smootylaatmaar's Logboek, 20 aug 22

ooooooh en toen was de vakantie weer op en mag ik vanavond weer aan de bak. Een avonddienst...die heb ik noooooit, altijd alleen maar slaapdiensten. Ben benieuwd 😅 of ik op tijd klaar ben. ik hoef maar tot 21:00 maar kan moeilijk een bewoner in de tillift laten hangen omdat ik vrij ben. Dus effe goed afstemmen met mijn collega. De helft van mijn dienst zit ik waarschijnlijk achterstallige mail en rapportage te lezen 🤣🤣🤣. Morgen dan weer gewoon mijn eigen slaapdienst. En dan lijkt het alsof je vakantie nooit heeft plaatsgevonden 🤦‍♀️😄. Er veranderd eigenlijk nooit iets bij ons op de groep. Dat is dan weer een voordeel van een groep die uit bijna alleen mensen die functioneren binnen het spectrum ( jaja, zo zeggen we dat tegenwoordig geloof ik).

Bekijk Dieet Kalender, 20 augustus 2022:
650 kcal Vet: 26,02g | Eiwit: 21,94g | Kolhy: 77,48g.   Lunch: Tasty Basics Muesli Noten en Pitten, Van Gilse Poedersuiker, AH Hollandse Aardbeien, Zaanse Hoeve Yoghurt Turkse Stijl 8% Vet. Diner: Italiaanse Bol. meer...
459 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

37 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Heel veel mensen stromen uit en kiezen voor een ander beroep, Annemiek. Met meer regelmaat, een beter loon en betere arbeidsomstandigheden. Tevens gaan er mensen met pensioen maar is er minder aanwas vanuit de opleidingen. Zodoende komen er steeds meer tekorten. 
22 aug 22 door lid: SabineS85
Snap ik Annemiek ❤️. 
23 aug 22 door lid: smootylaatmaar
Is inderdaad niet handig Smooty als je alles uit moet leggen en zeker aan mensen die nog nooit aan bed hebben gewerkt zoals een flexer of zzper! Om nog maar te zwijgen van de risico’s die het werken met een tillift, medicatie etc met zich meebrengt dus is ook niet echt verantwoord! Sinds afgelopen november ben ik overgestapt van de ouderenzorg( EVVer op PG)naar de gehandicaptenzorg NAH. En op de woonvorm waar ik nu werkzaam ben is het wel van toegevoegde waarde, omdat er enkele cliënten zijn die zelfstandig kunnen eten maar waarvoor wel de maaltijden klaargemaakt en neergezet moet worden! En zo zijn er heel veel hand en spandiensten die door ongeschoolde personen gedaan mogen worden. Dus hier hebben we echt veel aan extra handen ❤️ Klopt Sabine hele grote uitstroom en weinig instroom helaas!  
23 aug 22 door lid: Chrisje.66
Over die oorzaken personeelstekorten. Inderdaad ook door de vergrijzing, en steeds minder mensen die bepaalde beroepen kiezen. Maar er zijn ook andere dingen aan de hand. 1. Veel mensen die ziek thuis zitten door Corona. Niet alleen als ze zelf na een besmetting langdurig moeten herstellen, maar ook heel veel mensen overspannen door de heftige afgelopen paar jaar die ze hebben gehad. 2. De (voor een deel onverklaarbare) oversterfte. Mensen die overleden zijn met of door Corona, overleden omdat ze iets anders hadden en te lang niet behandeld konden worden door zorg tekorten, heel veel mensen de afgelopen paar jaar zijn ook overleden door zelfmoord. Je hoort veel de laatste tijd over ‘plotseling’ of ‘spontaan’ overleden, ook hoor je de laatste tijd ook veel vaker over hartaanvallen. Ik denk dat dat allemaal mee zou kunnen spelen in de huidige personeels tekorten. 😥😥😥 
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Oh zeker dappere. Het ligt veel breder dan dat mensen niet kiezen voor een beroep in de zorg.  
23 aug 22 door lid: smootylaatmaar
Inderdaad ook veel langdurig zieken Dodo door zowel fysieke als mentale problemen! Ikzelf had door de nare dingen die ik heb gezien tijdens de eerste corona golf PTSS opgelopen. Het was zo’n bizarre en surrealistische periode😔 Ik ben uiteindelijk door middel van exposure therapie en emdr goed hersteld maar kon het niet aan om op mijn oude afdeling te blijven werken! 
23 aug 22 door lid: Chrisje.66
Wat naar voor je Chrisje. 😥 Wel super fijn dat je er overheen hebt kunnen komenmet de therapie, en zo snel alweer je (nieuwe) werk kunt doen. Respect! ❤️ 
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
De suicidecijfers zijn niet gestegen onder invloed van corona. Je zou het zeker verwachten, ook gezien het feit dat de opnameafdelingen in de GGZ in de eerste golf overspoeld werden met nieuwe aanmeldingen. Er is echter niets bijgekomen.  
23 aug 22 door lid: SabineS85
Dat is gek, ik hoor er anders heel erg veel meer over. Zowel in de directe kring als indirect. 😳😳 Nou ja.. Gelukkig maar dan..  
23 aug 22 door lid: Dappere-Dodo
Dodo ❤️ 
23 aug 22 door lid: Chrisje.66

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.