smootylaatmaar's Logboek, 11 dec 20

Oké, hier komt een heel warrig verhaal. waarvoor alvast excuses.
Maar ik ben even wat tips, advies, luisterende oren nodig.

vandaag 2 mannen voor de glasvezel aan de deur. onverwacht. Maar in maart was het verkeerd aangelegd dus ze zouden het komen herstellen maar het bedrijf wist niet precpreci es wanneer. waarschijnlijk had corona daar ook mee te maken.
Maar goed, de mannen waren er. Ze misten echter een onderdeel, om van 2 kabels, 1 kabel te kunnen maken
ze kwamen mij melden dat ze dit gingen halen op de zaak. prima, ik zat in de woonkamer. Met dat ze de voordeur uitliepen hoorde ik 1 zeggen, hè snoepjes die neem ik meen.
later toen ze weg waren drong het pas tot me door en t ooen ik op het dressoir in de gang keek, waren de snoepjes die daar hadden gelegen inderdaad weg.
Ik helemaal in de war, wat moet ik, ze komen nog terug, wil ik dat wel ....lawine aan gedachten. Dus ik heb het bedrijf gebeld.
het bedrijf heeft de opzichter gebeld, en de opzichter de man in kwestie.
uiteindelijk kwamen ze terug met onderdeel en de snoepjes. heel vaag verhaal dat ze op de drempel hadden gelegen en hij dacht dat ze van hem waren (hij heeft ook altijd snoep in de auto zei hij).
ook zei hij dat hij nog naar me had geroepen of het mijn snoep was, en dat hij dacht dat ik nee zei.
Ik heb gezegt dat ik dit een vreselijk nare situatie vind. Dat ipv roepen hij beter bij me had kunnen komen. uiteindelijk gezegd, klaar, ik wil geloven dat je een vergissing hebt gemaakt. Ik heb zijn excuses aanvaard. elleboog gegeven.
zijn baas gebeld, gezegt d at t wat mij betreft klaar is nu.
even later roept hij me voor uitleg over wat ze hebben gedaan. begint te huilen en meld dat hij ontslagen is. Ik boos, zijn baas gebeld, maar het blijkt dat er wel meer klachten waren. over zijn manier van werken. En mijn klacht was de druppel.
Ik voel me zoooo naar, ben er ziek van. waarom heb ik zo hysterisch gereageerd, waarom gel i ik gebeld, waarom niet eerst met hem gepraat. Ik ben misselijk van stress. Wees eerlijk, heb i k hem laten ontslaan door mijn overdreven reactie, heeft hij zichzelf laten ontslaan door zijn niet handige actie......of zijn we samen schuldig.
Bedankt voor het lezen😧😧

