19Karin77's Logboek, 25 jun 23

Goedemorgen!

Ik kan advies gebruiken. Wie eet er koolhydraat arm?

Al jaren heb ik PMDD. Dat is het zwaardere zusje van PMS. Het verpest letterlijk de helft van mijn leven. 2 goede weken en dan na de eisprong 2 vreselijke weken met depressie, paniek, wanhoop, noem maar op.

Ik heb al veel geprobeerd. Antidepressiva, alle soorten hormoonpreparaten.

Wat ik nog niet heb geprobeerd en wel wat verlichting zou kunnen geven is koolhydraat arm eten en suikervrij. Bepaalde koolhydraten mogen wel las ik al, havermout mag en zoete aardappel, banaan en bonen.
Meer bewegen zal ook goed zijn.

Wie eet er ook koolhydraat arm? Laat dan een berichtje achter hieronder zodat ik je kan volgen voor inspiratie want het lijkt me best moeilijk. Bedankt!!

21 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 37
Reacties 
Geen tips ofzo. Maar ik volg even mee. En een virtuele hart onder de riem 
25 jun 23 door lid: JoltjeB
Hi Karin, ik heb ook pmdd. Vervelend hè! Met vlagen eet ik koolhydraatarm, maar ik vind het moeilijk om het vol te houden. Daarom weet ik ook niet of het perse helpt tegen mijn pmdd 🙄😅 Ik heb wel een hele santenkraam aan vitamines die ik neem en als ik dat consequent genoeg doe helpt dat wel heel goed! 
25 jun 23 door lid: ann-fs
Ik eet doorgaans kha, al laat ik het wel meer een meer los. Het is een mythe dat zoete aardappel in een kha dieet past. Zoete aardappel heeft een lage glycemische index maar bevat alsnog veel koolhydraten. Hetzelfde geldt voor banaan, hoezo zou dat kha zijn? Overigens is het een optelsom hè?! Je eet niet meer dan 150g khd’s. Daar kan dus gerust iets met banaan bij zitten maar dan eet je je andere maaltijdmomenten weinig koolhydraten. Yoo69, Keto_danny, Elfje69, Nel69 eten ook overwegend keto of kha. Die zou je kunnen volgen. 
25 jun 23 door lid: SabineS85
Enne… kut voor je zeg dat het je leven zo beheerst 😞 
25 jun 23 door lid: SabineS85
@ann-fs je bent de eerste vrouw die ik spreek die ook pmdd heeft. De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord. Welke vitamines zijn voor jou onmisbaar? Ik moet ze ook weer dagelijks gaan innemen. !  
25 jun 23 door lid: 19Karin77
Dank je wel @joltje! ♥️ 
25 jun 23 door lid: 19Karin77
@sabine dank je wel voor je antwoord👍🏻 Ik hoef volgens de pmdd vereniging niet helemaal zonder koolhydraten te zijn maar de juiste koolhydraten te kiezen. Dus geen brood, pasta, suiker, rijst. Natuurlijk wil ik ook afvallen en ik denk dat wanneer ik slechte koolhydraten vermijd dat dat ook wel makkelijker zal gaan. Zoals je weet hou ik van zoete dingen bakken (en opeten..) Ik ben sinds vanmorgen gestopt met suiker en brood. Ik ga morgen Noors platbrood maken.  
25 jun 23 door lid: 19Karin77
Wat vervelend voor je! 🥺 Als ik lees dat koolhydraatarm Max 150 koolhydraten is, eet ik wel regelmatig (in de buurt van) koolhydraatarm. Ik heb nu een voedingsschema, daarbij zit vaak 1 gerecht met wat meer koolhydraten, en twee gerechten die B.V. keto of eiwitrijk zijn. Vooral bij die laatste twee recepten staat ook pescotarisch en paleo. Maar hoewel ik weet dat paleo met vroeger te maken heeft, heb ik mij in die twee nog niet veel ingelezen. Ik zal wat vaker foto’s plaatsen! 
25 jun 23 door lid: Dappere-Dodo
Bedankt voor je reactie Dappere Dodo! Ik heb je gevolgd! Ik ga me vandaag ook verder inlezen en lekkere recepten opzoeken. Het moet tenslotte wel lekker en leuk blijven!  
25 jun 23 door lid: 19Karin77
