Elfje69's Logboek, 05 okt 18

Flatbread met hamburgertje en koolraapfriet uit de airfryer. Conclusie: de airfryer, groentefriet en ik zijn nog geen vrienden... :-( Ze zien er crisy uit, ze klinken crispy bij het omschudden en vervolgens... noppes. ze zijn taai :-(

Bekijk Dieet Kalender, 05 oktober 2018:
1639 kcal Vet: 99,54g | Eiwit: 72,16g | Kolhy: 97,60g.   Ontbijt: Jumbo Frambozen Vries Vers, AH Jonagold, Alesto Walnoten, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Funksjonell Sukrin Melis, Danone Hütten Kwark, Melkan Yoghurt Turkse Stijl. Lunch: Lunch, Kokos & Limoen Cake, Soupmaker, Groente-/kippensoep. Diner: Remia Blazing Luke Smokey Hot Cocktail, Lidl Ambachtelijke Hamburgers, Olijfolie, AH Rode Uien, Komkommer (met Schil), Oliehoorn Knoflooksaus, AH Sour Cream, Planet Deli Wholemeal Folded Flatbread, AH Koolraap Gesneden. Snacks/Andere: AH Gezouten Cashewnoten, Jumbo Frambozen Vries Vers, Funksjonell Sukrin Melis, Melkan Yoghurt Turkse Stijl, Céréal Stroopwafels, Delicata Puur Chocolade 85%. meer...
2369 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 32
Reacties 
Herkenbaar, met zoete aardappel heb ik hier ook last van. 
05 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Stom hè, lisaraaphorst 😔. Ik vind het stom, stom, STOM 🤷 
05 okt 18 door lid: Elfje69
Mijn zoete aardappel werd óf rauw, óf zwart.. heb het inmiddels opgegeven! 
05 okt 18 door lid: rcdf
Heel stom!! Maar ik blijf ze wel lekker vinden op een bepaalde manier. 
05 okt 18 door lid: lisaraaphorst
Geen olie, want dat zou niet nodig zijn. Ik had deze keer m'n koolraap frieten eerst gehusseld door een losgeklopt ei en toen gehusseld met wat amandelmeel en kruiden. Ik zou sowieso nooit olijfolie gebruiken ivm ontwikkeling van kwalijke stoffen bij die temperaturen. Dan zou ik eerder avocado olie gebruiken of wat eendenvet ofzo 😋 
05 okt 18 door lid: Elfje69
Eendenvet ? 
05 okt 18 door lid: annemiek rembil
Ik dacht juist dat olijfolie juist wel heet mocht worden? 
05 okt 18 door lid: annemiek rembil
In een groep waar ze eten volgens de starch solution lees ik vaak dat mensen patat (van welke groente dan ook) bevochtigen met aquafaba (bonenvocht). Misschien is dat iets? 
05 okt 18 door lid: Tante Deb
Grappig tante deb, daar had ik nog nooit van gehoord, die kan ik ook wel eens proberen 👍. Ik ben even vergeten hoe het zat met al die plantaardige oliën, maar er was iets tegen het gebruik van zonnebloemolie, zal eens kijken wat het ook alweer was. Extra Vierge gaat bij mij door de sla, soms bak ik in goedkope olijfolie, maar dan niet op hoge temperatuur. Annemiek, eendenvet is heerlijk om aardappelen in te roosteren 😋 (niet voor jou natuurlijk) 
06 okt 18 door lid: Elfje69
Als ik friet, groentefriet enz in de airfryer bak gooi ik er altijd een eetlepel zonnebloemolie door. wordt het meteen een stuk beter van! en de helft druipt toch naar onder, dus veel zal er niet aan blijven hangen. 
06 okt 18 door lid: saskiadriessen
Olijfolie kan maar dan moet je geen extra vierge nemen, die is namelijk koud geperst. De tweede of derde persing is warm geperst en juist voor bakken. 
06 okt 18 door lid: j.eikenhorst
Arachideolie kan hoge temperaturen beter aan. 
06 okt 18 door lid: MargreethT
Alle olijfolie is koud geperst, tegenwoordig. En gezondheidstechnisch is het niet goed om olijfolie te gebruiken om te bakken. Maar voor koud gebruik is het supergezond. 
06 okt 18 door lid: Tijmpje
Sjonge, hoe kom ik daar nou bij dan? Dus , dan moet ik zonnebloemolie nemen om vlees in te bakken? Of boter(vloeibaar). 
06 okt 18 door lid: annemiek rembil
Nooit geweten! 😱 
06 okt 18 door lid: lisaraaphorst
https://moniquevandervloed.nl/avocado-olie-gezondste-onbekende/ In dit artikel wordt veel uitgelegd over het gebruik van oliën. het gaat meest over avocado-olie, maar ze legt ook uit wat veel andere oliën doen. ergens op haar site staat meer uitleg over voor- en nadelen van verschillende plantaardige vetten, maar die kan ik nu ff niet vinden ;-) 
06 okt 18 door lid: Elfje69
In dat starch solution-verhaal gebruiken ze helemaal geen olie. Veel over te vinden online.  
06 okt 18 door lid: Tante Deb
Elke olie is een samenstelling van meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een deel verzadigde vetzuren. De meeste oliën bestaan voor het overgrote deel uit meervoudig onverzadigde verzuren, deze vetzuren zijn uiterst gevoelig voor licht en warmte. Wanneer de olie in aanraking komt met warmte, verandert de chemische structuur. Er treedt oxidatie op wat betekent dat er vrije radicalen ontstaan. Dit zijn deeltjes die schade toebrengen aan het lichaam. en er ontstaan toxines, ook al gifstoffen. Daarnaast gaan veel van de gezonde eigenschappen die de olie koud wel bevat, door verhitting verloren. ONgeraffineerde Olijfolie is dus wél gezond, maar beperk het gebruik tot lauwwarme gerechten en salades.  
06 okt 18 door lid: Tijmpje
Een goed artikel waarom je ook zonnebloemolie beter kan vermijden. https://www.ingevanhaselen.nl/gezonde-lifestyle/zonnebloemolie-ongezond/  
06 okt 18 door lid: Tijmpje
Wij bakken al jaren in kokosolie, incidenteel in Biologische grasboter of in Ghee. 
06 okt 18 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.