Dappere-Dodo's Logboek, 22 aug 22

Ik heb vannacht met kleren aan onder een winter dekbed geslapen. Koud!! Gaat goed zo. 🙈 Beetje jammer dat ik geen kilo’s vocht verloren ben. 😂😂
87 kg Tot nu toe verloren: 4,6 kg.    Nog te gaan: 7 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.

Bekijk Dieet Kalender, 22 augustus 2022:
1653 kcal Vet: 55,60g | Eiwit: 113,91g | Kolhy: 169,89g.   Ontbijt: Avocado, Hellmann's Real Mayonnaise, AH Rookkaas 40+ Chili, AH Tortilla Wraps Volkoren, Streeckgenoten Rookvlees. Lunch: AH Pancakes Choc Chip . Diner: Knoflook, Sperziebonen, Rode Paprika, AH Snack Tomaatjes, AH Gerookte Zalmsnippers, AH Crème Fraiche Light, Grand'Italia Fusilli Integrali (Volkoren), Gele Paprika's, AH Courgette. Snacks/Andere: Womens Best Fit Whey Chocolate, Melkunie Protein Chocolate Shake. meer...
gewichtsbehoud

34 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
HB schommelt inderdaad heel erg. Al mijn bloedwaardes schommelen trouwens heel erg. Als ik ongesteld ben (geweest) is HB inderdaad altijd heel erg laag. Als ik dan een tijdje extra ijzer krijg stabiliseert dat weer. Maar soms ben ik een paar maanden achter elkaar veel tot bijna continu aan het bloeden, en soms maanden lang niet. 🥴 
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Slurfie, lekker! 😂🥰 Helpt dat de bloeddruk te verhogen? Ik ga zo maar eens een bakkie zetten dan. (Schandalig, ik lig nog lui onder de dekens) Zelfs gisteravond bij de sportschool koffie uit het automaat gepakt! 🤭  
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Dappere-Dodo, drink je wel genoeg? Zeker nu met de warmte steeds? Dat is nl ook héél erg bepalend voor je bloedvolume en dus bloeddruk. Te weinig drinken geeft weinig bloedvolume en dus ook lage bloeddruk. Pot thee kan dus nooit kwaad, al is het maar om het extra vocht wat je dan binnen krijgt. Mocht je van zoethout effect willen hebben op bloeddrukverhoging, moet je meer dan 3 gram per dag gebruiken. 
23 aug 22 door lid: Tijmpje
Producten zoals thee, koffie en ook melkproducten beperken de opname van ijzer (theïne en cafeïne).  
23 aug 22 door lid: Tijmpje
Tijmpje, ik heb even uitgerekend en ik drink zeker wel minimaal 3 liter water op een dag, met warm weer meer inderdaad.  
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Oke, minimaal 3 liter (meer met warm weer) is, in principe, wel genoeg idd..  
23 aug 22 door lid: Tijmpje
Ik heb alweer de nieuwe ziekenhuis uitnodiging binnen.. Ik zal het bij mijn vragenlijstje zetten, of het iets is waar ik wat mee moet.. 
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Maar zijn lage bloeddruk en lage HB altijd samen?  
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Nee , is zeker niet per definitie samen.  
23 aug 22 door lid: Tijmpje
Het lijkt mij idd het beste om dit met je arts te vespreken en niet van vermoedens uit te gaan. Lage HB en ook lage bloeddruk kennen bijv wél vermoeidheidsklachten maar geen kouwelijkheid. Dus, wacht af wat je arts zegt, die heeft er voor geleerd. 
23 aug 22 door lid: Tijmpje
Trage schildklier geeft ook moeheid en kouwelijkheid, tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen ook. misschien gaat je behandelend arts ( en jij😁) akkoord met een uitgebreid bloedonderzoek??? Komt er niks uit, dan kun je dat tenminste allemaal uitsluiten. Ook altijd fijn vind ik. 
23 aug 22 door lid: smootylaatmaar
Ik moet zeggen dat er hier sowieso wel veel adviezen worden gegeven door ‘Jan en alleman’. Dat kan misschien heel prettig voor je zijn maar ik zie ook dat er tegenstrijdige en, in mijn ogen, soms zelfs onjuiste adviezen worden gegeven. Volgens mij is er, medisch gezien, wel een en ander met je aan de hand dus ik zou niet zo klakkeloos maar alles aannemen als ik jou was. Wat Tijmpje zegt; met arts bespreken. En heb je wellicht een soort van gespecialiseerd verpleegkundige waar je laagdrempelig terecht kunt met je vragen? 
23 aug 22 door lid: SabineS85
Overigens wil ik niemand voor het hoofd stoten met mijn opmerking. Ik ben me er bewust van dat het allemaal met de beste intenties wordt aangedragen maar wat voor een gezond mens werkt of geen schade kan berokkenen kan voor iemand die ziek ik wel degelijk verkeerd uitpakken. 
23 aug 22 door lid: SabineS85
Is goed hoor Sabine 🥰  
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dappere-Dodo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.