Vervelend voor je. Ik eet koolhydraat arm/beperkt. Ik hou me aan tussen de 30 en 50 gram koolhydraten per dag. Soms er iets overheen. Ik hou alles bij in deze app, daar kan ik duidelijk zien hoeveel khd, vet en eiwit ik heb gepland voor de dag. Ik heb lipoedeem en dit werkt voor mij goed. Het is belangrijk je goed in te lezen. Ik gebruik vaak recepten van de low carbchef op internet en ik gebruik een koolhydraat arm kookboek. Daar staan ook zoete gerechten in, zoals toetjes en baksels. Ik eet geen brood, aardappelen, rijst, pasta, koolhydraatrijke groente of fruit (soms wel een banaan of meloen of perzik) en natuurlijk geen suiker. In plaats van brood Leev crackers of crackers van tasty basic Het was even wennen, maar ik doe dit nu anderhalf jaar en het is een leefwijze geworden die ik goed vol kan houden. Dat kan ook niet anders want ik wil mijn streefgewicht (als ik dat over een paar maanden heb behaald) ook behouden. Ik heb al te veel gejojood in mijn leven. Het is vooral belangrijk dat je kiest wat bij je past zodat je het ook kan volhouden. 
25 jun 23 door lid: gien55
@gien55 dank je wel voor je bericht, ik ga je volgen. Bedankt voor je tips!!!!  
25 jun 23 door lid: 19Karin77
Wat verschrikkelijk naar is dat 😖😖. Wat kunnen hormonen veel doen hè?! Ik ben heel benieuwd of het je wat gaat helpen… 
25 jun 23 door lid: Margreetve
dat klinkt best wel heftig! ik hoop dat je veel tips krijgt.  
25 jun 23 door lid: Wikkie1977
Sterkte ermee , klinkt zéker niet fijn 🧡 
25 jun 23 door lid: annemiek rembil
Ik eet rond de 50 gr kh per dag. (Heb wel cheatdays uiteraard) Eet brood van healthy bakers (low carb pistolets en stokbrood want kan niet zonder brood) en koop me blauw aan melen van Adams Brot om zelf brood te maken op lowcarbcenter.nl van waar ze overigens ook keto repen, chocolademousses, pizzabodems, wraps etc verkopen die erg lekker en kha arm zijn. Ze hebben daar ook de low carb pasta’s van Just Taste waar maar 8,5 gr in zit per 100gr pasta. Merk dat als ik veel eiwitten eet (wat bijv heel veel in dat brood van adams brot) zit dat ik dan amper nog trek heb. Merk wel dat t een aardige investering is om kha produkten te kopen maar is t wel waard. Suc6 
25 jun 23 door lid: foodfen
@19Karin77 > Heftig om PMDD te hebben. Mijn advies: Lees je goed in (kostte mij wel enige weken) en kijk dan wat je fijn vindt om ook te volgen. Ik volg 2 1/2 jaar KHA waarbij ik mij beperk tot 25 gram KH per dag. In het begin: moeilijk vol te houden (ik ben een lekkerbek/zoetekauw!) en het kostte een paar pogingen om KHA goed vol te houden. Ik ben geen Ster in de keuken, dus ik koop veel KHA/Keto producten. Anderen hebben dat hier al aangegeven wat en welke. Deze App en de meiden hier daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Ik gebruik de App dagelijks + voer alles in èn ik blijf alles afwegen. Een goede keukenweegschaal is hierbij onmisbaar. Veel succes en ik ben uiteraard heel benieuwd, of het jou goed zal doen. 
25 jun 23 door lid: Peggy Eleonore
Ik ben aan de prikpil gegaan om de 11 weken en ben veel gaan bewegen, misschien een idee, het gaat nooit helemaal over maar scheelt wel heel veel..  
25 jun 23 door lid: Marijke801
@karin, voornamelijk vitamine d! En dan veel hogere dosis dan op t potje staat. Ik heb me rot gelezen en gezocht tot ik op een filmpje kwam van dr Berg op YouTube. Ik weet niet of ik hier de link kan plaatsen maar als je zoekt op dr Berg PMDD is het gelijk raak.  
25 jun 23 door lid: ann-fs
ik eet koolhydraatarm.. en ik ben zeker overtuigd dat het je zal helpen 
25 jun 23 door lid: Asli yildizli
Wat een klote ziekte, ik heb het gegoogled hoor, ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar het klinkt als heftige hormonale depressies etc etc. Ik eet 1 keer in de 2 weken volop koolhydraten, met (uit) etentjes. Alle andere dagen eet ik ketogeen. Dus je mag mij uiteraard volgen.🥰 
25 jun 23 door lid: keto_danny

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


19Karin77's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.