Almond Joy bonbons. Ik moest gewoon terug naar maart 2019 in mn logboek omdat ik niet meer wist hoe ik het recept had opgeslagen... Gelijk 25 stuks gemaakt dus we kunnen eventjes vooruit :-)
|
1118 kcal
|
Vet: 72,56g | Eiwit: 61,81g | Kolhy: 48,36g.
Ontbijt: De Notenshop Notenmix Stukjes, AH Doosjevol Frambozen, Thenewfood Bramen, Dodoni Griekse Yoghurt 5%. Lunch: Soep, Groentesoep met balletjes. Diner: AH Goudse Kaas Belegen 48+, Thenewfood Ui, Gewone, Freshona Augurken Zoetzuur, Dijon Mosterd, Sauzen, Ketchup uit de blender, Zaanse Halfvolle Mayo, Groente, Basis Sla, Jumbo Rundergehakt, Joseph's Pita Bread. Snacks/Andere: Chocola & Snoep, Almond Joy Bonbons. meer...
|
|
Reacties
(per stuk: 52 kcal/0,6 gr Kh) 😋🧚😋
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
ze zien er heerlijk uit!!
10 jan 21 door lid: dame0165
|
Ziet er weer heerlijk uit Ellen😋
10 jan 21 door lid: powervrouw!
|
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
Wauw! Lijken zo uit de winkel te komen, mooi!
10 jan 21 door lid: Babeertje
|
10 jan 21 door lid: dani.p2
|
Dat ziet er heerlijk uit, heb je er geen recept bij staan?
10 jan 21 door lid: bewaardeze
|
Ik zal mijn recept even hier naartoe kopiëren ☺️
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
Almond Joy Bonbons
(25 stuks)
Voedingswaarde per stuk:
52 kcal
4,8 gr vet
0,6 gr Kh
1,2 gr eiwit
0,5 gr vezels
Ingrediënten:
25 hele amandelen (evt licht gezouten als je dat lekker vindt)
10 gr amandelschaafsel
65 gr creamed coconut
60 gr amandelpasta (zonder suiker, bijv van BioToday)
15 gr suikervrije syrup (bijv SF maple van GoodGood bij de Holland&Barrett of suikervrije monin koffiesiroop - vanille)
¼ theel amandelextract
43 gr chocolade (90% of 85%)
8 gr kokosolie
Bereiding
Rooster de hele amandelen licht in een droge koekenpan of in de oven. (niet te lang, verbrande amandelen zijn vies). Laat ze afkoelen.
Doe hetzelfde met het amandelschaafsel, laat dit ook afkoelen.
Doe in een steelpannetje de creamed coconut (van een blok, in stukken gehakt), met de amandelpasta, de suikervrije (maple) syrup en 1/4 theel vanille extract.
Verwarm dit op héél laag vuur tot je het goed kan mengen.
Verdeel deze pasta over (liefst siliconen) bonbonvormpjes of in ijsblokjesvormpjes als je geen bonbonvormpjes hebt. Duw in iedere holte een hele amandel. Vul ze tot max 3/4.
Zet even in de koelkast of vriezer.
Smelt de chocolade met de 8 gr kokosolie au bain marie (ik gebruik zelf een mengsel van 25 gr Callebaut 100% en 18 gr suikervrije melkchocolade van Céréal).
Verdeel dan de chocolade over de bonbonvormpjes en doe op iedere bonbon wat amandelschaafsel als de chocolade nog zacht is.
Verder op laten stijven in de koelkast
NB: Ik vind het zelf het makkelijkst om zowel de amandel-kokosvulling als de chocolade over de vormpjes te verdelen met een spuitzakje waar ik een klein puntje af knip.
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
Dank je wel, ziet er zo lekker uit. Denk dat ik niet de enige die denkt dit wil ik ook wel eens maken.
10 jan 21 door lid: bewaardeze
|
Ze zijn niet moeilijk, have fun! En eetsze dan natuurlijk 😋
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
Heerlijk! En zo weinig kc 🎉👍
10 jan 21 door lid: annemiek rembil
|
10 jan 21 door lid: mayo.h
|
Psies Miekkie, ik neem er twee vandaag! 🧚
10 jan 21 door lid: Elfje69
|
Zien er prachtig uit! 😍 Lekker bezig geweest vandaag dus.. Eh.. Of gisteren, want er staat al 11 januari op t klokje. 😂
10 jan 21 door lid: Dappere-Dodo
|
Ik vind het zó ontzettend knap dat je het bij 2 per dag kan houden. Als ik zoiets zou maken at ik ze allemaal binnen een dag op denk ik 😱
11 jan 21 door lid: mo.mo3
|
11 jan 21 door lid: Elfje69
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|