brigensam's Logboek, 28 nov 22

Nieuw motto: Weet wat je eet. haha. Een kom linzensoep van 400 gram

Bekijk Dieet Kalender, 28 november 2022:
1597 kcal Vet: 69,37g | Eiwit: 59,00g | Kolhy: 152,34g.   Ontbijt: Van Zoelen Muesli met Rozijnen, AH Yoghurt Griekse Stijl. Lunch: Marqt Rode Linzensoep. Diner: Campina Halfvolle Melk, Knorr Kip Tandoori. Snacks/Andere: Rode Tafelwijn, Jumbo Bloemen Honing. meer...

23 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Goed bezig! 
28 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Super goed! 
28 nov 22 door lid: keto_danny
Dank jullie wel😀😀 
28 nov 22 door lid: brigensam
En dan wel jouw zelfgemaakte linzensoep als maaltijd invoeren met alles wat je er in hebt gedaan en de hoeveelheden en niet een standaard linzensoep uit de lijst kiezen want dan weet je nog net niets 😂 
28 nov 22 door lid: SabineS85
Ehmm.. Ja die laatste. En dan degene met grammen. Want anders had je ml daar kon ik niks mee. Niet zo streng hoor🤣🤣 doe zo m'n best. Het is een mega gezonde verse soep doe ik zelf heb gemaakt.😀😀🤪🤪 
28 nov 22 door lid: brigensam
Hahaha, het begin is er. Maar Sabine heeft gelijk. Je voert het één keer in, slaat het op als maaltijd, en voor de keren erna is het geen werk meer. In het begin gokte ik ook wel eens met iets wat in de buurt kwam (ik overschatte dan wel), maar sinds een tijdje weet ik hoe ik maaltijden moet opslaan en doe ik dat. Nu scheelt mij dat tijd, want het zoeken naar wat in de buurt komt kost ook weer tijd. 
28 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Juist als die supergezond is en alleen maar groente en bijvoorbeeld wat olie bevat kan ie dus veel lager uitvallen in bijv calorieën of vetten. Dat zou betekenen dat je nog wat extra mag/kan/moet eten om aan je BMR/gewenste intake te komen. Dus meten en wegen doe je om te zorgen dat je weet hoeveel calorieën je binnen krijgt maar ook hoe die zijn opgebouwd. Ik vind dat tenminste wel belangrijk want ik ben afgevallen omdat ik goed voor mezelf wil zorgen en niet alleen omdat ik slank wil zijn. En ja, het is extra (reken)werk maar dat moet je dan maar gewoon voor jezelf en je doel overhebben.  
28 nov 22 door lid: SabineS85
Ook dat inderdaad! Ik verbaas mij ook wel vaker dat ik nog ruimte over heb! 
28 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Aan de ene kant denk ik. Al zou ik een keer een tekort hebben daardoor is dat toch niet erg? Heb dan toch gezond gegeten een en al vitamine en je valt af door tekort. Aan de andere kant hoe dan? 3 aardappels, 1 wortel 1 blikje tomatenblokjes 400 dacht ik gram linzen 1 groenteblokje dat op 1,5 x 2 water en scheutje room. Heb ik een grote pan soep voor en dan delen door 7/8?  
29 nov 22 door lid: brigensam
Zout peper kurkuma komijn allemaal snufjes  
29 nov 22 door lid: brigensam
Maar de soep was heerlijk en nu op maar word zeker vervolgd dus de berekeningen zijn die dan nu goed? 
29 nov 22 door lid: brigensam
Je hebt inderdaad een kcal-tekort nodig om af te vallen, maar je moet niet te laag gaan zitten, want dan is het ongezond (dan komen we weer op AMR en BMR berekenen). Als ik een pan soep maak en dat zijn 8 mokken. Dan voer ik alles in de app in. Als ik dan 2 mokken soep eet. Dan deel ik alles door 4. Dan heb ik precies wat ik gegeten heb. Zout gebruikt ik niet, maar een snufje peper voer ik niet in. Het boullionblokje of een kruidenmix wel. 
29 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Of het kookboek gebruiken; alles invoeren, kan je de 8 porties aangeven en berekent fs was de kcal per portie is. 
