Wikkie1977's Logboek, 24 okt 23

goedemorgen! hier ben ik weer...🤪. Mijn belofte om elke dag wat te schrijven ben ik niet nagekomen...oude patronen hebben het weer overgenomen. ik heb niet op etej gelet en heb dus ook genoeg eetbuien gehad (diepe zucht). ik probeer niet teleurgesteld te zijn in mezelf maar dat is lastig. Op gebied van Long Covid gaat het ook niet geweldig. Tijdelijke dip noem ik het maar even. Vorige week woensdag op donderdag ging er een rookalarm af in de bergingen. Dus ik zat natuurlijk recht overeind, ben naar beneden gerend om te checken wat er aan de hand was. Bleek vals alarm te zijn. maar deze stress situatie heeft me veel energie gekost. ben er nog van aan het herstellen. Dus ja, ik weet het ff niet meer.

32 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Hé wat naar voor je! Lukt het om de draad al weer op te pakken of heb je nog even nodig? Niet teleurgesteld zijn. Je hebt genoeg voor de kiezen gekregen en nu nog. Ik ben ook jarenlang ziek geweest en vond mijn troost in eten. Niet heel handig en helpend maar ik begrijp het wel, er valt al zoveel weg en dat, lekker eten, is en blijft. Maar een gezond lichaam waar je zelf tevreden mee bent zal je, op lange termijn, meer helpen dat de dopaminekicks tijdens een eetbui. Als je onze hulp nodig hebt dat weet je waar je moet zijn. Tot die tijd; een dikke knuffel en het advies lief te zijn voor jezelf en goed voor jezelf te zorgen 😘 
24 okt 23 door lid: SabineS85
Ahhh dank je wel. Lief dat je zo uitgebreid reageert. Nee, de draad nog niet op kunnen pakken. Maar ik wil het zo graag. Hoe heb jij het 'tij' kunnen keren. Want wat jij verteld is zo herkenbaar voor mij!  
24 okt 23 door lid: Wikkie1977
Ik ben begin 2020 geopereerd, mijn dikke en een deel dunne darm, wat allemaal erg ontstoken was, is toen weggehaald. Doordat de ontstekingen ontzettend veel energie kosten kon ik daarvoor eigenlijk jaren lang gewoon eten wat ik wilde. Ik zat al flink op overgewicht hoor, maar ik kwam niet verder aan. Eenmaal geopereerd bleef ik inactief, ik had nog veel buikpijn, maar de calorieën begonnen toen wel aan te tikken. Maar die troost bood eten nog steeds dus ik bleef het doen. Toen ik op een gegeven moment 102kg woog en mijn arts me confronteerde met mijn forse overgewicht dacht ik maar weer vrijblijvend eens een poging te gaan wagen. Ik was de behoefte van het overeten en het vele aankomen ook gewoon spuugzat. Toen ik na 3 dagen keto eten verlost bleek te zijn van mijn buikpijn toen was volhouden natuurlijk veel makkelijker. En omdat ik keto at was het ook gewoon makkelijker want je hebt dan veel minder hongergevoel en geen craving. En FS heeft me ook echt wel geholpen. De eenheid van de community, alle tips/adviezen/recepten maar ook het gevoel van enige sociale controle hielpen mij vol te houden.  
24 okt 23 door lid: SabineS85
Niet zo hard van voor jezelf.❤️ Probeer gewoon te doen wat je kunt. Ik vlieg zelf ook altijd uit de bocht als ik nog meer stress heb, dan ik evengoed al heb. Maar dat is verklaarbaar, en moet je jezelf ook leren vergeven. We zijn ook maar mensen he 🥰 Sterkte, pak de draad weer op, op het moment dat je weer wat meer in je kracht staat. 
24 okt 23 door lid: keto_danny
Lieve Wikkie hoop dat ik dat zo mag zeggen het is als steun bedoelt, wat vervelend dat het nu even allemaal niet lukt. Hoop echt dat je je weer wat beter gaat voelen. Die stress is voor mij heel herkenbaar, dit komt echt door de covid hoor ik heb heel veel chips gegeten om mezelf een beetje prettig te voelen. Ik snap zo goed hoe vervelend je af en toe van jezelf wordt, mijn man en ik hebben toen afgesproken 1 ding per dag verder lekker rustig aan die stress momenten heb ik nog bij mij voelt het als paniek als ik op stel en sprong iets moet vinden of regelen op dat moment springt mijn man bij om iets te zoeken of te doen. Ik hoop echt dat je die steun ook hebt. Ook een ding is leren de ander even de regie te geven zodat je de tijd hebt om te herstellen probeer te luisteren naar je lichaam. Wikkie je zult het weer aankunnen al duurt het lang je kunt het we denken aan je.❤️❤️ 
24 okt 23 door lid: Ria7057
❤️❤️ 
24 okt 23 door lid: Dappere-Dodo
Dank jullie voor de raad en de fijne berichten! Ik ga gewoon iets minder de focus op eten leggen want ik merk, how meer ik bezig ben met het eten ervan afblijven, hoe erger het wordt.  
25 okt 23 door lid: Wikkie1977
Ik had met name geen puf om te koken en verviel dan in ongezond eten. Dat in combinatie met veel minder bewegen zorgde voor gewichtstoename. Ik heb het kunnen keren door te plannen en eten voor te bereiden. Zoals: overnight oats als ontbijt, fritatta of soep als lunch (beide al eerder gemaakt terwijl ik al iets anders aan het koken was, dus niet extra aan het fornuis hoeven staan, porties in de diepvries), 's morgens de pastasaus al voorbereiden en in de slowcooker doen, zodat ik 's avonds alleen nog de pasta hoef te koken. Dit scheelde enorm. Ik at weer meer gezond (ben ook weer beter naar mijn lijf gaan luisteren) en viel af. Wij zijn uiteraard niet hetzelfde, maar misschien kun je er iets uithalen dat ook voor jouw werkt ❤️. 
25 okt 23 door lid: Antoinette loves food...
Goede tips, Antoinette. Die sla ik ook even in mijn achterhoofd op voor als de energie eens wat minder is en de dag vol. Een en ander doe ik al maar ik zou dat best nog wat beter kunnen organiseren soms. Top!  
28 okt 23 door lid: SabineS85
Dank je wel Antoinette, ik kan hier wat mee❤️ sorry dat ik zo laat reageer 
29 okt 23 door lid: Wikkie1977
❤️ 
29 okt 23 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Wikkie1977's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.