Elfje69's Logboek, 30 nov 19

EINDELIJK tijd gehad om kha gevuld speculaas te bakken!

Bekijk Dieet Kalender, 30 november 2019:
1407 kcal Vet: 67,28g | Eiwit: 76,24g | Kolhy: 116,09g.   Ontbijt: Nevo Blauwe Bessen, Vers, Mandarijn, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Layenberger Proteïn Müsli, Schoko-Nuss, Lidl Skyr Naturel. Lunch: Body & Fit Happy Beans, AH Veldsla, Goldessa Cream Cheese Classic,  Brood enzo, Vegetus - Eiwitrijk LC stevig pittenbrood. Diner: Zwagerman Ontbijtspek Gerookt, AH Geraspte Mozzarella 40+, Goldessa Cream Cheese Classic, Mister Kitchen's Pizzabodem Desem. Snacks/Andere: Chocola & Snoep, Buckeye Bonbons,  Koek, Speculaas Gevuld, Koek, Lemon Cookie Bars, Cake, Kruidkoek cake. meer...

26 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 31
Reacties 
Ziet er zalig uit Ellen! Kom bakkie bij je doen  
30 nov 19 door lid: Yoo69
Is goed hoor Yoo, ben de heeeeele dag thuis 😘 
30 nov 19 door lid: Elfje69
Ik kom op visite!😋 
30 nov 19 door lid: keto_danny
Dan mag je wel zorgen dat je er bent vóór m'n vriend wakker wordt, want vanaf dat moment garandeer ik niks meer 😈 
30 nov 19 door lid: Elfje69
Oeff 😳😳 
30 nov 19 door lid: Faat68
dat ziet er heel lekker uit... 
30 nov 19 door lid: lutje.b
Gevuld Speculaas Low(er)Carb (AH vorm - 16x16) Ingrediënten koek: (voor 2x) 300 gr havermeel 4 theel speculaaskruiden 1 theel kaneel 1 theel bakpoeder ⅛ theel zout 70 gr erythritol, bruin 15 druppels flavdrops, vanille of maple 105 gr boter in blokjes 1 ei, M 15 ml melk of kookroom Ingrediënten spijs: (voor 1x) 120 gr amandelmeel 40 gr erythritol, wit/poeder 1 eiwit van een ei, M (het eigeel in een kopje bewaren om later de koek mee te bestrijken) 1 theel citroenrasp ⅛ theel amandelextract (opt) Ingrediënten topping: 1 eigeel 16 blanke amandelen of wat amandelschaafsel Bereiding koekdeeg (liefst een dag van te voren, maar min een uur van te voren): Als je een geluksvogel bent met een keukenmachine (foodprocessor) kan je alle koek ingrediënten hierin doen en kort blitzen tot het een deeg is. Als je dat niet hebt: In een mengkom de droge ingrediënten doen en alles met een garde of vork goed door elkaar mengen. Kuiltje in het midden maken en in het kuiltje de boter doen met het ei en de melk. Meng de ingrediënten in het kuiltje met 1 hand door elkaar. Als het redelijk gemengd is beetje bij beetje het meelmengsel erdoor kneden tot het een soepel deeg is. (ben je een minuut of 8 zoet mee). Probeer het altijd met 1 hand te doen, want je telefoon gaat altijd nèt als je tot aan je oksels in het deeg zit... Verdeel het deeg in 2'en. sla er een beetje een platte plak van en wikkel de twee helften in plasticfolie. Om de ene helft ook nog een diepvrieszakje doen en invriezen, de andere helft min een half uur in de koelkast leggen om te rusten. Dan kan je je spijs maken. (een dag van te voren is echt het allerlekkerst) Doe het amandelmeel met de (witte) erythritol in de keukenmachine of hakmolen en maal goed fijn! Dan het eiwit en de citroenrasp erbij en nog even draaien tot het spijs is geworden (half minuutje hooguit) Volgende dag: Haal je deeg-helft uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 gr. en bekleed een vorm van 16x16 met bakpapier. (2 stroken, kruislings is handig) Rol de helft uit (gaat het makkelijkst als je het tussen het plasticfolie doet waarin je het ook bewaarde) en leg het op de bodem van de vorm. Je kunt het altijd met je vingers nog een beetje verdelen, zie je nix van. Rol je (koude) spijs ook tussen het plasticfolie en leg het op de koeklaag. Evt ook met je vingers een beetje helpen. Daarbovenop de tweede helft van het deeg. Met een scherp mesje het deeg een klein beetje inkerven zodat je een blokjespatroon krijgt (3x horizontaal en 3x verticaal). Het eigeel loskloppen met evt een drup melk en met een kwastje over de bovenkant strijken. In het midden van ieder vierkantje een amandel drukken en dan nog een keer bestrijken. Bak de koek in het midden van de oven ongeveer 35 min. Beetje af laten koelen voor je 'm snijdt, dan gaat 't makkelijker.  
30 nov 19 door lid: Elfje69
Dankjewel 😊  
30 nov 19 door lid: annemiek rembil
Ziet er goed/aantrekkelijk uit😍😍😍👌🏻 
30 nov 19 door lid: claudet57
Lekker 😋 Waarom moet je eigenlijk een helft in de vriezer leggen? Je gebruikt ze allebei toch, als ik het goed lees..😮 
30 nov 19 door lid: Dappere-Dodo
Nee, je kan de helft invriezen voor een volgende keer (dan hie8r je alleen nog spijs te maken). De helft die je in de koelkast legt, DIE halveer je weer om twee lagen te maken. Goed dat je het vraagt, want toen ik het typte vroeg ik me al af of het alleen voor mij duidelijk zou zijn 🤭🥴 
30 nov 19 door lid: Elfje69
Ziet er lekker uit hoor. 
30 nov 19 door lid: AviaMar
Thanks!🥰  
30 nov 19 door lid: Dappere-Dodo
Jammie 
30 nov 19 door lid: Mariska!!
In het recept staat 35 min bakken, maar als je een goeie oven hebt, die zn temp goed vasthoudt, is 25 min genoeg. Als je m eruit haalt issie totaal slapjes, maar hij wordt stevig met afkoelen 
01 dec 19 door lid: Elfje69
Lijkt in mijn ogen heel veel werk. Dan zakt de moed me al in de schoenen. Maar daar in tegen vind ik het ook een uitdaging om dit te maken zeker omdat ik er zo van hou. Tot nu toe nog niet aan toe gegeven. Trots op mezelf.  
01 dec 19 door lid: Yoo69
Heb je hem al geproefd is die lekker? Wat is de calorie waarde?  
01 dec 19 door lid: AviaMar
@ Aviamar, de macro's staan bovenaan het recept als het goed is. 
01 dec 19 door lid: Elfje69
@Yoo, het lijkt denk ik heel veel werk omdat ik het altijd nogal uitgebreid uitschrijf (voor "Dummies" 🤣), maar het is juist eigenlijk heel makkelijk en vlot. En zowel het koekdeeg als het spijs zou je zelfs al drie dagen van te voren kunnen maken en in de koelkast laten als je dat beter uitkomt 🤷. Als je een foodprocessor hebt (één vd dingen die ik stiekem nog wel zou willen 🤭) is je deeg echt in 2 min klaar. 🥳 
01 dec 19 door lid: Elfje69
En ja! Hij is heerlijk! (Maar wist ik al, want vorig jaar ook wel gemaakt) 
01 dec 19 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.