Elfje69's Logboek, 17 feb 19

pizza met een bodem van rode linzen... ik hoop ZO dattie lekker is, want ik word heel vrolijk van de macro's....

Bekijk Dieet Kalender, 17 februari 2019:
1295 kcal Vet: 55,99g | Eiwit: 88,79g | Kolhy: 98,19g.   Ontbijt: AH Conference Peren, de Notenshop Notenmix Stukjes, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Buxtrade Erythritol Stevia Caramel Blend 1:1, Lidl Magere Franse Kwark, Milbona Turkse Yoghurt. Lunch: Brassica Koolzaadolie Bak & Braad, AH Tomaat, Lidl Kipdijfilet Naturel, Lidl Eiwitbrood. Diner: Knoflook, Tomatenpuree, Brassica Koolzaadolie Bak & Braad, Kaufland Gerookte Spekblokjes, Galbani Mozzarella Cucina (Geraspt), AH Kastanjechampignons, AH Rode Uien, Freshona Passata Di Pomodoro, Pizza, Rode Linzen Bodem. Snacks/Andere: Nestlé Melkchocolade zonder Toegevoegde Suikers. meer...

31 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Owww, wat heb ik gedaan?! Deze is echt zó lekker, ik ga m gewoon woensdag weer maken als m'n vriend ook thuis eet 🤭. In de bodem zitten maar 234 kcal, 1,14 gr vet, 33 gr uitstekende Kh, 15,8 gr eiwit en maar liefst 13,6 gr vezels. EN... wat ik echt gemist heb: een echte, stevige bodem met een crunch... die je in punten kan rollen met je pizzasnijder en met 1 hand vast kan houden om m op te eten...Ik ben verliefd 😍❣️😍 Wat je er als topping opdoet bepaalt natuurlijk de eind-macro's, maar die goedbelegde unit van mij op de foto kwam in totaal op 471 kcal 🤭 
17 feb 19 door lid: Elfje69
Hoe maak je de bodem? 
17 feb 19 door lid: judithlg
ingrediënten voor 1 bodem: 75 gr rode linzen 60 ml water half teentje knoflook 1/8 theel zout 1/4 theel bakpoeder evt beetje oregano De rode linzen moeten een tijdje weken!! minstens 4 uur, maar liefst langer. ik had ze de avond ervoor in een bakje water gezet, maar 's ochtends zou ook kunnen. 1. Verwarm de oven voor op 200 gr. 2. Teken een (of meer) cirkel(s) van ca 19 cm doorsnee op een vel bakpapier en leg op een bakplaat klaar. 3. laat de linzen uitlekken in een zeef en spoel ze af. Doe ze in een blender of foodprocessor of flinke hakmolen. Doen de rest van de ingrediënten erbij. Blender/mix tot het een lobbig beslag is. 4. giet het beslag op het bakpapier met de cirkel en smeer het mooi rond uit. 5. bak in het midden van de oven, ca 25 min. Hou het de laatste paar minuten even in de gaten, want iedere oven is anders. 6. Haal de bakplaat uit de oven en zet m op een rooster. laat de bodem(s) afkoelen. 7. beleg met je favoriete toppings en bak m nog een paar minuten zodat de kaas smelt en de pizza weer heet is. 🤗 LET OP: als de bodem gebakken is lijkt het net een reuze-knäckebrød (ik dacht echt dat ik m verpest had), maar door m te beleggen en even opnieuw te bakken transformeert ie in een echte superpizza! 🍕  
17 feb 19 door lid: Elfje69
Aaa. Super toff. Ik heb al wel menig dunne en dikkere pannenkoek ervan gebakken. 75gr linzen op 150ml water.😁 maar pizza bodem nog niet geprobeerd, ga ik zeker doen. Ook lekker makkelijk voor avond eten 😀  
17 feb 19 door lid: anna.willems.92
Deze ga in zeker proberen! Die rode linzen, die staan toch altijd in het schap bij de gedroogde spliterwten etc? 
17 feb 19 door lid: lisaraaphorst
Klopt Lisa! 🤗 
17 feb 19 door lid: Elfje69
Anna, die pannekoeken moet ik ook maar eens gaan proberen dan! Ik maak ook de wraps van sojameel wel eens van vegetus, die zijn ook heel lekker en makkelijk. (Alleen wat minder water gebruiken dan het recept doet) 
17 feb 19 door lid: Elfje69
Dit vind ik een leuke uitdaging, ga ik zeker eens proberen! 
18 feb 19 door lid: kimmmerd
Interessant. Dus ongekookt pureren?  
18 feb 19 door lid: Nikinski
Kimmmerd, easypeasy, geen uitdaging aan!! Testini, idd! 
18 feb 19 door lid: Elfje69
Lijkt me heerlijk. Kan ik ook linzen uit blik nemen? 
18 feb 19 door lid: annemiek rembil
Ik neem aan van wel Annemiek. Woensdag maak ik m nog een keer en dan weeg ik de linzen nadat ik ze geweekt heb, dan weet je hoeveel je moet nemen! 
18 feb 19 door lid: Elfje69
Ik dank u vriendelijk 😘 
18 feb 19 door lid: annemiek rembil
Leuk idee. Vandaag de eerste keer tonijn pizza bodem gemaakt. Maar deze ga ik ook zeker proberen 
18 feb 19 door lid: ncfj25675
Oh ja, de tonijnbodem vond ik er ook lekker uitzien! Hoe vond jij m? Ik vind wel fijn van de linzenbodem dattie neutraal van smaak is, zodat je wat vrijer bent in je toppings dan met tonijn 🤩 
18 feb 19 door lid: Elfje69
Ik vond m wel erg lekker. Als Topping heb ik tomatensaus en 30 Plus kaas afgebakken en na bakken belegd Met venkel, rucola en bosui. Op de Linzen waarschijnlijk weer andere topping voor de variatie  
18 feb 19 door lid: ncfj25675
Dat klinkt idd ook heerlijk! Lastig hè.... Zo weinig dagen in een jaar en nog zoveel lekkers te proberen 🙈 
18 feb 19 door lid: Elfje69
Annemiek, 75 gr droge linzen was na het weken 160 gr, dus als je het een keer met een blikje wilt proberen zou ik 160 gr (goed uitgelekt) nemen en dan de rest vh receptje volgen. (ik neem aan dat het ook gewoon met groene linzen uit blik kan trouwens) 
22 feb 19 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.