Theopipo's Logboek, 31 okt 19

Ik moet ff van me afschrijven want ik baal van mezelf. Nou wou ik zo hard gaan knallen voor mn trouwjurk en voor januari nog 7 kilo afvallen dus vol nieuwe motivatie. En dan eet ik gewoon een hele reep milka biscuit chocola op die ik als traktatie van een leerling krijg. Ik wou 1 stukje doen en toen was ie ineens op🙈en gisteren met de verkoping van de kerk geholpen en ook al wat gesnoept. Alsof ik de lat misschien te hoog leg voor mezelf en dan denk ik: ik mag niks ongezonds meer tot januari en dan krijg ik ineens vreetbuien ofzo. Terwijl ik dat echt vrijwel nooit heb maar het lijkt wel of ik nu alleen maar aan eten ga denken omdat ik het niet mag. En dat terwijl er al 22 kilo af is, ik weet heus wel hoe het moet maar nu de laatste 7 nog. Het helpt ook niet mee als je moeder zegt dat je wel slank genoeg bent voor je jurk en dat je een moeder van school in de winkel spreekt en dat die ineens zegt dat je zo mooi bent en of je misschien afgevallen bent... Heel leuk eigenlijk maar niet motiverend voor mn laatste kilo's. Dan denk ik: zou je die 7 nog wel zien? is het niet alleen psychisch dat ik het wil? Ik heb nog wel een buik maar helpen die 7 kilo's daar wel voor? Ik heb nog steeds een bmi van 30.9 (wel vanaf 39) maar eigenlijk moet er zelfs officieel nog wel 14 af om op gezond gewicht te zitten. Dus 7 kilo is echt niet abnormaal. Maar stiekem ben ik best trots op mezelf dat ik al zoveel ben afgevallen en ik zie ook wel dat het me veel mooier staat maar hoe motiveer ik mezelf nou om vol te houden? ik dacht dat die trouwjurk wel een topmotivatie zou zijn maar als ik zo doorga dan krijg ik er niks af voor januari... tips zijn van harte welkom brand maar los want ik ben ff de weg kwijt

18 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Misschien is de trouwjurk nog niet tastbaar? Als in de zin; je weet dat je 7kg kwijt wilt voor de jurk, maar misschien als je een foto op hangt van de jurk dat je meer gemotiveerd raakt? Wellicht ook een idee om je af te vragen of je die 7kg echt kwijt moet om de jurk te passen. Het zou zonde zijn als jij je straks niet lekker in je jurk voelt. Sterkte in ieder geval met de struggles! 
31 okt 19 door lid: SamLaureen
Ja de jurk moet nog gemaakt worden en de foto's van het passen (ik trouw in kleur en ik kon alleen witte passen) bekijk ik af en toe expres even. Ik hoef niks af te vallen om de jurk te passen, wat ik afval moet dus ingenomen worden en dat kan wel gewoon. Ik mag niet meer dan 7 kilo afvallen van de naaister. Dat kwam mooi uit want ik had al in mn hoofd om 75 te wegen. Dus dat wil ik dan nu ook graag. 
31 okt 19 door lid: Theopipo
Bedankt trouwens! 
31 okt 19 door lid: Theopipo
Als je niet blijft lijnen, of opletten op zijn minst, kom je gewoon weer aan hè?! Dan pas de jurk alsnog niet. Kom op, lekker doorgaan. Doe wat je van plan was. Wat zal je trots zijn straks. Op gewicht blijven na een dieet is zoveel moeilijker. Dus schouders er onder en doorzetten, tuurlijk kan je het wel. Succes 🌹👰🏽 
31 okt 19 door lid: annemiek rembil
Denk aan hoe trots je straks zult zijn in je jurk! Aan alle foto's die voor altijd de boekjes in gaan, daar sta jij dan mooi slank op 😉 
31 okt 19 door lid: Esmee_159
Lijkt wel of het aan het seizoen ligt. 
01 nov 19 door lid: s@ndr@1971
Aaah zo herkenbaar. ik denk dat vooral lief zijn voor jezelf je bij je doelen brengt. Alles wat je hebt bereikt betekent zoveel meer dan wat je niet hebt bereikt. zou je ooit tegen 1 van je leerlingen zeggen dat ze streng voor zichzelf moeten zijn als ze al zulke resultaten hebben neergezet? bij mij helpt het om iedere dag iets lekkers te plannen. dus echt iedere dag eet ik een negerzoen. :-) die plan ik gewoon in mijn kcal. zo verval ik niet in snaaibuien en val ik voldoende af. mss helpt het ook voor jou. succes!  
01 nov 19 door lid: jnvtjuh
Lieve theopipo, ik herken je gevoelens heel erg!! Mijn afvalrace is op schildpadniveau, maar ondertussen ben ik bijna vijf kilo meer afgevallen dan ik in eerste instantie van plan was. Op zulke momenten als die jij nu hebt, stop ik direct met afvallen en wordt mijn enige doel: elke dag genieten, zonder aan te komen. En bedenk eens goed waar je echt van geniet. Zo eet ik momenteel een bak blauwe bessen per dag! Niet het goedkoopste 'snoep', maar voor mij echt een verwennerij zodat ik niet in oude patronen verval. Ik focus me niet op mijn dagelijkse inname, maar meer op m'n wekelijkse inname. En daar past die chocoladereep die ik gister at prima in! Dat je nu al in je trouwjurk zou passen is super, en dat doel is dus behaald. Alles wat je nu extra afvalt is daarmee pure winst geworden. Doe je het dus nog wel voor je jurk, of wil je het diep van binnen gewoon voor jezelf!! Concreet zou ik zeggen, kijk eens naar je doelen, naar je hulpmiddelen, en gun jezelf eens een pauze. Ik had veel aan de ideeën van weightlossninja, misschien is het wat voor je.  
