natasssja's Logboek, 03 jan 23

tahinbrood gemaakt. 1 cup tahine, 4 eieren en een halve theelepel baking soda. het ziet er top uit. hopelijk smaakt t ook zo

Bekijk Dieet Kalender, 03 januari 2023:
2155 kcal Vet: 167,49g | Eiwit: 128,23g | Kolhy: 20,73g.   Ontbijt: Bulletproof koffie ontbijt. Lunch: Zout, AH Everything Bagel, Maza Hoemoes, Brood tahini. Diner: AH Gehakt Half-om-Half, Parmezaanse Kaas, Oke Oude Geraspte Kaas 48+, Sjalotten, Knoflook, AH Pompoen Spaghetti, Baresa Chopped Tomatoes. Snacks/Andere: De Zaanse Hoeve Extra Belegen 48+, Orangefit Eiwitshake, Dulano Mini Salami, Gekookt Ei, Bulletproof koffie ontbijt. meer...
2448 kcal Activiteit: Schoonmaken (Opruimen) - 4 uren, Massage - 6 uren, Samsung Health - 14 uren. meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Laat je t ons weten? 
03 jan 23 door lid: Laurierdrop
Dat was goed te doen. Had 8 plakken in gedachte..t worden er 16..1 is te dik. Maar wel fijn om 2 plakjes te eten als portie! Nu met hoemoes gedaan..geen idee wat er nog meer op kan😅 
03 jan 23 door lid: natasssja
Zit hier alleen tahin, eieren en baking soda in? Welke tahin gebruik jij? klinkt iig lekker! 
03 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
Pindakaas is super lekker erop 
03 jan 23 door lid: keto_danny
Leuke variatie. Ik zal het mss ook eens maken, dankjewel voor de inspiratie 
03 jan 23 door lid: Laurierdrop
De tahini zat in een glazen pot die na jaren in de kast, bijna over datum was hihi blij dat ie toch nog nuttig was. Mn moeder vond hem trouwens te zout😅 meer dan de genoemde ingrediënten zat er niet in. Ik stond ook versteld. 30 minuten op 180 graden in de oven en klaar! Ik ga de pindakaas proberen, als is t brood nu nog te compact en te droog daarvoor..moet ff experimenteren om hem luchtiger te krijgen  
04 jan 23 door lid: natasssja
In mijn tahin zit geen zout, dus dat zal dan denk ik wel meevallen 😅 
04 jan 23 door lid: Antoinette loves food...
De baking soda is erg zout. Zal ik mijn recept geven? Was niet luchtig, maar zeker niet droog. Heel zwaar brood. Maar ik had mij vergist en bakpoeder gebruikt in plaats van baking soda 😂 
05 jan 23 door lid: keto_danny
Tahini brood: 12 plakjes/boterhammen. * 4 eieren. * 250 gram tahini. * 2 tl appelciderazijn. * 20 gram ery bronze (bruine erythritol) * Flinke snuf zout. * 1 tl wijnsteenbakpoeder, (volgende keer baking soda.) * Snuf kaneel. * Optioneel sesamzaad voor de bovenkant. Verwarm de heteluchtoven op 160 graden. Mix de eieren tot verdubbeld en lichtgeel. Voeg overige ingrediënten toe, en mix goed door elkaar. Giet in een bakvorm met bakpapier erin, en bak 40 minuten. Laat afkoelen op een rooster, en snijd pas aan als het afgekoeld is. Eet smakelijk! 
05 jan 23 door lid: keto_danny
Goed idee die appelazijn, bronze en kaneel. Kijken hoe dat smaakt. Ik ga weer een pot halen. Zo fijn om lactosevrij brood te kunnen maken 😍 ik verwar de soda en poeder ook nog wel eens😅 online staat wel: als baking soda in aanraking komt met bepaalde zuren zoals azijn, cacao of citroensap, ontstaan er belletjes die het gebak luchtiger maken. Maar ik heb er geen zuur in gedaan. Dus ga ik vd week doen, thanks🙏 
05 jan 23 door lid: natasssja
Succes, ik zie het wel verschijnen  
05 jan 23 door lid: keto_danny

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


natasssja's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.