Biene Mays's Logboek, 01 jun 18

Een vraag:
Mijn kinderen zijn dol op margarine maar ik weet ook wel dat er transvetten in zitten.
Wat doen jullie kinderen thuis op hun boterhammen, margarine of roomboter, wat is de gezondere keuze volgens jullie ?

Bekijk Dieet Kalender, 01 juni 2018:
1192 kcal Vet: 44,07g | Eiwit: 87,00g | Kolhy: 102,11g.   Lunch: Atkins Crispbread Knackebrod, Gekookt Ei, Wasa Vezelrijk Cracker, Kaneel, AH Conference Peren, Danone Hüttenkäse, Bio Today Cashew Nut Butter, Président Brie Light, Lidl Koolhydraat Verlaagd Meergranen, Lidl Filet Americain Mager, Bonduelle Crispy Maïs Bio, AH Snoeptomaatjes, AH Snoepgroente Radijsjes, AH Ijsbergsla, Wortelen, AH Biologisch Rode Kool Gesneden. Diner: AH Zwarte Olijven zonder Pit, Dodoni Feta, AH Rode Uien, Komkommer (met Schil), Peaks Free From Psyllium, AH Tasty Tom Trostomaten, Ricottaspinazietaart. Snacks/Andere: Nespresso Ristretto, 1 tl Raw Organic Food Cacao Poeder, Campina Magere Milde Kwark Voor Sporters, Milbona Skyr Aardbei, AH Hollandse Aardbeien. meer...
847 kcal Activiteit: lichte activiteit - 1 uur, lichte activiteiten - 1 uur, Boodschappen - 33 minuten, Fietsen (Ontspannen) - <16 km/h - 20 minuten, Samsung Health - 21 uren en 7 minuten. meer...

4 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 48
Reacties 
Géén boter. Tis allemaal gewoon puur vet. En als het echt moet, een heel Dun laagje.  
01 jun 18 door lid: aphrodite5834
Maar vet is toch niet slecht? Ik dacht juist dat boter helemaal niet zo slecht is?  
01 jun 18 door lid: Biene Mays
Roomboter!!! Zonder twijfel! Margarine.. (alles in een kuipje) is puur gif! Ook alle varianten waar je door de teksten op de verpakking zou kunnen denken dat het goed is. Puur marketing! En bakken in kokosolie.. Die vetten is niets mis mee. Het gaat om de verhouding omega 3 en 6.. en die is in alle nep boter niet goed, ontsteking bevorderend.. 
01 jun 18 door lid: elntien
roomboter, een eerlijk product 👍. daarnaast heb ik m geleerd dat maathouden key is 🤗 
01 jun 18 door lid: Elfje69
Geen boter inderdaad en voor vriendlief gebruik ik Letta boter. 
02 jun 18 door lid: n3nss
Het Voedingscentrum beveelt aan om elke boterham met halvarine te besmeren, aangezien het minder verzadigde vetten dan roomboter bevat. 
02 jun 18 door lid: sandravanbeusekom20
Roomboter voor de slanke jongste en de oudste soms n beetje roomboter maar ook dingen zonder boter zoals 100%pindakaas 
02 jun 18 door lid: Tan17-3
Alpro soyaboter ;) 
02 jun 18 door lid: itsmeollie
Smeerbare roomboter 
02 jun 18 door lid: suzannevdv
Het Voedingscentrum wordt gesponsord door Unilever. Niet raar dus dat ze halvarine aanbevelen. 😡 Halvarine/margarine is een chemisch product wat niets met boter te maken heeft. Het bevat transvetten (chemisch vet) die zeer schadelijk zijn. De natuurlijke vetten in roomboter zijn juist gezond, (mits je niet een pakje per dag eet). Kijk maar eens op de ingrediënten lijst van een pakje halvarine. Water plus rommel. 
02 jun 18 door lid: elntien
Volgens mij zitten er in smeerbare boter en soyaboter toch ook slechte stoffen toegevoegd om het smeerbaar te krijgen ? Ik klop zelf het luikje van Campina met ongezouten grasboter. Ben benieuwd wat voor merk bij jullie in de koelkast staat.Wie heeft nog een gezonde tip wat ook mijn kinderen lekker vinden om op hun hartige boterham of boterham met jam te kunnen smeren.Ze vinden al mijn gezonde alternatieven zoals cottagecheese en zuivelspread maar niks. De 100 % pindakaas van de AH valt wel in de smaak. Mijn zelfgemaakte Pindarotsjes met pure chocolade vonden ze dan weer niet lekker ,liever melkchocoladerotsjes waar heel veel suiker in zit.  
02 jun 18 door lid: Biene Mays
Avocado kan ook een goed (en gezond!) alternatief zijn voor (smeer)boter. Dat is helemaal puur natuur en daar zijn niet allerlei fabrieksmatige processen aan vooral gegaan :) 
02 jun 18 door lid: Winanda!
WIVANDA ,avocado vind ik ook lekker maar mijn kinderen echt niet.Heb jij kinderen? Wat smeren zij op hun boterhammen? 
02 jun 18 door lid: Biene Mays
Hier gewoon een pakje roomboter.. in een wikkel, niet in een kuipje. Daar zit idd nog weer van alles bij in. Herkenbaar hoor, ik probeer hier wat gezonde aanpassingen door te voeren, idd de 100% pindakaas, roomboter, kaas, filet american, maar ze eten hier ook wel hagelslag of pasta.. ik wil daar niet te geobsedeerd over doen. 
02 jun 18 door lid: elntien
Er is een aflevering van broodje gezond die over dit onderwerp gaat. Je kunt die bekijken op de website van de NPO of op tvblik.nl 
02 jun 18 door lid: Nebulas
Roomboter! vet verbrand vet, mits de rest van de voeding klopt.  
02 jun 18 door lid: Juggerhest
Biologische roomboter (wikkel). Ook voor bezoek en kleinkinderen.  
02 jun 18 door lid: Tijmpje
ELNTIEN zeker niet geobsedeerd, maar mijn kinderen willen aardbeien niet zonder suiker ( want dat is zuur volgens hun) mijn puberzoon heeft een voorkeur voor basterdsuiker op zijn boterham ( geleerd door mijn man ) .Hij gaat met zijn vrienden op school in tussenuren de supermarkt induiken voor rollen koek,snoep en chocoladerepen of naar de Mc Donalds verwijl de volkorenboterhammen met kaas en pindakaas van thuis wegschimmelen in zijn rugzak. Weet ook wel dat dit bij de puberteit hoort maar probeer dan in ieder geval thuis wat groenten en fruit bij ze naar binnen te krijgen🤣😅.  
02 jun 18 door lid: Biene Mays
Naar mijn idee is boter alleen maar om te plakken. Dus voor hagelslag enzo. De rest blijft er toch gewoon op liggen? Zeker de pindakaas ed. Het voegt volgens mij dus niets toe. 
02 jun 18 door lid: annemiek rembil
Ben ik het mee eens, Annemiek. Bij smeerbaar beleg gebruiken we hier dan ook geen boter.  
02 jun 18 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.