Vredehuis's Logboek, 03 apr 19

Al langere tijd worstel ik met exceem op mijn huid. Vooral op mijn onderbenen. Dan schrijft de huisarts een hormoonzalfje voor. Nu ben ik op zoek naar een duurzamere aanpak, liefst de oorzaak aanpakkend en niet meer het gevolg. Dat maakt me best benieuwd naar jullie ervaringen en heb hierover veel vragen. Waaraan ontleen je zuiver bloed? Waartoe leidt ontstekingremming? Welke rol zouden voedingsmiddelen hierin kunnen spelen? Hoe zijn jullie ervaringen? Wat voor tips zou je hebben?

Bekijk Dieet Kalender, 03 april 2019:
2060 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
zelf lijdt ik aan een chronische aandoening, waarbij ik ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen vermijd. Dit om toename in de klachten te voorkomen. In het kort het dieet: vermijd bewerkte producten, E nrs, eet bij voorkeur biologisch, geen rood vlees, geen zuivel, suikers, alcohol, soja of gluten. Glutenvrije gemaakte producten vallen vaak af. Na twee weken kijken wat toevoegen van bepaalde producten met je doet. Kaas en kwark zou minder slecht zijn dan melk bijv. succes. 
04 apr 19 door lid: Leanka22
oh ja en koffie. Misschien even kijken of er een orthomolucair dietist bij jr in de buurt zit. adhv je klachten kan die een voedingsadvies geven. 
04 apr 19 door lid: Leanka22
Ik heb vanaf mijn 7e al onwijze last van eczeem en heb het nu eindelijk onder controle. Ik ben een grote fan van aloe vera. Het verzacht en de vettigheid helpt enorm. Ook eet ik weinig aardappel en tomaat. Daar blijkt een stofje in te zitten wat eczeem kan veroorzaken. Het zal in mijn gezicht en door de hormoonzalven ben ik in de zomer net een gevlekte koe. Ieder lichaam reageert natuurlijk anders op eczeem, wanneer je echt twijfelt laat een huidpunctie doen bij een dermatoloog. Zij kunnen het misschien ook voor u uitwerken. 
04 apr 19 door lid: anouk rogge
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/81693-natuurlijke-geneesmiddelen-tegen-eczeem.html hier een link toevallig heb ik dit laatst ook gedeeld met een vriendin van me, die heeft een dochtertje van 3 die al sinds geboorte hevige last heeft van eczeem. Ik geloof wel dat voeding een grote rol kan spelen in de uitwerking van eczeem, het is iets waar je altijd gevoelig voor zal zijn maar eczeem heeft bepaalde "triggers" waarbij het zal opspelen zoals stress, bepaalde voeding, parfum/ zeep, grote verschillen in temperatuur kunnen ook een rol spelen. Het is dus vooral belangrijk om op onderzoek te gaan wat jouw triggers zijn. Dit kun je doen dooreen soort dagboekje bij te houden waarin je zo veel mogelijk opschrijft zodra je weer meer last krijgt of als je juist minder last hebt. Je kan daar dan een patroon uit halen waarbij je wellicht gericht te werk kan gaan. Ik weet dat olijfolie, aloë Vera, pure kokosolie oa goed kunnen bijdragen aan je natuurlijke vochtbalans maar ook daarin moet je ondervinden wat bij jouw goed aanslaat, ieder lichaam is anders en reageert anders op dingen. Wat voor de één werkt, kan voor de ander juist niet werken. Heel veel succes, hopelijk heb je wat aan de link en tips.  
04 apr 19 door lid: JellyBien
Misschien kan je eens langs een dermatoloog? Als je alles wat hier geopperd wordt, met goede bedoelingen uiteraard in praktijk wil gaan proberen ben je maanden verder want dat zal je niet in een of twee dagen ervaren. En wat JelliBien ook alzei: wat voor de een helpt kant voor de ander juist niet werken en dan ben je misschien al gaande met experimenteren verder van huis of het (juiste) spoor bijster. Een dermatoloog is gespecialiseerd in dit soort zaken en kan d.m.v. onderzoek (allergie- bloed enz.) een poging doen om er achter te komen in welke richting het zit. 
04 apr 19 door lid: boobyfrog
Ik zou ook naar de dermatoloog gaan, die kan je testen op allergieën etc. Zelf ben ik ook gevoelig voor eczeem en ik mag geen hormoonzalf, daarom gebruik ik aloë vera. Bij mij is een trigger bijvoorbeeld hooikoorts, dan vlamt de eczeem ieder jaar weer extra op (met name in mijn gezicht). 
04 apr 19 door lid: Magheteenonsjeminderzijn
Nogmaals bedankt iedereen voor het vertellen van jullie ervaringen, en de vele tips! Dat helpt enorm en betekent veel voor mij, Chapeau. 
04 apr 19 door lid: Vredehuis
De verse gemberthee kon ik vanochtend al direct proberen. Dat ging goed met wat Lemon Curd erbij voor de smaak. Wat doet de Curd dan weer met zoet? Afijn, we gaan het leren. 
04 apr 19 door lid: Vredehuis
Eerder heb ik al eens een bloedtest laten doen. En daar bleek astmatische, allergische bronchitus voor pollen, huismijt en kattehaar. Ik ben dus blijkbaar wel gevoelig voor bepaalde stoffen. Het zal zeker nader dermatologisch onderzoek vragen om erachter te komen welke invloed voedingsmiddelen zouden kunnen hebben. Ik houd van alles en veel. Inleveren zal nog een offer worden. Ik heb me wel eens laten vertellen dat allergie voor een stof ook in een periode/levensfase tijdelijk kan zijn, of ongelukkige combinaties van stoffen incidentele reacties kunnen oproepen. M.a.w. dat je ook over allergieën kunt heengroeien. 
04 apr 19 door lid: Vredehuis
JellyBien, dank voor de link, leeerzaam artikel! 
04 apr 19 door lid: Vredehuis
You're welcome 👍🏼 
05 apr 19 door lid: JellyBien
Tijmpje, nog dank voor je pb-uitnodiging. Ik stuurde je die gister. 
05 apr 19 door lid: Vredehuis
Kerstroos, dank voor de mir-tip. Dat ga ik ook proberen. Niet geschoten, altijd mis. Ben een gewaagde ontdekker die risico's durft te nemen, en leer bij voorkeur door ervaring.  
05 apr 19 door lid: Vredehuis
Geen vlees,vis en melkproducten meer! 
05 apr 19 door lid: Zipjes
Oh Zipjes, dan zou ik bijna sterven. Hoe vang jij die beperking zelf op? 
05 apr 19 door lid: Vredehuis
Sorry, eerder geen tijd gehad. Heb met een reactie gestuurd naar je. 
05 apr 19 door lid: Tijmpje
Sorry zie nu pas dat er een reactie is. Welke beperking moet ik opvangen? Ik gebruik vervangers en slik vitamine b12, dat is alles. 
26 mei 19 door lid: Zipjes
Hoe je dan (zonder vlees-, vis- en melkproducten) aan calcium en eiwitten komt? Welke vervangers? 
26 mei 19 door lid: Vredehuis
Hoi, kaas daar gebruik ik geen vervangers voor. Ik gebruik veel van Alpro voor yoghurt en melk. Voor vlees gebruik ik veel verschillende vervangers. Daarnaast neem ik nog een eiwittenshake van orangefit, maar dat is meer om af te vallen. Ik kom gemiddeld aan 85 mg eiwitten per dag. 
28 mei 19 door lid: Zipjes

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Vredehuis's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.