smootylaatmaar's Logboek, 12 jun 21

wat zouden jullie doen...
Ik heb nu eigenlijk al 2 weken bijna dagelijks paniekaanval klachten. Nu is het zo dat mijn schildklier niet goed werkt. Soms te traag, soms te snel en heel soms zoals hij hoort.
Bij een te snelle schildklier heb ik klachten die vergelijkbaar zijn met een paniekaanval. Ik mijn geval: hartkloppingen, ongecontroleerde ademhaling, steken op de borst, hoofdpijn, gejaagd gevoel in de buik, darmkrampen, diarree, doemscenario's...
Nu zit ik in twijfel...
Ik kan de huisarts vragen of ik mijn schildklier vervroegd mag laten checken, en niet wachten tot september. Gaat mijn schildklier te snel, dan kan mijn medicatie worden aangepast en zullen de klachten verdwijnen.
Maarrrrr, werkt mijn schildklier wel goed, dan is natuurlijk de vraag, wat is dan de oorzaak van de 2 weken durende reeks paniekaanvallen.
Daar kan ik dan natuurlijk met mijn hypochondrie weer allerlei gruwelijke dingen bij bedenken.
Wat is wijsheid. Bloedchecken, en misschien is t de schildklier, dus medicatie veranderen. Of bloedchecken en het is niet de schildklier. ....
Wat denken jullie 🤔🤔🤔🤔

Bekijk Dieet Kalender, 12 juni 2021:
99 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
En misschien ff pas op de plaats. Kun je je een poosje ziek melden? Lekker bijkomen van alles? Gewoon keutelen in huis . Misschien kan de dokter hier wat in betekenen voor je 🤷🏽‍♀️ 
13 jun 21 door lid: annemiek rembil
Absoluut naar huisarts en laten "afstellen" als het met medicijnen te verhelpen is *heb een vriend met schildklier problemen. Kans is dat je angst gaat ontwikkelen voor de angst. Als hormonen niet goed werken kan dat enorme impact hebben.  
13 jun 21 door lid: Dottieapple
@Annemiek, ik vind het werken juist heerlijk. Thuis gaat Marc zijn wekker om half 6, op t werk 6 uur🤭🤭🤭. Ziek melden is geen handig idee, omdat ik thuis juist meer paniekaanvallen heb. Thuis zijn de mensen die ik vang ben te verliezen. Collega's en cliënten zijn vervangbaar, dat gegeven brengt me de rust om mijn werk te kunnen doen. Ik hoop dat dokter het lab formulier wil uitprinten zonder me eerst te willen zien, dan kan ze me dat mailen en kan ik vanaf t werk de prik afspraak maken. Omdat ik moet werken tot half 1. Dan kan ik misschien al wel vast een afspraak maken voor dinsdag.  
13 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Maar nu ga ik hollen. Ik moet om 4 uur beginnen en mijn tas nog pakken 🤦‍♀️ 
13 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Fijn dat het werken je goed doet, ik probeer mee te denken ☺️ 
13 jun 21 door lid: annemiek rembil
I know🥰🥰🥰💋 
13 jun 21 door lid: smootylaatmaar
ik lees dat je al aardig bent afgevallen, dat doet wat met je lijf, het kan ook daardoor komen. Een ontregeling. Ik zou lekker naar de huisarts gaan en het uitleggen en dan samen kijken wat te doen. Wat het antwoord ook is, je kunt verder kijken wat te doen. Het zou mij rust even.  
13 jun 21 door lid: volouder5
Volouder5, nou wat toevallig. Mijn zusje zei precies het zelfde!! 
13 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Misschien deze vraag stellen aan de huisarts? 
13 jun 21 door lid: CNe1986
Vanmorgen huisarts gebeld. Moest bellen voor eczeem en voor de schildklier/paniekaanval. Dokter zou t beoordelen/lezen en ik kon dan tussen 11 en 12 terugbellen. Mooi, aangezien ik nog aan het werk was. Ik terug bellen om 11:15....had ze de schildklier/paniekaanval vraag niet beantwoord 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Aangezien hier in 't dorp de dokter smiddags visite rijd, kan ik morgen vroeg weer bellen.  
14 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Rotdorp 😉 
14 jun 21 door lid: annemiek rembil
Je zou er panisch van worden toch🤭🤭😛🤦‍♀️ 
14 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Goed te lezen dat je in ieder geval je humor nog hebt :-) komt goed!  
14 jun 21 door lid: Dottieapple
Hoeraaa, vrijdag ochtend bloedprikken voor schildklier en vitamine D  
15 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Top geregeld! 
15 jun 21 door lid: asjege
Het schoot me maandag avond in gedachten dat mijn vitamine D ook altijd wisseld. Ik slik 20 ųmg per dag, waar voor de gemiddelde mens 10 genoeg is. Mijn lijf maakt niks aan en neemt uit voeding e.d feitelijk ook niks op. Vandaar de dubbele dosis in de hoop dat er iets blijft hangen. Zo rond november krijg ik vaak 4 ampullen met vloeibare vitamine D. Een flinke boost. Een tekort aan vitamine D beïnvloed de opname van het schildklier hormoon. En een tekort kan okk angstklachten veroorzaken. Ik heb dus maandag avond nog gauw gemaild of dokter die ook wilde aanvinken op de lab lijst. En dat heeft ze gedaan. Verder heb ik met Marc gesproken over het afscheid feestje can mijn collega van komende donderdag. En na het avondeten, als dus voor mij de rust van het samen hebben kunnen eten voorbij is, brengt hij mij naar het feest. Zo heb ik èn familie tijd, èn een aandeel in het afscheid feest. 
15 jun 21 door lid: smootylaatmaar
Trots op je! 😘 
15 jun 21 door lid: Dappere-Dodo
Wat een goede oplossing, die Marc toch 🌷 
15 jun 21 door lid: annemiek rembil
Goed geregeld! 👍🏻🥰 
15 jun 21 door lid: Soln
Je zal er mee getrouwd mogen zijn he🥰🎊🥰 
15 jun 21 door lid: smootylaatmaar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.