29 nov 22 door lid: MDW80
Je voeding bestaat uit macro en micronutrienten. Vitamines, mineralen en spoorelementen zijn micronutrienten en die heb je zeker nodig. Een soep vol met linzen en andere groente voorziet daarin een aantal belangrijke. Zowel vetoplosbare als wateroplosbare vitamines onder andere. Maar het mist ook een en ander en daarom is een gevarieerde voeding zo belangrijk. Macronutrienten zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Wat je daarin nodig hebt is voor iedereen verschillend. Iemand die veel sport of met een lichamelijk heel actieve baan heeft bijvoorbeeld meer eiwitten nodig dan iemand die de hele dag zittend werk verricht. Maar iedereen heeft wel een minimum nodig! Het is daarom belangrijk om ook je macro’s in de gaten te houden. Als je regelmatig onder je BMR zou eten krijgt je lichaam niet genoeg macro’s en micro’s binnen. Niet de eiwitten en verschillende aminozuren die nodig zijn voor spieropbouw en -behoud, niet de gezonde vetten die nodig zijn voor een goede werking van je hersenen, ogen en spieren, de opbouw en bescherming van cellen, en om vetoplosbare vitamines op te kunnen nemen.  
29 nov 22 door lid: SabineS85
Bedankt voor alle uitleg. Alleen vind het wel een beetje moeilijk en ingewikkeld. Iedere x als ik denk dat ik het beter doe, is het dan toch niet goed of goed genoeg☹ als ik nog een x zo'n pan maak willen jullie me dan helpen dan met uitrekenen. Maar naar mijn gevoel eet ik wel al veel gezonder en denk ik na over keuzes. Maar vandaag toch een paar pepernoten geknabbeld😊. 
29 nov 22 door lid: brigensam
En die pepernoten horen er ook gewoon bij! 🥳 En ja, natuurlijk willen we je helpen want het is ook ingewikkeld allemaal soms hoor.  
29 nov 22 door lid: SabineS85
Meid, je doet het super. Je hebt al hartstikke veel veranderd! We willen je niet het gevoel geven dat je het niet goed doet, maar je helpen om het nog beter in kaart te brengen, zodat het makkelijker keuzes maken is, wat je helpt bij het afvallen. Laat maar weten wanneer je vragen hebt. En ik heb vandaag ook dropjes gegeten hoor 😘. Ze pasten prima binnen mijn gewenste kcal. En ik ga ook wel eens een dag over mijn gewenste kcal heen. Zolang dat niet te vaak is, en je gemiddeld in kcal-tekort zit, blijft hiermee de gewichtstendens naar beneden. En zo is het ook makkelijker om het vol te blijven houden. 
29 nov 22 door lid: Antoinette loves food...
Tuurlijk! Weeg alles apart vòòr je het in de pan doet. Dat voer je allemaal in. Soms zet ik zelfs de fles olijfolie op de weegschaal voor ik er wat van gebruik en erna. Dan weet je precies hoeveel gram je gebruikt. Als het klaar is weeg ik soms alles en hoeveel ( welk deel) ik ervan neem. Daar baseer ik de aantal porties op. Of ik weeg mijn bord en die van mijn man. Is wat werk maar je weet precies wat je eet. Met aardappelen groenten vlees, zet ik mijn bord op de weegschaal en weeg de gekookte aardappelen, dat voer ik in. Je krijgt er vanzelf handigheid in. Daarnaast ben je al heel goed bezig! Nu alleen nog maar goed registreren. En super goed dat je hulp vraagt! Helpt dit?  
29 nov 22 door lid: MDW80
Oh en mijn homemade perencake van Laura’s bakery staat ook gewoon in mijn kookboek hoor! Hoort er ook bij 🥳😇👍 
29 nov 22 door lid: MDW80
🤗😘👍 
30 nov 22 door lid: brigensam

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


brigensam's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.