McCloud1978's Logboek, 14 sep 20

Eens een vraagje voor de experts hier... Ik probeerde tot nu toe gewoon mijn calorieen bij te houden en niet meer te snoepen, meer bewegen, etcetera. Maar ik lees regelmatig mee hier en zie dan wel dat het een hele wetenschap is hoe je kunt afvallen. Ik zie veel mensen die een keto dieet volgen en dat lijkt heel effectief te zijn, maar ik houd teveel van mijn koolhydraatjes. Ik vraag me af of het zinnig is om wel minder koolhydraten te eten als je daarmee niet in ketose komt? Of kan ik dat dan net zo goed niet doen en alleen op calorieën letten? En zo lees ik ook wel eens van mensen dat ze op hun macro's letten. Wat houdt dat dan in? Bij mij staat ook een aanbevolen verhouding macro's, maar helpt dat om af te vallen of is dat gewoon een gezonde verhouding? Wie kan mij inwijden in de wetenschap van het afvallen?

Bekijk Dieet Kalender, 14 september 2020:
1656 kcal Vet: 62,77g | Eiwit: 78,53g | Kolhy: 180,98g.   Ontbijt: Body & Fit Smart Bar, Van Gilse Suikerklontjes,  Cappuccino. Lunch: AH Excellent Spaanse Fuet, Valess Vega Schnitzel, Body & Fit Eiwitshake. Diner: Sum & Sam Sweet Chilisaus, AH Vietnamese Loempia. Snacks/Andere: Snickers Snickers Ice Cream, Bites We Love Crunchy Green Peas, Be Kind Caramel Almond & Sea Salt. meer...

