keto_danny's Logboek, 22 sep 20

Keto diner:
Zoetzure kip met bloemkool rijst,
én een chia/kokos pudding toe.
De bloemkool rijst moest nog op.
Dus weer wat anders dan gisteren.
En het was érg lekker!
Fijne avond!😘

Bekijk Dieet Kalender, 22 september 2020:
1444 kcal Vet: 111,95g | Eiwit: 72,16g | Kolhy: 21,50g.   Ontbijt: Dolce Gusto Lungo. Lunch: Baresa Groene Olijven, AH Baby Romaine Sla, Galbani Burrata, Raw Organic Food Pompoenpitten, Baresa Zwarte Olijven, AH Romaatjes, AH Olijfolie Traditioneel. Diner: Courgette TNF, Kikkoman Sojasaus, Knoflook, AH Biologisch Appelciderazijn, De Zaanse Hoeve Extra Belegen 48+, Jumbo Kokos Geraspt , AH Smeerbare Roomboter Gezouten, Kokossnippers, Alpro Amandelmelk Ongezoet, Aldi Chiazaad, Nevo Bloemkool Gekookt , Nevo Rode Paprika, Nevo Gele Paprika, AH Biologisch Kipdijfilet. Snacks/Andere: Dolce Gusto Lungo. meer...

39 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 28
Reacties 
Oooooh, die zoetzure kip met groenten ziet er echt heerlijk uit! 😋 
22 sep 20 door lid: Wobbeltje!
Hoe heb je de kip zo gekruid? 
22 sep 20 door lid: annemiek rembil
Zoetzure kip: 2 personen. * 4 kippendijen in stukjes. * 1 kleine rode paprika in reepjes. * 1 grote gele paprika in reepjes. * 1 courgette, zonder zaadlijsten, in reepjes. * 10 gram roomboter. * 25 gram azijn. * 15 gram ketchup 0% * 25 gram erythritol. * 15 gram kikkoman. * Optioneel 1 eetlepel sriracha chili saus * 1 teentje knoflook geperst. * Peper en zout naar smaak. Verwarm de roomboter, en bak de kip stukjes bruin, met wat zout. Maak ondertussen een sausje van de erythritol, kikkoman, ketchup, geperste knoflook, en eventueel sriracha chili saus. Haal de kip uit de pan. En bak de groenten. Tot ze de gaarheid hebben die je lekker vind. Voeg het sausje toe, en laat het even een klein beetje indikken Eet smakelijk!😋 
22 sep 20 door lid: keto_danny
Het was zeer geslaagd! Edwin had ook zijn bord leeg. Dat is zijn manier van een compliment 😂 
22 sep 20 door lid: keto_danny
Dank je Danny 😀 
22 sep 20 door lid: annemiek rembil
Heel makkelijk Annemiek, het snijden is het meeste werk. En het is super gezond zo 
22 sep 20 door lid: keto_danny
Makkelijk eten maken...daar hou ik van 🤣 
22 sep 20 door lid: annemiek rembil
Voor Edwin zet ik een bakje 1 minuut rijst in de magnetron. En zelf bak ik de bloemkool rijst in een droge pan, met wat zout gaar. Dat zet ik dan gewoon ondertussen aan.  
23 sep 20 door lid: keto_danny
Heerlijk, als Edwin z'n bord dan mooi leeg heeft, weet je dat het écht een succes was. 👌🏼 Eten jullie vaak wat anders qua avondeten? 
23 sep 20 door lid: Wobbeltje!
We eten altijd hetzelfde, met kleine aanpassingen. Zoals de rijst, of hij eet een ander soort brood. Vanavond wil hij nog een keer hetzelfde. We zouden brood met hete kip eten. Maar bij Edwin is de wortel van zijn voortand afgebroken. Hij word woensdag pas geholpen. Maar kan nu dus niet in brood happen/bijten. Dus ik eet nu wél broodje hete kip. En hij weer rijst met zoetzure kip. Maar dan met komkommer en rode paprika. Er is niks anders in huis, maar dat kan ook prima. 
23 sep 20 door lid: keto_danny
Lees mn reactie nog een keer en die is wat onduidelijk 🙈, maar ik bedoel dus of Edwin vaker met jou mee eet of dat je voor hem apart kookt.  
23 sep 20 door lid: Wobbeltje!
Daar geef ik ook antwoord op! We eten s'avonds hetzelfde, voor hem voeg ik alleen andere dingen toe. Maar hij moet gewoon eten wat de pot schaft. Behalve komende dagen, want hij heeft pijn in zijn mond. Als hij anders wil eten dan ik, dan moet ie zelf maar koken. 
23 sep 20 door lid: keto_danny
Ja, daar gaf je idd antwoord op,maar denk dat ik al aan het typen was toen jouw reactie verscheen. Je kan idd makkelijk normale rijst o.i.d. toevoegen voor hem. Goed bezig hoor! Dat van die voortand klinkt pijnlijk! Hopelijk valt het mee met de pijn en met eten, desnoods gooit ie alles maar door de blender/staafmixer erop 🤭 
23 sep 20 door lid: Wobbeltje!
Hij heeft heel veel pijn, het is echt sneu. Woensdag moeten beide voortanden eruit, en krijgt hij een plaatje. Dat word nog een heel gerommel, dus hij krijgt dan nog veel meer pijn. Ik heb echt medelijden met hem. Dus nu pas ik mij wel aan😂 Maar normaal gesproken, zoekt hij het maar uit😉 
23 sep 20 door lid: keto_danny
Ow help, dat klinkt helemaal niet goed nee. Verwen em maar flink. Misschien wat vullende maaltijdsoepen of stamppotten maken?  
23 sep 20 door lid: Wobbeltje!
Dat wil hij normaal dus nooit. Maar ik zal het hem voorstellen. Ik heb nog genoeg maaltijd soepen in de vriezer liggen. Dus dat is misschien sowieso handig nadat hij geholpen is... 
23 sep 20 door lid: keto_danny
Ja, het zal vlak na de behandeling ook nog niet bepaald een pretje zijn om te eten. Hopelijk vinden jullie een goede oplossing want een week zo met moeite eten zal echt een uitdaging zijn 
23 sep 20 door lid: Wobbeltje!
Danny, ik wil me eigenlijk niet met dingen bemoeien die me niet aangaan, maar over zo'n plaatje voor Edwin: is dat tijdelijk en is hij van plan implantaten te nemen? Als "ervaringsdeskundige" zou ik dat ten zeerste aanraden, en hoe eerder hoe beter. 
23 sep 20 door lid: TantePollowop
Tantepollewop, hij heeft niet genoeg bot over. Dus dat zou wel kunnen, maar dan moeten ze eerst kunst bot plaatsen etc etc. Zou rond de ā‚¬3000,- per implantaat komen. Dat gaan we dus niet doen. Hij heeft paradontitus, dus sowieso al een slecht gebit. Mijn moeder heeft op dezelfde plek een plaatje, en dat gaat top! 
23 sep 20 door lid: keto_danny
Jammer. Ikzelf heb ook heel lang een plaatje gehad, vanaf m'n 20ste, en dan weet je op een gegeven moment inderdaad niet beter. Vroeger waren implantaten sowieso geen optie. Verwen hem maar extra, want 't is allemaal geen pretje bij voortanden. Sterkte! 
23 sep 20 door lid: TantePollowop

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


keto_danny's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.