ik haal die 1590 nooit .
Dus ik zal 1 of meer eetwissels moeten maken.
Maarrrr, ik hou zo van structuur. dus ik wil eigenlijk elke dag het zelfde. Dat mijn avond eten wisseld heb ik moeten leren Toen ik een gezin kreeg. Toen ik alleen was at ik echt wekenlang het zelfde. Elk ontbijt, elke lunch, elk diner .....Tot ik een nieuwe rite ontdekte....dan ging ik bv van wekenlang een Italiaanse bol brie voor de lunch, naar wekenlang pistolet met yorkham.
Maar nu zorgt dat zelfde structuur gebeuren er dus ook voor dat ik geen enkele dag aan mijn BMR eet.
Ik ga hier dus iets aan moeten doen😱🤔.
SPANNEND!!!!!!
effe voor de genen die meelezen en denken " koekoek, watskebeurt"...
Ik ben autistisch, en hang van structuur aan elkaar 🤣🤣🤣. mijn bord ziet er uit als de schijf van 5, en ik heb er moeite mee om eten door elkaar te gooien.
Mijn liefde voor wraps is gebaseerd op een enorme overwinning , de dag dat ik mijn wraps niet open rolde en laagje voor laagje op at.
patat eten bv is een hels karwei. sorteren op lengte, kleur, knapperigheid. Dan de keuze wat is de lekkerste groep om mee te beginnen, blijkt dan dat de langen toch lekkerder waren dan de knapperige...is mijn maaltijd verprutst.
Het zal best raar zijn om te lezen....zelfs voor mij ziet het er zo zwart op wit heel idioot uit. Maar even eten bestaat niet. niks doe ik spontaan. Alles moet gepland, eten, uitjes, gesprekken worden gerepeteerd, zelfs sex plan ik van te voren....( niet tegen manlief zeggen, ssssst🤣🤣🤣).
hmmmm, wat was ook al weer de clou/clue van dit verhaal.
ik moet verandering aanbrengen en vind dat dood eng😒😒🥴😓😢

groetjes dramalama

Bekijk Dieet Kalender, 19 februari 2021:
1312 kcal Vet: 70,58g | Eiwit: 77,14g | Kolhy: 100,64g.   Ontbijt: Campina Magere Milde Kwark Naturel, Tasty Basics Muesli Noten en Pitten. Lunch: Kruidvat Pro Dynamics Protein Pancakes, Van Gilse Karamel Schenk Stroop. Diner: AH Hachee met Rode Kool. Snacks/Andere: Geroosterde Amandelen (Ongezout). meer...
227 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

