Biene Mays's Logboek, 08 jul 23

Ik schommel op en neer- steeds uiteten & ijs! Dat wordt, nu de kinderen vakantie hebben er niet makkelijker op. Over 2 weken gaan we op vakantie naar 🇮🇹.Krijg steeds snaaibuien nadat ik uiteten ben geweest, vind het lastig om de knop weer om te krijgen.

30 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 30
Reacties 
Heel herkenbaar Biene. Bij mij is nu de knop 3 weken om. De 1e 2 weken ging het lekker en is de motivatie er omdat je het gewicht lekker zie zakken (veel vocht). Deze week begint het echte werk, gewicht schiet alle kanten op. Dan vind ik het moeilijker om de motivatie vast te houden. Het is me tot nu toe gelukt, mede door jullie😘. Het gaat jou ook zeker lukken, vakanties zijn sowieso een moeilijke periode. Kom op, je kan het 💪🏻👊🏻 
08 jul 23 door lid: lonnekevan toledo-henneveld
Heb je wat met mezelf afgesproken, Biene? We hadden er laatst een heel gesprek over en toen wist je nog niet wat je plan van aanpak ging zijn. Ik ben al een weekje weg geweest. Mijn plan was max 500kcal boven AMR en daar heb ik mee aangehouden en daarom was de schade prima te overzien. Binnen een week was ik alle extra onsjes weer kwijt.  
08 jul 23 door lid: SabineS85
Mezelf is jezelf natuurlijk. 
08 jul 23 door lid: SabineS85
Hé balen…begrijp je. Vast je nog wel? Ik ben van plan door te zetten in de vakantie (wij vertrekken volgende week vrijdag). Maar is ook lastig hoor, ben ziek geweest en heb helemaal geen trek. Gister weer voor het eerst weer wat gegeten. 
08 jul 23 door lid: jessmeh40
Jessmeh, het vasten is totaal geen probleem! 17- 20 uur voor mijn reuma! Het probleem is als ik eet ! Uiteten, veel sociale afspraken, ijsje halen, koffie met gebak met vrienden, lunch op een terrasje, voor de televisie snacken …. 
08 jul 23 door lid: Biene Mays
De knop moet weer om, neem ik me elke dag voor en ga dan de mist in , vasten gaat prima! Totaal geen hongergevoel, dus dat is het niet! Het zijn alle verleidingen! 
08 jul 23 door lid: Biene Mays
Ik vind op gewicht blijven ook veel moeilijker dan afvallen. Het is mij 2 jaar goed gelukt, maar ik heb mijzelf toen wel van alles ontzegd. Ik ben nu in dubio of ik dat weer ga doen.... 
08 jul 23 door lid: keto_danny
Voor mij werkt alles of niks niet. De knop weer omzetten lijkt mij dan lastig. Juist door mijzelf wel dingen te gunnen (en niet alleen bij speciale gelegenheden, weekenden of vakantie) overdrijf ik niet en 'ontspoor' ik niet. De knop hoeft dan ook niet weer terug om. Biene, wat zou jou helpen denk je? 
08 jul 23 door lid: Antoinette loves food...
Wat bedoel je, Danny? Overweeg je te stoppen met keto?  
08 jul 23 door lid: SabineS85
Ik probeer af en toe mijzelf als het ware te belonen met iets, dat ik lekker vind. Vroeger vaak bij de boodschappen gebak waar ik dol op ben bv en dat doe ik niet meer > dat komt later wel weer. Na 2 1/2 jaar KHA kan ik -soms tot mijn eigen verwondering- zonder de dingen, die ik vroeger gewoon nam. Hierdoor + door mijn dagelijkse medicatie kwam ik enorm snel aan (maandelijks zag ik de wijzer van de weegschaal naar rechts gaan, totdat mijn kleding mij niet meer paste en de rits van mijn jeans kapot ging toen ik bukte om mijn honden schoon te maken na het ochtendrondje). Toen ging de knop om. Ik probeer dus bewust de knop altijd aan te laten staan en dat helpt mij. 
08 jul 23 door lid: Peggy Eleonore
