hendriet1988's Logboek, 02 feb 23

pffff even een frustratie moment. Manlief heeft een tijdje terug te horen gekregen dat hij diabetes type 2 heeft en een te hoog cholesterol. Meneer is 52, dus je verwacht dat hij zelf zo verstandig zou zijn om te weten dat je dan moet letten op wat je naar binnen werkt... Nu is hij degene die continu in de "snoepkast" zat (daar staat 1 ziplock zak in met mini twix en kitkat etc). die zak staat er voor de Kids, na school mogen ze er iets lekkers uitzoeken of een koekje uit de trommel. maar de zak gaat de laatste tijd erg snel leeg en dat komt echt niet omdat de jongens veel snoepen en ik kom er eigenlijk nooit bij.
Vandaag moest manlief voor zijn suikerwaardes naar de huisarts (nuchter) en de suikeraarde was 59 (??) "veel te hoog en geen leuk gesprek met de diabetes begeleiding". En volgens hem is het mijn schuld, omdat er "veel te veel snoep" in huis is en moet alles hoog en ver weg gelegd worden.... met andere woorden, omdat hij zich niet kan beheersen mogen de kinderen ook niets hebben en mag ik geen nieuwe snoepjes in huis halen. Ik moest het even kwijt, want ik weet echt even niet hoe ik hier op moer reageren. Ik haal niets weg, want het is eigen verantwoordelijkheid, maar dat commentaar naar mij toe vind ik gewoon lastig om mee om te gaan.

Bekijk Dieet Kalender, 02 februari 2023:
834 kcal Vet: 13,98g | Eiwit: 49,20g | Kolhy: 125,02g.   Lunch: Lidl Hummus Pikant, Lidl Gebraden kipfilet, Milbona Kaas Belegen 30+, Ei, Tastino Baguette Meergranen. Diner: Couscous, courgette, kipfilet. Snacks/Andere: Aardbeien, Aardbeien, Mandarijn. meer...
581 kcal Activiteit: Zitten - 1 uur, Bureauwerk - 2 uren, Samsung Health - 21 uren. meer...

25 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Hij is mogelijk zelf ook nogal geschrokken en vanuit emotie zoekt hij het even buiten zichzelf. Jij staat het dichtste bij, dan gaat dat soms zo. Denk dat hij wel bijtrekt en de verantwoordelijkheid zelf gaat nemen. Tot die tijd, verstop alles. Diep, ver, achter het zolderschot bij de kampeer spullen desnoods. Als hij er zelf voor naar de supermarkt moet is dat al een drempel op zich, met wandeltijd om zich te bedenken. Verder kun je er niks maar dan ook niks aan doen. Sterkte!! 
02 feb 23 door lid: DoctorSnuggles
Lastig en als je hem nu helpt door het (tijdelijk) uit huis te bannen? Leg het uit aan de kinderen en maak er een gezond snackmoment van? Leren ze gelijk dat te veel snelle suikers slecht voor je kan zijn. Vaak vinden kinderen dat uiteindelijk ook prima 🤷‍♀️ 
02 feb 23 door lid: MDW80
De jongste is 4 en de oudste bijna 8... Die zijn er wel aan gehecht, hun "snoep moment" om 15:00 😅😅 Maar ik kan het Inderdaad wel uit de keuken halen, dan moet hij al gaan zoeken in onze (veel te grote) voorraad kast. Leg ik het achter de dozen rijst ofzo. De jongste eet wel veel fruit, vandaag een bakje aardbeien en 2 appels 😅😅. De oudste meer als hij niets anders krijgt🤣 
02 feb 23 door lid: hendriet1988
@Yaz2023 - ben je van je frozen shoulder genezen door koolhydraatarm te eten, weet je ook waarom (de theorie hier achter) ?  
02 feb 23 door lid: Rommeltjes
@Hendriet, samen met je kinderen een nieuw plekje zoeken voor het 15.00 h lekkers, zodat ze er toch van kunnen genieten en je man niet in de verleiding komt... 
02 feb 23 door lid: Rommeltjes
Vervelend zeg! Ik snap dat het zijn eigen verantwoordelijkheid is, maar ik snap ook dat als de verleiding er niet is dat dat wel makkelijker is (maar het is niet eerlijk jou de schuld daarvan te geven, want het is niet jouw schuld). Achter slot en grendel ermee 😅. 59 lijkt mij trouwens sterk. Ik verwacht dat het (een stuk) lager was. 
02 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
Ben ik de enige die hoopt dat de diëtiste hem een schop onder z'n hol heeft gegeven toen ie het op jou afschoof? 😳 Een vent van 52 die nog steeds z'n eigen verantwoordelijkheid niet neemt ...?? (geldt ook voor vrouwen uiteraard 🤪) Verstop idd je snoep voor de kids op een andere plek en zeg tegen je man dattie er ook hulp van een psycholoog bij kan vragen? (niet lelijk bedoeld hè!! veel mensen hebben daar baat bij, en zeker als ie erg in z'n slachtoffer gevoel zit kan het zeker geen kwaad) Sterkte met de toestand meid! 
02 feb 23 door lid: Elfje69
Ik weet wat Hba1c is 😉. Omdat ze het over de nuchtere waarde had, ben ik er vanuit gegaan dat ze het over de normale bloedsuiker (omdat voor de Hba1c het niet uitmaakt of je nuchter of niet nuchter prikt). Maar het zal idd over de Hba1c gaan. 
03 feb 23 door lid: Antoinette loves food...
@rommeltjes ik heb recent wat podcasts van metabool gezond geluisterd en daar kwam ook de frozen shoulder naar voren. Mocht je interesse hebben zou je die kunnen luisteren. Ik weet niet of dat alleen met koolhydraatarm te maken heeft, maar zij pleitten in het algemeen voor gezonder eten en minder suikers (en onder andere if). 
03 feb 23 door lid: LIEV!
@rommeltjes https://spotify.link/ydPZ78GZ6wb 
03 feb 23 door lid: LIEV!
Vervelend voor jullie! Dat is weer even een nieuw evenwicht zoeken denk ik. Ook herkenbaar die onbedwingbare trek in zoet en snaaien en zelfs het kribbig reageren door diabetes 2. Ik zie het bij mijn moeder. Zelf heb ik ook voeding en diëtetiek gestudeerd en diploma gehaald lang geleden. KH arm kwam toen net op als behandeling bij db2. Maar dat is wel een hele toer om vol te houden. Misschien eens een diëtist van “keer diabetes om” spreken? https://keerdiabetesom.nl Maar dat moet ook maar net bij hem passen. Ik ben benieuwd welke weg jullie hierin gaan vinden! 
03 feb 23 door lid: Tintora
Eigenlijk is het vanuit je man een wat boze manier om om hulp te vragen. Hij vindt het lastig om het te laten staan. Kunnen jullie niet om de tafel met het gezin en de situatie aan de kinderen voorleggen. Kijken wat zij er van vinden? Je geeft dan iedereen spreektijd zonder hier tegen in te gaan, ook je man. Na dit rondje kun je iedereen vragen hoe zij het zouden willen. Misschien kom je wel tot verassende conclusies dat de kinderen wel mee willen doen met gezonder eten voor papa? Er zijn ook wel gezonde snacks te bedenken bijv. Succes in elk geval.  
03 feb 23 door lid: Nikinski

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


hendriet1988's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.