43 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 30
Reacties 
Ach, ik herken het helemaal! Maar als je het doorbreekt, vergaat de wereld niet hoor😉 
19 feb 21 door lid: keto_danny
Heftig! Ik zie je hier soms toch wel grote “experimentele” stappen nemen. Is het iets dat je actief probeert te doorbreken of werkt dat zo niet wanneer je jouw vorm van autisme hebt? Of hoeft het ook niet voor jou? Als je zegt dat patat eten een hels karwij is lijkt het alsof je dat wil veranderen, maar misschien is het wel prima voor jou? Om aan je BMR te geraken kan je kleine subtiele aanpassingen doen. Er zitten veel kcal in olijfolie (of alle olie eigenlijk). Of misschien kan je van je schijf van vijf er eentje van zes maken door wat noten erbij te leggen? Gezond en lekker en veel kcal. Avocado? Ook gezond en relatief hoog in kcal. Zo moet je geen heuse extra maaltijd verzinnen/inplannen… 
19 feb 21 door lid: bolleke333
De stappen bedenken/ plannen is 1, het uitvoeren is waar het op stuk loopt. Ik heb nu mijn yoga in mijn dag weten te proppen. Daarvoor heb ik dan iets anders moeten inkorten. Daar wordt ik nog steeds heel nerveus van. Ondanks dat ik al op yoga dag 21 zit, denk ik elke dag weer " ik doe t niet, t klopt niet". Waarna ik mezelf toch weer naar boven weet te slepen waar mijn matje is......Maar het is nog geen vanzelfsprekend iets. Dat van de olijfolie is een goeie. Avocado vind ik niet zo lekker. Noten eet ik graag. Soms is een mini verandering net zo kak als een rigoureuze. Het patat ritueel is al eeuwen uit. Ik kan het ondertussen al onopvallend. 🤣🤣.  
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
Ik herken het ook zo erg!!! Maar ik denk dat je het stapje voor stapje aan moet pakken misschien. Net als die yoga; je zegt zelf je doet het toch, maar het is nog (!) geen vanzelfsprekend iets. Dingen worden pas vanzelfsprekend als je het echt heeeeel vaak doet. Mensen, ook zonder autisme, zijn echte gewoontedieren. Maar goed, stapje voor stapje had ik het over (haha sorry, ADHD hier), Ehm, en dat doe je eigenlijk al, dus wees niet zo hard voor jezelf. 😊 en een ander idee; kun je, van de dingen die je al eet en dus gewoon zijn voor jou, misschien iets meer eten? Of een vettere variant? Bv volle Griekse yoghurt ipv mager. Cruesli ipv muesli? Ik zeg maar iets hoor. Virtuele Knuffel en power voor jou! 💪🏻 
19 feb 21 door lid: Jude1985
Whaaahaha, hier ook ADHD!!! De gecombineerde variant. Wist niet eens dat die er was, maar zag het in mijn GGZ dossier staan. Die helft wil inderdaad alles rappoklappo aanpakken en veranderen. Dan komt een gillende auti kant aanrennen, want het moet goed, strak en netjes overzichtelijk aangepakt. De vette yoghurt word op de " te onderzoeken " lijst gezet, naast de olie en noten👍👍👍. Dank u , dank u. 
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
Cruesli muesli ook op de lijst 
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
Nooit geweten dat genen kunnen lezen 🤣. Maar die dubbele variant maakt het lastig voor je zeg 🤷🏽‍♀️. Lijkt voor mensen die het niet hebben zo makkelijk, doe gewoon dit of dat, maar dat werkt niet voor jou begrijp ik. De tip om de volle variant van bv kwark is een goede manier om meer calorieën binnen te krijgen 👍. Succes mop 😊 
19 feb 21 door lid: annemiek rembil
Hahaha hier ook het gecombineerde type, we hebben gewoon dubbele jackpot! 🤣🎉 Oh en ook een vermoeden van autisme, maar daar ben ik nog niet op getest. 🙈  
19 feb 21 door lid: Jude1985
Tuurlijk kunnen genen lezen. 🤣🤣🤣. Wat mot je er anders mee. We prutsen gewoon door❤💋 
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
Jude1985 ik ben nu 40, en was 30 toen ik me liet testen op het autisme spectrum deel. De geboorte van mijn zoon ramde natuurlijk alle keurig opgebouwde structuren weg, en daar kon ik niet zo goed mee omgaan. Toen de diagnose werd gesteld bracht dat veel duidelijkheid.  
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
😊🥰 femsaartje, dank je wel 
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
stap voor stap met voorbereiding. misschien een picto of bord ervan maken om je erdoor heen te helpen als extra steun. respect voor je openheid.  
19 feb 21 door lid: brigensam
Ik ben ondertussen al zo ver dat ik geen rolberoerte meer krijg als ik niet om klokslag 12 uur lunch. Dat ging echt met seconden uitstel. Vandaag lekker chill om 12:11 geluncht, BAM🤣👍. Picto bord......visueel maken✅ Komt op de ideeën bladzijde  
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
😀👍 
19 feb 21 door lid: brigensam
Haha zie je, stapje voor stapje! 💪🏻💪🏻 En sommige dingen zijn ook gewoon ok zoals ze zijn, als het op die manier werkt voor jou. Lekker boeiend of je eerst de Eiffeltoren wil bouwen van friet of je m&m’s op kleur sorteert en in bepaalde kleurvolgorde opeet (🙈). Of altijd iets crunchies in je eten moet hebben of juist helemaal glad. Soms is het gewoon een stukje acceptatie. (Maar ik snap dat het soms gewoon frustreert hoor, dat herken ik ook).  
19 feb 21 door lid: Jude1985
Ken je Hannah Gadsby? Ze is een Amerikaanse stand-upcomedian met hoogfunctionerend autisme. Op YouTube staan filmpjes van haar. Ze vertelt met veel humor over haar worstelingen en misverstanden met ‘normale’ mensen. 
19 feb 21 door lid: Fossefonce
Fossefonce jaaaaaa, laatst een stuk gezien over haar tijd op school. Geweldig. Ging over het bijvoeglijk naamwoord 🤣🤣🤣🤣 
19 feb 21 door lid: smootylaatmaar
Wat mooi en eerlijk geschreven🥰 Zet hem op, je vindt wel een manier die werkt voor jou!☺️💪🏻 
19 feb 21 door lid: MiirjamO
Kleine stapjes, beste advies wat wij ooit kregen. En ineens heb je een heuse stap gezet daardoor. (Zoals met je wraps 😃). En het leuk houden, maak er maar een grappige uitdaging van. Wij hebben als gezin heel wat sperziebonen op lengte gesorteerd... met ketchup ernaast, NIET erop uiteraard. En als het een keer niet lukt om de eet-uitdaging te volbrengen, is niet erg. De spanning eraf houden is belangrijker dan een eenmalig geforceerd “succes”. (Liefs van een moeder van een kanjer van een zoon met adhd en autisme, inmiddels volwassen, met een redelijk “normaal” eetpatroon 😅) 
19 feb 21 door lid: Fairy-5
Ik ben super trots op je dat je toch weet aan wat het ligt en wil je proberen iets voor te doen het gaat jou echt lukken gezond en gevarieerd kan ook op structuur maak een schema bijvoorbeeld van Een maand bijvoorbeeld eerste week van de maand eet ik zo en tweede week en derde week ... zo houd je aan je structuur en eet je toch heel de maand gevarieerd maar niet achter elkaar het zelfde ✌🏽 je kan het bikkel💪🏽 
19 feb 21 door lid: samirasadikiaybey

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.