Vredehuis's Logboek, 16 apr 19

Troost voor mensen die moeilijk of niet afvallen. Het is niet jouw schuld! Bepalende factoren zijn medicijnen, hormonaal, genetisch, hypothalamus, mentaal en leefstijl. Leefstijl kun je wel aan werken. Mentaal kun je jezelf versterken met een mentor of goede zelfhulpboeken die je denken helen; je van destructieve gedachten bevrijden. Daarvoor gebruik ik de Bijbel als steun om mezelf te leren liefhebben, en daardoor van anderen te kunnen houden. Dan verandert de wereld, die bij mij begint. AD kopt: 'Vet is ons vaak te slim af'. 'Dikke mensen hebben niet te weinig wilskracht om af te vallen. Obesitas los je niet op door gezond te eten en te bewegen.' Wat zou jij daarover willen zeggen?

Bekijk Dieet Kalender, 16 april 2019:
2290 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Zeker mee eens.. hormonaal is het bij mij een zooitje al jaren waar ik ook veel hinder van ondervind, waaronder het amper af kunnen vallen. Dit werd vooral duidelijk toen ze me tijdelijk in de overgang hebben gezet (wat geen succes was op mijn 32ste) maar mijn kilo's vlogeb er wel af en amper eetbuien meer.  
16 apr 19 door lid: *Tess86*
Dank, Tess, voor durven delen van jouw bij dit bericht passende hormonale situatie. Dat zullen mensen met dezelfde ervaring kunnen beamen en bemoedigen! 
16 apr 19 door lid: Vredehuis
grotendeels mee eens hoor! Maar er zijn ook nog steeds veel mensen die denken gezond bezig te zijn en zich zelf voor de gek houden in dat opzicht. Zo ben ik een hele tijd geleden heel veel afgevallen en dat ging super makkelijk. Nu waren daar de laatste tijd toch stiekem een paar kilo van terug gewonnen en ik gaf mijn galblaas operatie daar de schuld van, maar heel eerlijk moest ik gewoon stoppen met al dat gesnoep en weer meer gaan bewegen!  
16 apr 19 door lid: mijusudo
Mijusudo met je eens de echte feiten spreken waarheid, en niet onze 'surrogaat' overlevingstechnieken. Daarom schat ik gevoelsmatig met Pareto in dat 80% van ons welzijn afhangt van mentaliteit en leefstijl. Dat betekent dat heel wat mensen onterecht kunnen lijden aan angst, schuld, schaamte en afwijzing opgelegd door de buitenwereld. Dat gaat me aan het hart. Zij verdienen een riem onder hun ziel!  
16 apr 19 door lid: Vredehuis
En daarom is het ook zo fijn dat we elkaar hier in deze app kunnen helpen. We kennen elkaar alleen virtueel en dat maakt het voor veel mensen toch iets makkelijker zich veilig te voelen. Daardoor laten we makkelijker onze ware problemen zien waardoor we er echt mee aan het werk kunnen gaan! Het blijft een lastig ding om dat in je leefomgeving te delen omdat mensen idd zo snel klaar staan met hun eigen mening. Vaak goed bedoeld hoor maar toch als je anders bent dan de standaard......... 
16 apr 19 door lid: mijusudo
Ik gebruik de bijbel ook, het is mijn leidraad.  
16 apr 19 door lid: annemiek rembil
Inderdaad staan mensen vaak klaar met hun mening, en erger nog: oordelen. Juist dat heb je het allerminst nodig wanneer je in verandering en kwetsbaar bent. Hier helpen we elkaar online vanachter ons veilige, virtuele scherm en dat kan ons helpen onszelf te geven door minder drempel. Mijn voorkeur gaat wel uit naar persoonlijke ontmoetingen. Dan kunnen we ook de 90% non-verbale communicatie opvangen, waardoor we beter begrip kunnen meegegeven aan onze woorden. Elk mens hecht zo eigen gevoelswaardes en betekenissen aan geschreven woorden. Online kunnen die verschillen verwarrend zijn, en ja, afijn, dat nemen we op de 'koop' toe. De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen. Anders zijn dan de standaard levert dan toch zo maar weer leuke, kostbare contactmomenten. Dank voor jou welkome bijdragen hieraan! 
16 apr 19 door lid: Vredehuis
Het innerlijke helen is wat zou helpen. Bij mij in ieder geval wel. Ik ben er druk mee bezig en ook het geloof en dan komt het vanzelf wel. Ik geloof dat als ik van binnen ga helen dat ik op alle vlakken zou genezen. Dus ook mijn gewicht🤗 