Wat helpt is, om niet 3x per week uiteten ( waarvan 2keer all you can eat restaurant) te gaan en overal uitgenodigd te worden op terras, voor BBQ’s en etentjes!🤪! Dan ben je op een gegeven moment alle balans kwijt, en je bloedsuikerspiegel schommelt gigantisch op en neer 
08 jul 23 door lid: Biene Mays
Verder heb ik de afgelopen tijd een hoop stress gehad en chronisch slaapgebrek, dus dat is ook een boosdoener!  
08 jul 23 door lid: Biene Mays
Maar het is toch ook gewoon een optie om je propvol te eten als je uit eten gaat? Je kunt ook daar bewuste keuzes maken toch? Dat helpt je ook tegen cravings en beperkt je gewichtstoename. Ik vroeg je net of je al een plan had en ben nog steeds wel benieuwd.  
08 jul 23 door lid: SabineS85
Vervelend Biene, (vooral die etentjes 🤣). Ik moet zeggen dat als ik uit eten ga, ik niet echt mega veel meer eet dan wanneer ik gewoon thuis blijf. Ook dan denk ik bewust na over wat ik wel en niet in mijn mond stop. Zo geniet ik, maar hoef ik niet te balansen (ik wil niet hoeven balansen 😆). 
08 jul 23 door lid: Antoinette loves food...
@Sabine, fijn dat dit zo goed voor je werkt! Maar ik ben in de vakantie niet van plan om alles te tracken en calorieën te tellen van ingrediënten die ik niet ken! Als je in Italië uiteten gaat heb je geen benul wat er allemaal in een gerecht zit en zit er sowieso een flinke scheut olijfolie erin en erop! Dus dat is sowieso zinloos, we gaan elke dag uiteten! Mijn plan is om aan IF te doen 16:8 en later gezond te ontbijten, voor de lunch zoveel mogelijk gezonde keuzes te maken en in de avond te genieten in het restaurant! En elke dag mag ik van mezelf een ijsje! Voldoende beweging ( wandelen en zwemmen) en aanvaarden dat ik flink zal aankomen! 
08 jul 23 door lid: Biene Mays
Ik snap je helemaal Biene, maar uiteindelijk kom je wel weer in het ritme... Op vakantie vooral gewoon lekker genieten en in je achterhoofd houden dat wanneer je weer thuis bent, de vakantie over is en je weer op je voeding gaat letten. zou me daar echt niet druk over maken nu en daar.... vakantie is er om te genieten 🩷 Thuis ga je gewoon weer aan de slag en als de Kids ook weer in hun ritme zitten, kom je er zelf ook weer wat makkelijker in. Niet om stressen, kijk van welk gewicht je komt... dat komt er na een vakantie en paar keer uit eten echt niet weer bij 🩷😘  
08 jul 23 door lid: afvallenmetmaaike
Oe dat lijkt mij moeilijk! Ik snap wel wat Sabine zegt. Is het niet beter om niet gewoon maar alles te eten waar je zin in hebt, maar gewoon lekker te genieten en hierbij niet te overdrijven? Mijn doel is een gezonde relatie met eten te krijgen en ik heb niet het idee dat ik dat krijg als ik enorm met mijn eten ga pieken en dippen. Het lijkt mij zo moeilijk om dan telkens weer de draad op te pakken. Maar misschien is dat voor iedereen anders 😊 
08 jul 23 door lid: San 84
@Sabine, nee ik overweeg mezelf geen suiker meer te geven. Als in directe suikers, met uit eten gaan. Dus geen toetjes meer te nemen. Toen was het leven een stuk makkelijker. En dan vraag ik mij af, of een toetje, die struggle waard is ... Het zijn duidelijk de suikers die het mij moeilijk maken. 
08 jul 23 door lid: keto_danny
Dat snap ik helemaal Danny. Zeker als je zo'n groot verschil merkt. 
08 jul 23 door lid: Antoinette loves food...
Klinkt als een plan, Biene 😃 De schade maak je wel weer goed. Wat een heerlijk vooruitzicht 🥰 
08 jul 23 door lid: SabineS85

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.