Salmaaaaa's Logboek, 16 mei 19

Met verwijzing van de huisarts, voor het eerst bij een diëtist geweest:

Deze vrouw gaf me het gevoel dat ze het belachelijk vond dat ik was gekomen, ze totaal geen zin had om me te helpen, ze alleen moeite voor me wilde doen als ik haar zou smeken en dat ik haar tijd aan het verdoen was.

Terwijl ik mijn eetpatroon beschreef, gaf ze me constant een haast minachtende blik en grinnikte ze af en toe, alsof ze me er gewoon om uitlachte. Ik zal absoluut niet ontkennen dat mijn manier van eten en afvallen, niet de meest gezonde manier is, maar dat was dus juist een van de redenen dat ik ben doorverwezen naar een diëtist. Ik had juist verwacht dat een diëtist mijn probleem het beste zou begrijpen en dan valt het wel tegen als je daar haast belachelijk gemaakt.

Misschien had ik een verkeerd beeld van diëtisten, maar ik had verwacht dat deze vrouw me advies zou geven over hoe ik mijn eetpatroon het beste zou kunnen aanpassen op een manier waar ik het zelf ook mee eens was en dat was totaal niet hoe het gesprek ging.

Ik wilde even mijn verhaal (en frustraties) delen en ben benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde ervaringen.

Bekijk Dieet Kalender, 16 mei 2019:
1166 kcal Vet: 67,96g | Eiwit: 67,01g | Kolhy: 68,92g.   Ontbijt: Dolce Gusto Cappuccino. Lunch: Cappuccino, AH Rookkaas 45+, Bolletje Volkoren Knäckebröd. Diner: Maza Hoemoes Zongedroogde Tomaat, LU Cracotte, Geroosterde of Gebakken Kipfilet, Rundergehakt. Snacks/Andere: Dr. Oetker Banketbakkersroom, Jumbo Cheese Onion Chips, Rookkaas. meer...

