Biene Mays's Logboek, 03 apr 23

Blijf al 3 weken rond de 59,5kg schommelen, ben er zo klaar mee , mijn geduld en motivatie nemen behoorlijk af!

Bekijk Dieet Kalender, 03 april 2023:
1325 kcal Vet: 36,08g | Eiwit: 114,40g | Kolhy: 119,25g.   Ontbijt: Quaker Havermout, Campina Halfvolle Melk, AH Conference Peren, Citroensap, Smaakt Haverzemelen, AH CHIAZAAD Thuis, Verstegen Kaneel, AH Blauwe Bessen, Nespresso Koffie. Lunch: AH Snoeptomaatjes, ERU Balans 15+, Milner Extra Gerijpt 30+ Kaas, AH Koolhydraatarm Brood, Selderij, Kleinste Soepfabriek Runderbouillon, Boeren Soepgroente, Maggi Aroma, Kania Runderbouillonblokjes, Bonduelle Diepvries Doperwten, AH Platte Peterselie, Bloemkool, Broccoli. Diner: Campina Halfvolle Melk, Alpro Soya Soja Melk Ongezoet, Bertolli Olijfolie , Ei, Aardappelen (zonder Schil, met Zout, Gekookt), AH Doperwten Extra Fijn, AH Beenham Naturel. Snacks/Andere: Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie. meer...