20 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 27
Reacties 
Ojee, wat rot. Snap dat jij je rot voelt. Ben bang dat iedereen hier een andere mening over heeft 🤷🏽‍♀️. Ik zou me ook schuldig voelen, en de baas nog eens bellen. Proberen om uit te leggen hoe dit jou stress geeft omdat jij jij bent. Zoiets. En om die jongen nog een kans te geven omdat jij niet degene wilt zijn waardoor hij zonder werk zit . En dat hij wel eens vaker klachten geeft tja, maar dan niet ontslagen door mij . Ik zou dat proberen terug te draaien. Die andere was er toch ook bij ? Die had ook wat kunnen zeggen tegen hem 🤷🏽‍♀️. En mocht het niet lukken, dan zal het waarschijnlijk écht de druppel zijn geweest en was hij gewaarschuwd. Misschien zijn baas vragen om voortaan te melden dat ze vandaag zouden komen, zodat jij sowieso al minder gestrest was geweest en daardoor al waarschijnlijk niet had gebeld. Succes 🤗 
11 dec 20 door lid: annemiek rembil
Vuistregel in de techniek sector is. Klant is koning en blijf met je poten van de spullen van de klant af. Bij menig bedrijf is dit scenario al reden voor ontslag. Dat jij niet direct de persoon aangesproken hebt is begrijpelijk, gezien je eerst beetje perplex bent van wat er gebeurt is en dat daarmee het kwaad al geschiet was. Mijn complimenten dat je naar het bedrijf gebeld heb, je hebt daarmee goed je grenzen aangegeven. Kortom of er nu 1 of meerdere klachten waren ga je over zo'n grens lig je er gewoon uit. En blijkbaar waren er al genoeg klachten. Mijn advies probeer nog een beetje te genieten van de avond. 
11 dec 20 door lid: mayo.h
@Annemiek, daar ben ik ook bang voor. Dat ik uit stress heb gebeld, uit overrompeldheid door hun komst. Maar daardoor voel ik me nog vreselijker. Het moet nog worden afgemaakt, maar het werd donker, het regende, en ik heb zijn baas én hem gezegt dat hij het van mij maandag zelf af mag maken.  
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Heel naar! Ik snap dat je erg gestrest bent. Kun je zijn baas weer bellen en vertellen dat jij wel tevreden bent over zijn werk en dat de man in kwestie een tweede kans verdient? 
11 dec 20 door lid: Scarlet3
Of maakt dat alles alleen maar erger? Lastig! 
11 dec 20 door lid: Scarlet3
@mayo.....hij was zzp'er, ingehuurd door KPN...uitgeleend aan het installatiebedrijf. Er waren al eerder klachten en aanmerkingen geweest op zijn werkwijze. En inderdaad was mijn verhaal de druppel. Ik heb bij man en zijn baas aangegeven dat ik overhaast heb gehandeld, en niet direct had moeten bellen. En dat hij de snoepjes dan nog beter op de drempel had kunnen laten liggen dan ze mee te nemen. Was hij niet ontslagen, dan had ik me niet zo waardeloos gevoeld nu. Zijn baas zei letterlijk " al lag er een dooie sok in uw tuin, dan nog had hij er af moeten blijven 😔 
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Heeft zijn baas ook gelijk in. Het is ook stelen eigenlijk. 🤷🏽‍♀️ 
11 dec 20 door lid: annemiek rembil
@scarlet, heb ik inderdaad gedaan. Toen ook gebeld dat hij van mij maandag mocht terug komen om het af te maken.  
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Iemand wordt niet zomaar ontslagen dus vermoed dat je hier niet schuldig aan bent. En voor de man en kwestie ook een leermoment want zijn gedrag deed wel wat met je en was ook niet correct. Je bent niet overal verantwoordelijk voor... 
11 dec 20 door lid: waterbijwijntjes
@wiesjevanwijnen....helaas zegt mijn gevoel nog even wat anders. Hopelijk brengt slaap wat rust😖 
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Het is gewoon stelen! Ik vind helemaal niet dat je hysterisch hebt gereageerd. Bij jou neemt hij een zak snoep mee en bij de ander een duur horloge die daar toevallig in de buurt ligt. Aangezien hij al weg was, is het juist een goede actie om direct te bellen ipv af te wachten tot hij weer terug is. Je weet ook nooit hoe mensen reageren als je ze confronteert met zoiets. Hij heeft zelf de brutaliteit gehad om het risico te lopen, jij staat volledig in je recht en je moet je niet laten beïnvloeden door zijn huilactie. Je moet eenieder kunnen vertrouwen die je in jouw huis laat! 
11 dec 20 door lid: Vreetzakje4
@vreetzakje4, ik had inderdaad bijna dagmerries van alle scenario's over hoe hij zou kunnen reageren. Ben ik te naïef dat ik in iedereen het goede wil zien. Ik vraag me wel af hoe hij zich nu voelt. Net zo beroerd als ik?, of baalt ie dat hij er niet mee weg kwam.....pffff 
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Onwijs bedankt voor jullie reacties. Dat doet me echt goed. Als ik dan mijn hak op de tak verhaal vol spelfouten terug lees, fijn dat jullie de tijd nemen het te lezen. Ik begin het zelfs weer een beetje warm te krijgen. 🥰 
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Het is juist prachtig als je in iedereen het goede wil zien, maar er is natuurlijk een grens. Ik denk dat dit een hele mooie les voor hem is (Het is echt niet zo dat hij niet meer aan het werk komt hoor, er is vraag genoeg naar het werk dat hij doet). Ook voor hem komt dit goed en miss krijgt hij straks wel beter werk en bedankt hij je.. sommige dingen moeten lopen zoals ze lopen 😊 Dat stelt mij altijd gerust. 
11 dec 20 door lid: Vreetzakje4
Ik vind niet dat jij de oorzaak bent van zijn ontslag hoor.... Snap dat je je nu rot voelt maar hij is er zelf verantwoordelijk voor! Wie weet wat hij al allemaal gedaan heeft. Probeer het een plek te geven. 
11 dec 20 door lid: omi san
Eerlijk? Uit jouw verhaal blijkt al dat hij niet de waarheid heeft gesproken. Hij zag die snoep en zei ‘die neem ik mee’. Zoiets hoorde je toch? Ik denk dat hij zich betrapt voelde (terecht!) toen hij van zijn baas hoorde dat je dat je gebeld had, en daarom verzon dat hij het aan jou had gevraagd. Wat je niet gehoord hebt, en sorry hoor maar dat geloof ik in zo’n situatie ook niet meer.. Ik vermoed dat hij wel vaker dingen heeft mee genomen bij klanten. Ik ga zelfs bijna denken dat ik een paar jaar terug dezelfde man over de vloer hebben gehad. 😳 Maar die man heeft geen snoep mee genomen, maar iets wat zó bizar is dat ik nog steeds niet kan bevatten wat hij er mee moest. Die baas heeft gelijk, of het nu een losse schroef of een snoepje is, sieraad of kleding is, het is niet van hem dus hij heeft er vanaf te blijven. Als ik hetzelfde snoepgoed in mijn bus had liggen als de klant in huis, en ik zou even tussendoor weg moeten en het snoep vinden, zou ik het laten liggen en bij terugkomst het aan de klant laten zien “dit lag in de gang, ik heb dezelfde als u, heeft u het daar neer gelegd of ben ik het zelf verloren?”. En als iets opzij moet voor de werkzaamheden gaat het gewoon weer compleet terug na afloop. Maar ik herken wat je zegt, ik ga ook altijd van het goede van iemand uit. Lastige situatie.. 
11 dec 20 door lid: Dappere-Dodo
Er is al zoveel gezegd, ik zeg gewoon waar ik goed in ben: knuffeltje voor jou en ik hoop dat de onrust in je koppie gaat zakken en liefst gewoon helemaal weg gaat 🤗 
11 dec 20 door lid: Wobbeltje!
Dank jullie wel ❤. Ik ga inderdaad proberen te knorren nu. Voel me al een stuk beter. 
11 dec 20 door lid: smootylaatmaar
Jij bent niet de oorzaak van zijn ontslag, dat ik hij zelf door zich herhaaldelijk te misdragen! 
12 dec 20 door lid: Fossefonce
Wat zegt je man eigenlijk? En, na een nachtje slapen.....hij is ook wel raar met zijn smoesjes, het lag op de drempel , maar jij hoorde hem zeggen..die neem ik mee. Dus hij wist al dat ze niet van hem waren. Bewust gedaan dus 🤷🏽‍♀️.  
12 dec 20 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.