16 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 32
Reacties 
Dat hoort echt niet hoor! Zo vervelend zo'n ervaring! Het zou moeten zijn zoals je later ook beschrijft! Maar dit is niet normaal hoor!.. Zou op zoek gaan naar iemand anders!  
16 mei 19 door lid: Ger10e
Dit mag echt niet de bedoeling zijn tov haar gedrag naar jou toe. Ik zou ook echt een klacht indienen. Tenslotte ga je er voor een reden naar toe. En als je niet serieus word genomen ,laat staan geholpen is dit echt zo niet professioneel. Absoluut niet opgeven en een andere dieetist op zoeken . Succes.. Bah zelfs ik word hier kriebelig van.  
16 mei 19 door lid: patricia220876
Dat was ook een reden waardoor ik gestopt was bij die van mij vorig jaar pfff weinig respect.... misschien omdat je er al gewoon goed uit ziet (heb even je foto bekeken😬) maar dan vind ik nog dat je professioneel moet blijven! 
16 mei 19 door lid: dani.p2
een echte diëtiste hoort dat niet te doen. je komt daar niet voor niets, en zij zijn er om jou te helpen. ze hoort je met respect te behandelen. slechte diëtiste. 
16 mei 19 door lid: takkie35
als een ander je niet kan helpen , help dan jezelf. je weet denk ik best hoe het moet. en hoe t niet moet. je bent al slank. google je ass off en zoek uit hoe je gezond verder kan gaan en ik denk dat je misschien last hebt van wat er in je hoofd speelt vs realiteit. daar kan een dietist niet bij helpen. daar heb je een andere tak van zorg bij nodig denk ik.  
16 mei 19 door lid: fitlifegoals
Ongelooflijk , ze behoren met respect met je om te gaan. Heb je in de omgeving nog een andere diëtiste?  
16 mei 19 door lid: Twinkel 2019
Oh shit, dat is echt niet oké! Mijn advies: niet weer heen gaan, nieuwe zoeken, en bij je huisarts aangeven hoe deze dietist te werk gaat zodat je huisarts andere patienten beter kan informeren... 
16 mei 19 door lid: sweekee
Laat haar gedrag vooral jouw humeur niet verpesten en vooral niet ontmoedigen. Bedenk wat je precies wil van een diëtist en als zij je daarin niet kan helpen dan stap je gewoon naar een ander. Geef het ook aan bij je huisarts. Goed dat je hulp zoekt! 
16 mei 19 door lid: Leftie80
Is het een idee om dit nog naar deze persoon terug te koppelen? Diegene zal misschien niet door hebben wat de uitwerking van het getoonde gedrag is. Wilde gedachte hoor... Ik zou zelf in m'n broek piesen van angst 😦 
16 mei 19 door lid: TahaniAlJamil
andere dietiste zoeken waar je wrk vertrouwen in hebt!!!! 
16 mei 19 door lid: nienkejoanne
Waarom was je er eigenlijk, met welk doel 
16 mei 19 door lid: Dottieapple
Dat is frustrerend, ik zou haar gedrag zeker met je huisarts bespreken! 
16 mei 19 door lid: CorineJN
Als je dat aandurft zou ik eerst nog eens in gesprek met deze diëtist om te vertellen hoe jij de eerste kennismaking hebt ervaren. Wie weet interpreteer jij haar reacties anders dan zij bedoelde en kom je tot de conclusie dat je best verder kunt werken met haar. Ik ga er vanuit dat je huisarts weet naar wie hij mensen doorverwijst. Mocht je daarna toch nog een naar gevoel houden dan op zoek naar een ander, met wie het wel klikt. (je zou de terugkoppeling ook per mail kunnen doen natuurlijk maar persoonlijk gesprek is fijner omdat je dan direct kunt reageren op elkaar) Hoe dan ook: ik hoop dat je de hulp vindt die je zoekt. Sterkte  
16 mei 19 door lid: mo.mo3
nou ja wat een muts die diëtist 
16 mei 19 door lid: chrisp72
@dani.p2 Dat was dus ook het gevoel wat ik kreeg. Alsof ze alleen mensen met overgewicht wilde helpen... 
16 mei 19 door lid: Salmaaaaa
@twinkel2019 In mijn woonplaats is dit helaas de enige, maar ik studeer in Groningen duw zou wellicht daar opzoek kunnen gaan 
16 mei 19 door lid: Salmaaaaa
@TahaniAlJamil Het zou inderdaad kunnen dat ze helemaal niet bewust is van hoe ze op mij overkomt en dat dat helemaal niet de bedoeling is. Vind het alleen best lastig om op zulke momenten van me af te praten. Op gegeven moment durfde ik niet eens meer eerlijk antwoord te geven op haar vragen omdat ik ‘bang’ was voor haar reactie. Dus ook al is het misschien helemaal niet haar bedoeling, toch voel ik me er niet echt op m’n gemak door. Het idee van mo.mo3 is dan misschien wel iets om over na te denken. Een mail sturen en adhv haar reactie bepalen of ik er mee door ga. Ik zal de huisarts in ieder geval ook vertellen hoe ik het ervaren heb, zodat die me. misschien naar een ander kan verwijzen. 
16 mei 19 door lid: Salmaaaaa
@dottieapple en mowtje1989 Het is een ingewikkeld verhaal, maar komt er ongeveer op neer dat ik al zo’n 6 jaar heel vaak last heb van misselijkheid en vaak moet overgeven. Variërend van 3x per maand tot 3x per dag. Ben inmiddels meer dan 10 kg lichter en een handvol klachten rijker, waaronder helaas ook mentale klachten. Ik ging langzamerhand steeds minder eten, haast uit angst om weer misselijk te worden. Toen bleek dat me dat best goed af ging, waardoor de controle over wat ik at, mijn dagelijkse leven is gaan beïnvloeden. Eindelijk had/heb ik iets wat wel ‘lukt’ en waar ik wel controle over heb. Inmiddels heb ik een lijst medische klachten, waarvan amper duidelijk is of iets de oorzaak is of juist het gevolg. Feit is in ieder geval dat eten een moeilijk ding is, zowel fysiek als mentaal. De reden dat de huisarts me heeft doorverwezen naar een diëtist is dus in eerste instantie om te proberen op een gezondere manier controle krijgen over wat ik eet, ipv controle door zo min mogelijk te eten. Hij vindt dat de eerste zorg moest zijn dat ik genoeg vitamines en andere voedingsstoffen zou binnenkrijgen en dat we later wel zien of en hoe er kilo’s bij moeten komen. Ik heb niet de behoefte om de verloren kilo’s er allemaal weer aan te eten, maar ik sta oprecht open voor advies over hoe ik wellicht iets gezonder met mijn lichaam om kan gaan op een manier waar ik zelf ook achter sta en daarom vond ik de reacties van deze diëtiste dus niet zo prettig. Zo dat ben ik kwijt... lang verhaal 
16 mei 19 door lid: Salmaaaaa
balen zeg. misschien kan je een andere diëtiste proberen? 
16 mei 19 door lid: kyenna
Ik ben ook 1 x bij een diëtiste geweest. Totaal doelloos 1 x en nooit meer! 
16 mei 19 door lid: IkwilafvallenJenna

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Salmaaaaa's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.