16 apr 19 door lid: patricia220876
Goed om te horen, Annemiek, ben ik hier niet de enige die zijn hart heeft verbonden met het Boek van de boeken. De wereld gaat er zo anders uitzien wanneer mensen elkaar omringen met hoop, geloof en liefde. Ik probeer voor een ander te zijn en doen, wat die voor mij kan zijn en doen. Zo van onszelf houden, zodat we van anderen kunnen houden, kan wel eens de moeilijkste opdracht zijn hier en nu op onze aarde. 
16 apr 19 door lid: Vredehuis
Patricia, dank voor het delen, van de innerlijke delen die gaan genezen! Mijn ervaring is dat eveneens. Wanneer de stormen binnen tot bedaren komen, kan dat ook meewerken in gezonde stofwisseling. Die groei willen zoeken vraagt veel moed. Heel veel sterkte 'Martha'! 
16 apr 19 door lid: Vredehuis
Ja tricky business ik ben eerder een bewust ongelovige 🤔, maar goed een ieder moet en mag doen wat voor hem of haar werkt. Ik ben ook niet van het kwetsbaar opstellen daarvoor heb ik te veel shit mee gemaakt. Ik ben een moeilijk persoontje geloof ik ik word ook wel omschreven als "anders" en daar heb ik me allang bij neer gelegd ik ben niet voor iedereen en dat is oké!  
16 apr 19 door lid: thunderb76
thunderb Goed kan ik begrijpen dat het leven je kopschuw kan maken. We kunnen veel meemaken, fijne en ook nare dingen. De vraag is wat we ermee doen. Worden we beter of bitter? Fijn hoe jij in het leven staat, leven en laten leven. Je kunt inderdaad maar beter enkele bewezen vertrouwelingen hebben. En heel voorzichtig met internet! Toch ervaar ik deze 'club' als overwegend veilig. Ik hoop dat jij er ook uithaalt, wat er voor jou inzit. ;) 
16 apr 19 door lid: Vredehuis
@Patricia ik bedoelde eigenlijk geen 'Martha', maar wens je de houding van 'Maria' toe. Zij zat aan de voeten van de Vredestichter die stormen kan stillen. Deed Hij mij ook, dus ook jou. Je vindt wat je zoekt!  
16 apr 19 door lid: Vredehuis
@Vredehuis, wat mooi om te lezen dat de Bijbel je leidraad is, ook in praktische dingen. Je bent hierin niet de enige, ik gebruik de Bijbel ook iedere dag. 
16 apr 19 door lid: Theopipo
Theopipo oh, gelukkig, nog een 'strijder' in liefhebben van binnenuit naar buiten. Ben zo benieuwd hoe jouw trouwjurk gaat worden, en het drievoudig snoer dat niet zal worden doorbroken! Voor jou alle kracht en wijsheid om door die laatste, kriebelige kilo's te komen! 
17 apr 19 door lid: Vredehuis
ik vind het vreselijk dat het naar niet lukt om af te vallen... ik ben nooit helemaal smal geweest, na de bevalling (spoed keizersnede) ging het maar moeizaam er vanaf, nooit alle kilo's kwijt geraakt. Een paar jaar later flink ziek geworden, waardoor ik 3.5 jaar prednison heb moeten slikken.... hoe ik toen uit zag was vreselijk!! al die kilo's die er aan zijn gekomen lijken al helemaal niet meer weg te gaan... ik sport en let op mijn eten, maar er gebeurt helaas (bijna) niks.... :( 
17 apr 19 door lid: manjaTH
manja Heel moedig dat je dit durft delen. Het uitspreken kan al verlichtend zijn. Dat heb je nodig in het zware lijden. Je draagt een hele last met je mee, niet gemakkelijk... als ik je kan helpen, laat me weten wat je nodig hebt. Dat kan als je wilt in een pb.  
17 apr 19 door lid: Vredehuis
@Vredehuis: dankjewel!😊 
17 apr 19 door lid: Theopipo
Manja, ik zou dan echt eens een dieetiste proberen om samen te kijken waar het misschien mis gaat en voor tips en handvaten!. je krijgt er een aantal vergoed vanuit je ziektekostenverzekering  
17 apr 19 door lid: SnelleEll72
Goeie tip Mamsvandrie, voedingdkennis maakt macht. In de 20% daarna heb je veel troost nodig, en leren omgaan met de situatie, voordat je het verdriet weer wilt 'aanpakken' met je tevergeefs gebleken overlevingstechniek. 
17 apr 19 door lid: Vredehuis

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Vredehuis's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.