20 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 24
Reacties 
Hoi, ik tel ook calorieën. Probeer ook onder 50% koolhydraten te blijven. Koolhydraten zijn suikers en houden vocht vast. Ik sport niet, ben weinig actief. De gouden regel om af te vallen is minder eten dan je verbruikt ✅ Succes 😉  
14 sep 20 door lid: annemiek rembil
Ik eet ook volgens keto. Ik houd mijn koolhydraten strikt bij. Blijf altijd onder de 20. Bij mij werkt het goed. Ik sport elke dag trouwens 
14 sep 20 door lid: a.feenstra1
Ik zit met koolhydraten gemiddeld net onder de 30 procent, maar dat is teveel om in ketose te raken, begrijp ik.  
14 sep 20 door lid: McCloud1978
Even bemoeien... 😬 Om in ketose te raken zul je onder de 20-25 gram khd per dag moeten komen. Dat is dus ongeveer 4 tot 5 procent van je totale calorie inname. Sommige mensen kunnen het bereiken met meer, maar dat zijn er blijkbaar niet veel. Overigens heeft iedere afname van de hoeveelheid koolhydraten zin, hoor. Er zijn bergen mensen die koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt doen. Ik geloof dat arm gezien wordt tot 50 gram en beperkt tot 100 gram, maar een officiële definitie daarvan is er eigenlijk niet. Op Facebook zijn groepen met tips en recepten en op YouTube kun je eens Dr. Rob Cywes kijken. Als je Engels een beetje kan volgen, legt deze man veel dingen heel helder uit. 
14 sep 20 door lid: metjenn
In principe is gewichtsverlies (vetverbranding/spierverlies) ongeveer 80% bepaald door voeding en 20% beweging. Beweging helpt voor grotere tekorten en een mentale welgesteldheid. Minder eten dan je verbrand is iig het eerste wat belangrijk is. Meer eten dan je minimale verbranding (BMR) is ook belangrijk. Als je niet in ketose bent (zelf geen voorstander) dan zijn de kh die je eet belangrijk voor de vetverbranding en de eiwitten belangrijk voor zoveel mogelijk spier behoudt. De macro’s die staan ingesteld is door de app en kan je zelf bijstellen. Afhankelijk van het type dat je bent kan je meer of minder kh aan. Succes met afvallen 👍🏽 
14 sep 20 door lid: AviaMar
En wat Annemiek zegt, hoe je het ook wendt of keert, onder een bepaalde hoeveelheid calorieën blijven om af te vallen, geldt ook met keto, kha en khb. Ik vond het wel makkelijker, want het verzadigde me veel sneller. 
14 sep 20 door lid: metjenn
Laatste bemoeizuchtje... Danny is hier wat mij betreft de Keto-Queen! Die weet er heel veel van en heeft ook op insta veel recepten staan enzo. Echt top! 👌🏼 
14 sep 20 door lid: metjenn
Volgens mij was je vraag of het nut heeft om de koolhydraten te verminderen als je niet van plan bent om keto te doen. Ik heb 2 maanden geleden mijn eetpatroon op zijn kop gegooid. Ik doe geen keto omdat ik weet dat dat niet iets is wat ik voor altijd kan houden. Dus ik heb gekozen voor een koolhydraatarm voedingspatroon. Ik sta mezelf maximaal 60g koolhydraten per dag. Om dat te bereiken heb ik aardappels, witte rijst, pasta, suikers, brood ed verwijderd en die vervangen door havermout, quinoa, bulgur, peulvruchten.... Verder beperk ik hoeveel fruit ik op een dag eet. Ik gebruik steeds melk maar als ik havermoutpap maak doe ik dan 1/2 melk en 1/2 amandelmelk. Wat ik hier vooral van merk is dat ik minder last heb van schommelingen in mijn suiker spiegel (ik werd namelijk heel moe van die snelle koolhydraten). Ik heb meer energie en ik heb haast nooit behoefte om iets die niet gepland was te eten. Dus geen snaaien, geen honger gevoel en 10000 keer meer energie. Misschien heb je hier iets aan. 
14 sep 20 door lid: Catje73
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Over het algemeen is het zo dat het volgen van een specifiek dieet er voor zorgt dat je afvalt. Voorwaarde is dat je je aan de regels van dat dieet houdt. In de basis komen alle diëten op hetzelfde neer, minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt. Wat diëten betreft zijn er voldoende om uit te kiezen. Ik denk dat het belangrijk is om stil te staan bij gewichtsverlies. Wil je gewoon minder kg’s op de weegschaal zien? Of wil je vetmassa verliezen met behoud (of toename) van spiermassa. Afhankelijk van jouw doelen kan je daar een dieet ( meer levensstijl zou ik zeggen) bij kiezen. Wat macro’s betreft, hoe wil je jouw dagelijkse calorieën verdelen over vetten, koolhydraten en eiwitten? Dit is weer afhankelijk van jouw doelen en dagelijkse activiteiten. 
14 sep 20 door lid: StefChris
Ben overigens geen expert😁 
14 sep 20 door lid: StefChris
@Stef, held💪🏻 Precies zoals ik t zie! 
14 sep 20 door lid: dyonharleman
1. Hoeveel Kcal heeft je lichaam nodig in rust? Dit hangt af van je lengte en huidige gewicht. Op internet heb je daar wel handige tools voor. 2. Probeer onder die totale Kcal behoefte te zitten met je totale aantal geconsumeerde calorieën. 3. Verdeel je Kcal over eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit hangt een beetje van je leefstijl en voorkeuren af. Sport je veel? Minder dan niet te veel op koolhydraten en houd de eiwitten hoog. 4. Heb je een ‘pizza’ avond met vrienden? Calculeer dit alvast in en eet in de ochtend en overdag gewoon niet of minder. Als je aan het einde van de dag maar binnen je calorie range met de verdeling KH-EW-Vet blijft. Zo kan je je zelf ook zogenaamde foute snacks toestaan. Niks mis met chocola of snoep af en toe. Maar ja, een bakje rijst vult toch beter dan een snoepje met evenveel Kcal. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes! 
14 sep 20 door lid: isohhh
Thanks, mensen! Hier heb ik zeker wat aan. Allemaal super bedankt voor jullie reacties.  
14 sep 20 door lid: McCloud1978
Keto is écht niet the only way to go. Zie jij geen leven voor je zonder koolhydraten? Neem dan ook geen dieet zonder koolhydraten, je houdt dat simpelweg niet vol. Alles met mate, alles met balans en in verhouding, en wat voor jou werkt en goed voelt :) In theorie is het super simpel, minder calorieën verbruiken dan innemen, eerlijk bijhouden dus en op zich is 1500 kcal aan groente wel iets beter voor je lichaam dan 1500 kcal MacDonalds ;) 
14 sep 20 door lid: dekattenfluisteraar
ik doe het keto dieet puur omdat ik het een fijn dieet vind. de eerste dagen zijn zwaar maar daarna voel ik me er prettig bij. ieder z'n ding. 
15 sep 20 door lid: candymannetje
Als je wel graag groenten en fruit eet, zou je eens iets van Janneke van der Meulen kunnen lezen. Succes met het vinden van de manier die bij je past! 
15 sep 20 door lid: NB56
Minder koolhydraten is ook gezond zonder dat je in ketose komt. Zeker het vermijden van de snelle kh zal je helpen met afvallen. De ene calorie is de andere niet.  
15 sep 20 door lid: Wien67
Ik snap je wel. zie allerlei diëten voorbij komen hier. ik geloof er alleen niet in dat je dit je leven lang vol gaat houden dus ergens moet je weer switchen en krijg je weer dat jojo gedoe. En ik houd ook van mijn hoolhydraten haha 
15 sep 20 door lid: Don-Gerrie
Ho! Even stop hier isohhh, AviaMar zegt het hieronder al. NIET onder je BMR gaan eten! Bereken je BMR en je PAL (gewoon ff googlen) en ga daar tussen in zitten met je kcal inname met betrekking tot hoe snel je wilt afvallen. Maar onder je BMR eten is crashen en dat werkt nu totdat je lichaam in spaarstand staat en dan? Zeker als je je gewicht behaald heb, zie dan nog maar eens terug te komen naar een normale verbranding. Dit is de klassieke start van jojo’n. Zo’n crash dieet. 
15 sep 20 door lid: Martijnu
Spaarstand zijn ook al verschillende dingen die voor of tegen zijn. Er wel of niet in geloven. Maar over wat je zegt Martijn mbt weer eten ná op je streefgewicht te zijn, daar ben ik het wel mee eens 😊 
15 sep 20 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


McCloud1978's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.