Tijmpje's Logboek, 22 jul 22

Gisteren intake gehad in de sportschool. Een vriendin van me is sportinstructeur daar en personal trainer/ coach, zij gaat me niet alleen in het sporten maar ook zijdelings begeleiden. |

Er moet best wat veranderen qua voeding. Zit gemiddeld per week qua macro's redelijk (normaliter), iig om mee te beginnen.
Maar die verdeling die ik altijd doe (door de week superstreng zodat ik in het weeekend losser kan) blijkt helemaal niet goed. Ik kom daarmee 4 dagen in de week in een te groot energietekort en daarmee alleen al zet ik veel te veel stress op m'n lichaam.

Daarnaast hebben we momenteel nog te dealen met de Burn-out en natuurlijk de aanstichter hiervan: m'n grote valkuil: presteren, resultaten!
Dus ik krijg voorlopig ook geen trainingsschema om te voorkomen dat ik gelijk weer schiet in 'doelen halen'. Voorlopig alleen trainen als zij erbij is, zodat ze mee kan kijken wat wel/niet goed gaat en per keer kan bepalen hoe verantwoord verder.

Verder is ze, as we speak, bezig om een verantwoord eetschema voor me in elkaar te zetten. Een die juist bevorderend werkt op m'n gezondheid en algehele welzijn.
Verdere afspraken: zorgen voor goede slaap (8/9 uur per dag), vochtinname minstens 3 liter per dag, zorgen dat m'n stressnivo niet te veel oploopt, élke dag 8.000 stappen proberen te halen. En daarnaast 2x kracht en 1x cardio per week. Elke dag wegen en gewicht noteren.
Alles hierboven moet ik bijhouden en dus ook wat ik eet, élke dag. Elke week een contactmoment waarin ik die gegevens allemaal moet overleggen en waarop ik feedback krijg.

Het klinkt als een heel pakket, maar het meeste doe ik gelukkig al en de rest moet gewoon even normaal worden. En hé...ik heb momenteel toch niks anders te doen.
Vinger aan de pols, maar dan echt.

O ja, qua sporten ging het eigenlijk wel goed. 0-training was meer om te bekijken hoe m'n belasting op het moment is, en die blijkt qua spiermemory gelukkig nog heel goed. Moet desondanks met alles flink terug in gewicht enzo, want anders te veel stress ineens op m'n lichaam en kans op blessures. En voorkomen dat we het herstel van de Burn-out ondermijnen.
Nadien een Spinningles mee gedaan. Was superleuk weer en zwaar.

Afgelopen nacht tot 3.30 uur wakker gelegen: te veel indrukken en te hoog adrenalinenivo (dat laatste heb ik altijd na sporten 's avonds). Vandaag goed in m'n lijf en een boost in m'n koppie. Tikkie spierpijn hier en daar.

Iig vanaf vandaag...gaat eea veranderen.

Bekijk Dieet Kalender, 22 juli 2022:
1509 kcal Vet: 61,05g | Eiwit: 94,01g | Kolhy: 142,00g.   Ontbijt: Koffie (Gemalen), Water, Holland & Barrett Vezel Complex Forte. Lunch: Zonnatura Brandnetel Thee, Pruimen, Lindahls Kvarg Vanillesmaak, Fage Total 0% Vetten. Diner: Chilisaus, Zaanse Curry Ketchup, Water, De Vries Mexicano, Uien, Van Wijngaarden Zaanse Halfvolle Mayonaise, Snackbar Patat Frites (Gefrituurd, 1 Kleine Portie). Snacks/Andere: Water, Snack Day Ribble Paprika, Lidl Knabbelspek, Saskia Helder Citroen, Amstel Bier, Koffie (Gemalen), Water, Body & Fit Whey Perfection Vanille, Kersen, Koffie (Gemalen). meer...

16 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Veel succes bij het trainen Tijmpje en alles waar je rekening mee moet houden ♥️. Het lijkt veel, zorgen dat je niet teveel stress hebt enzo.. Dat is makkelijk gezegd maar niet zo eenvoudig natuurlijk ☺️. Ik hoop dat het je lukt je burn out te overwinnen lieve Tijmpje ☺️, wees lief voor jezelf soms mag dat ook wel eens 😘❤️ 
23 jul 22 door lid: Budgie1
Dank je wel, dames. Pas 2 dagen bezig nu, maar voelt nu idd lekker om er weer mee bezig te zijn. Goed voor mezelf zorgen. Was het al héél lang kwijt. 
23 jul 22 door lid: Tijmpje
Zelfzorg is iets wat sommigen onder ons wel meer vergeten. Dit doe ik al bijna mijn volledige leven. Maar het doet zó goed te horen dat het je bevalt lieve Tijmpje ☺️. Jij hebt ook al een aardige rugzak en verdient het om gelukkig te zijn 💞💞 
26 jul 22 door lid: Budgie1
Ja, ik ken het Budgie. Goed voor mezelf zorgen, míjn grenzen respecteren...ik ben 58 maar begin het nu pas een klein beetje te leren. Is die Burn-out toch nog ergens goed voor. 
26 jul 22 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Tijmpje's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.