23 Ondersteuners    Ondersteun   

21 tot 40 van 50
Reacties 
Waar lees je dat deze resultaten gaan over onder het BMR eten? Het is een natuurlijke reactie van het lichaam op veel gewichtsverlies. Ik lees nergens dat een ‘voorwaarde’ is dat je onder je BMR eet.  
03 apr 23 door lid: SabineS85
Sabine , de eerste 1 tot 1,5 kg was waarschijnlijk vochtverlies! Vervolgens nog 8 kilo in 12 weken is 0,66 kg gemiddeld per week! Is dat dan al heel veel gewichtsverlies? Het enige wat ik me kan verklaren is dat mijn lichaam naar mijn griep , want toen viel ik wel enorm af, nog van slag is en de balans zoekt! Andere verklaring zouden de overgangshormonen kunnen zijn , ben 50 jaar en inmiddels al weer een maand of twee geen menstruatie maar wel last van hormonen en opvliegers! 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Ja, dat is veel. Je bent in ruim 10 weken tijd bijna 14% van je lichaamsgewicht afgevallen. Bij meer dan 5% in 6 maanden spreek je officieel al van ondervoeding. Hoewel het voor jou te traag gaat, en je het niet met emotionele distantie kunt bekijken, is het echt veel. Even een pas op de plaats is helemaal niet verkeerd. Al snap ik nog steeds dat het frustrerend is, dat zou ik ook vinden. Of dit aan de hand is weet ik ook niet zeker natuurlijk. Maar mijn punt was dat de spaarstand in zekere zin wel bestaat.  
03 apr 23 door lid: SabineS85
Sabine volgens het Voedingscentrum is het oké om tussen de 0,5 a 1 kg per week af te vallen! Ik ben gemiddeld 0,66 kg afgevallen. Je doet net of ik aan het crashen was terwijl ik juist netjes tussen mijn Bmr en AMR heb gezeten al die tijd ! Ik ben wel extra afgevallen door de wintersport omdat het skiën veel energie kostte ( maar heb daar ook meer gegeten) en 2 weken ziekte hebben erin gehakt !  
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Ik heb geen enkel waarde-oordeel over hoe veel of hoe snel je bent afgevallen, ik toets het alleen aan de wetenschappelijke standaarden en probeer informatie te delen over de zogenaamde spaarstand. Nu ik mijn reacties zo nalees besef ik dat dit geïnterpreteerd kan worden als een ‘aanval’ of een oordeel. Dat is nooit mijn intentie geweest.  
03 apr 23 door lid: SabineS85
Maakt niet uit! Ik weet van mezelf dat ik op een gezonde manier ben afgevallen! 
03 apr 23 door lid: Biene Mays
Je hebt 2 maanden geen menstruatie gehad. Het kan echt wel dat je nu meer vocht vasthoudt. Daarnaast ben je flink afgevallen door de griep. Vaak zie je dat je daarna wel weer een deel aankomt (een deel van dat gewichtsverlies is ook gebrek aan maagdarmvulling. Ik heb vorige week 1x 's avonds minder gegeten en ik zat ineens op 70,5 kg, terwijl normaal 71 kg mijn laagste gewicht is). Probeer deze twee dingen mee te nemen en houd vol. Als je in kcal-tekort blijft, dan zul je verder af gaan vallen. Hoe lang ben je eigenlijk? 
03 apr 23 door lid: Antoinette loves food...
Antoinette bedankt voor je lieve steun! Ik ga sowieso door ! 💪 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Ik schommel lekker verder, vanochtend wel een uur later gewogen maar -0,2 kg. ( kan vocht zijn en kan morgen ook weer een half kilo zwaarder zijn, we zullen het zien) 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
😘 Hoe lang ben je als ik vragen mag? 
04 apr 23 door lid: Antoinette loves food...
ik heb alles een beetje zitten lezen en heb mischien een tegenstrijdige tip haha. maar ik ben zelf 5 jaar terug van 95 naar 70 gegaan. en nu inmiddels een beetje tussen 71 en 73 aan het hangen. en voel me lekker fit en sterk. maar soms is het goed je calorieen omhoog te gooien. dan heeft je lichaam weer energie kan het herstellen. doe dit een weekje en ga dan weer onder je behoefte zitten. om en nabij 10% boven of onder je callorie behoefte is prima. doe je dit veel meer maak je t naar mijn mening onodig moeilijker. dit heb mij altijd geholpen 
04 apr 23 door lid: jaatje63
Antoinette, ik ben 1,65 cm lang, 50 jaar oud , vandaag 59 kg . weinig tot lichte lichamelijke beweging i.v.m. reumaklachten. 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Jaatje, bedankt voor je reactie. Dat gaat dit Paasweekend sowieso 4 dagen gebeuren, dat ik meer eet dan mijn energieverbruik is! 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Ik zie dat je in de laatste 5 weken 3 kilo bent afgevallen. Dat is toch juist heel goed of mis ik iets hier? En verder, als je op een plateau zit voor lange tijd (meerdere weken) is het juist goed om eens flink wat meer te eten. Zo geef je je stofwisseling weer een extra stimulans en mss heeft je lichaam de energie ook gewoon nodig. In dat laatste geval is het slim om wat hoger te gaan zitten voor elke dag. 
04 apr 23 door lid: Tijmpje
En wat betreft Voedingscentrum, die lopen echt al jaren zwaar achter de feiten aan. Dus daar richt ik me in ieder gevsl níet op.  
04 apr 23 door lid: Tijmpje
Tijmpje, ik hou tot aan het Paasweekend mijn berekende energiebehoefte aan en met Pasen eten ik dan sowieso veel meer , dan zie ik wel wat daarna gebeurde. Het weekend daarop gaan we ook uiteten, dus dan let ik sowieso ook nergens op en heb dan ook nog een verjaardag. Dan schommel ik qua calorieën voldoende om mijn lichaam te triggeren! 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Tijmpje : hartje 2 en 3 waren de weken dat ik door een flinke griep enorm ben afgevallen!  
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Maar het is er wél af! En mss vergt je herstel nog extra energie. 
04 apr 23 door lid: Tijmpje
Ja Tijmpe, dat is wat Antoinette ook zegt! Ik moet gewoon geduld hebben! Ik kan het ook heus relativeren en weet dat ik heel blij mag zijn met wat ik al heb bereikt! Ik voel me ook kal veel beter in mijn vel zitten! Alleen mijn buikomtrek maakt me echt zorgen, daar wil ik graag vanaf liefst voor de zomer ( 87 cm --> gezonde buikomtrek vrouw 68- 79 cm) . 
04 apr 23 door lid: Biene Mays
Biene, wat vind je van jezelf als je in de spiegel kijkt? Je hebt nu hetzelfde BMI als ik (ik weet dat BMI niet zaligmakend is). En je buikomtrek moet je op de goede plek meten om er iets betrouwbaars over te kunnen zeggen. Daarnaast maakt het voor je gezondheid uit waar op je buik je dat vet hebt zitten. Heb je vetrollen, of zit het rond je organen (de 'bierbuik'). Dat laatste is ongezonder. 
04 apr 23 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.