01 nov 19 door lid: sweekee
Op je bruiloft lijkt mij het belangrijkst dat je je goed voelt over hoe je eruit ziet, dan kun je immers nog meer genieten van de bijzondere dag als dat je je (een beetje) onzeker voelt. Je hebt sowieso al een topprestatie geleverd, dat neemt niemand je meer af. Als je nu aan je jurk denkt, voel je je dan zeker van jezelf? Of denk je dat je dat pas echt voelt als die 7 kilo er af zijn? Eerste vraag een ja, geweldig! Als je nog iets afvalt is dat mooi mee genomen maar hoef je niet meer zo streng voor jezelf te zijn. Dat brengt namelijk ook stress. Eerste vraag een nee, vervelend zeg! Wat een idee zou zijn is bijvoorbeeld kijken naar het aantal stappen dat je nu zet op een dag, en proberen daar een percentage bovenop te krijgen. Liften en roltrappen proberen te vermijden, auto of motor laten staan, de lange route ergens naartoe lopen of fietsen. Een traktatie die je krijg weg leggen en zeggen ‘die mag je pas als je ..... hebt bereikt’. Als je trek hebt eerst een of twee grote glazen water drinken dan raak je voor je gevoel voller. Ik heb ook wel eens gehoord dat je lichaam meer verbrand als die het koud heeft, dus misschien minder warm aankleden? Klinkt gek.. Of afleiding zoeken? Ik hoop dat je er iets mee kunt! 
01 nov 19 door lid: Dappere-Dodo
Wat super gaaf trouwens dat je jurk een kleur is ipv wit! Welke kleur word het? Kun je er nog meer over vertellen? Sorry ben gewoon benieuwd.🥰 Ik zie mezelf niet snel in een (bruids)jurk maar altijd mooi en speciaal om andere vrouwen een bruidsjurk te zien dragen. 
01 nov 19 door lid: Dappere-Dodo
Ik heb echt 30 jaar geleden ofzo iemand in een zwarte trouwjurk gezien! Ze was heel blond en het stond prachtig 👍 
01 nov 19 door lid: annemiek rembil
Vervelend joh, misschien kun je gaan kijken naar een leuk kledingstuk die je genoeg motiveert daar in te passen? Of jezelf een beloning plannen voor elke kilo die er meer af is? 
01 nov 19 door lid: AviaMar
Idd ik zal trots zijn als ik mezelf op de foto's zie. Die blijven wel altijd he. En als ik nu los ga dan pas ik hem juist niet meer. Gelukkig deze week toch alsnog een kilo afgevallen. Dat motiveert ook wel weer. 
02 nov 19 door lid: Theopipo
@jnvtjuh, idd is het slim om elke dag iets lekkers te plannen zodat je ernaar uitkijkt. Ik moet misschien wat meer plannen wat ik eet van tevoren. En idd ook niet te streng zijn 
02 nov 19 door lid: Theopipo
@maxima 1960, eigenlikk heb ik mijn verloren gewicht er al vanaf mei/juni vrij stabiel af. Ik blijf al vanaf toen schommelen rond de 82. Dus ik ben al lang genoeg stabiel juist, ik wil nu graag door! 
02 nov 19 door lid: Theopipo
@sweekee, eigenlijk denk ik dat ik het toch niet echt voor mn jurk doe maar meer voor het doel 75 dat ik in mn hoofd had. Dat was eerst trouwens 70 dus dat heb ik al bijgesteld toen ik dacht dat ik het niet ging halen. Maar idd goeie tip om bewuster te genieten en dat kan ook van gezonde dingen. 
02 nov 19 door lid: Theopipo
@inge, als ik nu aan mn jurk denk voel ik me heel zeker juist over mezelf want hij stond me al veel mooier dan ik dacht. Het is meer psychisch denk ik dat ik mn doel wil halen. En ik heb nog wel een hekel aan mn buik (alleen in mn jurk zie je die niet) 
02 nov 19 door lid: Theopipo
Echt fijn die tips en die motivatie even. Ik heb nou iets nieuws ontdekt dat ga ik elke dag even doen: touwtje springen. En ik denk dat het mij het beste helpt als ik bewust ga genieten van wat ik eet en dat ik op die manier minder behoefte heb aan snaaien. En misschien vroeger naar bed soms want door moeheid en drukte snoep ik wel meer. Enne even over mn jurk, ja ik wilde graag een kleur. Hemelsblauwe ondergrond met wit kant en tule eroverheen. Ik zal dan wel een foto plaatsen! 
02 nov 19 door lid: Theopipo
En een beloning plannen voor elke kilo is wel een goeie. Ik las ook ergens dat iemand een verrassing van haar man krijgt, dat kan ik ook wel aan mn vriend vragen😂 
02 nov 19 door lid: Theopipo
Haha ja wellicht. Want dan wordt het echt een verrassing om naar uit te kijken  
02 nov 19 door lid: AviaMar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Theopipo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.