Biene Mays's Logboek, 03 apr 23

Blijf al 3 weken rond de 59,5kg schommelen, ben er zo klaar mee , mijn geduld en motivatie nemen behoorlijk af!

Bekijk Dieet Kalender, 03 april 2023:
1325 kcal Vet: 36,08g | Eiwit: 114,40g | Kolhy: 119,25g.   Ontbijt: Quaker Havermout, Campina Halfvolle Melk, AH Conference Peren, Citroensap, Smaakt Haverzemelen, AH CHIAZAAD Thuis, Verstegen Kaneel, AH Blauwe Bessen, Nespresso Koffie. Lunch: AH Snoeptomaatjes, ERU Balans 15+, Milner Extra Gerijpt 30+ Kaas, AH Koolhydraatarm Brood, Selderij, Kleinste Soepfabriek Runderbouillon, Boeren Soepgroente, Maggi Aroma, Kania Runderbouillonblokjes, Bonduelle Diepvries Doperwten, AH Platte Peterselie, Bloemkool, Broccoli. Diner: Campina Halfvolle Melk, Alpro Soya Soja Melk Ongezoet, Bertolli Olijfolie , Ei, Aardappelen (zonder Schil, met Zout, Gekookt), AH Doperwten Extra Fijn, AH Beenham Naturel. Snacks/Andere: Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie. meer...

23 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 50
Reacties 
Graag geen commentaar zoals : maar je bent wel in de min , want dat schommelt elke dag. 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
ik snap je gevoel hoor.. ik weeg een paar keer per week. en elke keer ben ik blij, is er wat vanaf en dan weeg ik me na het weekend weer. ben ik weer bij af.. ook al een paar week.. terwijl ik niet eens rare dingen eet in het weekend.. heb wel eens gelezen dat je er echt even doorheen moet. dat je lichaam dat op de 1 of andere manier een fijn gewicht vind ofzo.. 🤔 
03 apr 23 door lid: Nataszie
geduld is een schone zaak Biene... je ben goed bezig💪🏻 
03 apr 23 door lid: lily79@
Frustrerend zeg, hopelijk werpt het eerdaags z’n vruchten af ⚖️⬇️ 
03 apr 23 door lid: SabineS85
Bedankt dames 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Volhouden!, ik heb dat een hele tijd op 69 kilo gehad. En ineens knalde ik weer door. 
03 apr 23 door lid: keto_danny
Dankjewel Danny!  
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Als je je aan je kcal-tekort houdt, dan gaat het eraf. Ik blijf ook regelmatig door vocht hoger hangen en dan ineens gaat het eraf. En ik ga het toch zeggen: het is -0,3 kg tov 2 weken geleden. Ik snap dat het schommelt en op dagen ook hoger zit. Heb je je gemiddelde van de afgelopen weken (afzonderlijk) berekend? Want misschien zie je daar een tendens 😘 
03 apr 23 door lid: Antoinette loves food...
Antoinette, mijn gemiddelde is zelfs nog minder dan 0,3 kg , slechts -0,2 kg😞☹️! En ik kan toch geen 3 weken lang zoveel vocht vasthouden??? 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Maar als je gemiddelde ook een daling laat zien, dan is er wel een daling, al is die nog zo klein. Heb je alles nog eens onder de loep genomen? Kijken of je echt wel alles invoert? Heb je je AMR en BMR opnieuw berekend nu je bent afgevallen? 
03 apr 23 door lid: Antoinette loves food...
En dame, je bent in 6 weken 4,3 kg afgevallen. Dat is nog steeds 0,7 kg per week! Ik snap je frustratie, maar probeer het los te laten. Je bent in het begin heel hard gegaan en je gaat nu even als een slak. Als je netjes in kcal-tekort blijft, dan gaat het wel weer eraf. En kijk ondertussen na of de getallen die je aanhoudt nog goed zijn. 
03 apr 23 door lid: Antoinette loves food...
Oh lieve Biene dit is zo frustrerend. Ik herken je gevoel zo erg!!! Dikke knuffel voor jou en zie in 13 weken ben je bijna 10 kilo kwijt hè lieverd. Ik ben hoe dan ook trots op je! 😘❤️🍀 Dikke knuffel! 
03 apr 23 door lid: Denise 2.0
Bedankt lieve Antoinette en Denise! Ik weet heus wel dat ik al veel ben afgevallen ( ook door een hevige griep waar ik bijna 2 weken last van had) en dat ik moet relativeren! Maar als hé 3 weken bijna stilstaat en steeds weer 59,5kg terug ziet op de weegschaal dan wordt je toch echt een beetje moedeloos! Ook qua afmetingen zie ik gewoon geen verandering! Ik heb nog eens mijn in Bmr en AMR met verschillende formules berekent en dat komt echt overeen met mijn dagelijkse calorieën! Het wordt dus of meer bewegen of toch een keer een paar dagen nog minder eten! Maar eigenlijk wil ik niet nog minder eten ! Ben bang dat mijn lichaam dan in Spartaanse gaat! Vanavond maar weer een extra rondje fietsen! ( en hopen op een wonder morgen op de weegschaal) 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Spartaanse= spaarstand ( spellingcontrole) 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Spaarstand bestaat niet.  
03 apr 23 door lid: keto_danny
Geen spaarstand ? ???🧐 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Nee, dan zouden mensen met anorexia ook niet meer afvallen. Als je een calorie tekort hebt, val je af. Kan kort duren, kan lang duren, maar je verliest vet. 
03 apr 23 door lid: keto_danny
Spaarstand bestaat enigzins; Google adaptive thermogenesis maar eens. Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en het blijkt dat bij flink gewichtsverlies, zoals Biene de afgelopen 10 maanden, het lichaam inderdaad minder calorieën verbrandt. Dit doet het lichaam om verhongering tegen te gaan en om de energie die organen nodig hebben te kunnen blijven verdelen. De conclusie van onderstaand onderzoek is overigens dat iets meer bewegen je ook niet gaat helpen, je moet dan echt flink gaan sporten 😅 Conclusion; -Despite relative preservation of FFM, exercise did not prevent dramatic slowing of resting metabolism out of proportion to weight loss. This metabolic adaptation may persist during weight maintenance and predispose to weight regain unless high levels of physical activity or caloric restriction are maintained- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22535969/ 
03 apr 23 door lid: SabineS85
Afgelopen 10 maanden moet 10 weken zijn.. 
03 apr 23 door lid: SabineS85
Maar Sabine ik ben nooit onder mijn BMR gegaan juist om spaarstand te voorkomen???? 
03 apr 23 door lid: Biene Mays

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.