smootylaatmaar's Logboek, 29 jul 22

Wauw, hoe makkelijk is het om je eigenlijk excuses en verleiding te creëren zeg. vanavond hebben we alle 3 eindelijk samen vakantie. En ik vind dat daar taart bij hoort!!! Eh waarom hoort dat dan Lama???, ja dat weet ik eigenlijk niet eens. Nou dan doen we het dus gewoon lekker niet. offff,lekkere broodjes voor de lunch. Waarom??? Eh, geen idee. Niu dan doen we het dus gewoon lekker niet. En zo gaat dat dan al een paar dagen. Best pittig vind ik dat nog wel. Misschien helpt het als ik met mezelf afspreek dat ik op de camping wat minder streng ben. Dan heb ik èn iets om naar uit te kijken, èn ook gelijk het eind moment al bepaald.
Hoe gaan jullie met zulke " zelf discussies" om???

Bekijk Dieet Kalender, 29 juli 2022:
1366 kcal Vet: 55,49g | Eiwit: 42,43g | Kolhy: 166,77g.   Lunch: AH Mascarpone, AH Bramen, AH Doosjevol Frambozen, AH Ananas Vers, AH Hollandse Aardbeien, Zaanse Hoeve Yoghurt Turkse Stijl 8% Vet. Diner: Domino's Pizza Thick Shake Cookies & Cream, Domino's Pizza Hot Sandwich BBQ Smoked Chicken. Snacks/Andere: AH Blauwe Bessen. meer...
396 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

15 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Soms wint het stemmetje, en soms win ik. Helaas een eeuwige strijd..? 
29 jul 22 door lid: keto_danny
Ja joh, echt zo kak soms hè. Vooral het accepteren van de gevolgen als ik bewust heb toegegeven vind ik lastig. Maar mijn diëtiste zegt altijd ( en terrecht) dat als ik kies voor bv dat stuk taart, ik automatisch ook kies voor de stijging op de weegschaal. En feitelijk is dat ook zo. We blijven gewoon elke dag strijden 💪 
29 jul 22 door lid: smootylaatmaar
Tijdens de vakantie neem wel extra lekkers, maar niet alles wat ik wil. Ik weet als ik dat wel doe, dat ik dan na de vakantie boos op mezelf wordt en dat wil ik niet🤪 
29 jul 22 door lid: carolinequichou
Nee, het is het niet waard als je er boos van wordt. Dat doet denk ik elk moment dat je hebt genoten weer ongedaan.  
29 jul 22 door lid: smootylaatmaar
ja.. dilemma. dacht vanmorgen t zelfde... dochter houd van veel lekker vet en daar word ik straks in meegesleurd. maar anderoms kiest ze dan liever voor 1 grote maaltijd ipv van alles de hele dag door. zal er mijn weg in moeten zoeken. me niet gek laten maken en keuzes maken of ik t echt wil. ijsje (Italiaans) of een glas lekkers 🍹. dat soort. eigenlijk net als thuis, maar dan effe nét nog meer bewust van...  
29 jul 22 door lid: Suzepluus
Vanmiddag maar naar de moestuin. Ik zou eigenlijk nog werken vanavond en de mannen zouden dan samen pizza eten. Dan verbrand ik eerst nog wat calorieën en neem een Hot sandwich ipv een pizza. Veel lekkerder. Met pulled chicken oid. 
29 jul 22 door lid: smootylaatmaar
O, ik herken zeker dat gevoel van 'feestjes vieren', precies op jouw manier. Ik vond het moeilijk om daar niet aan toe te geven.  
29 jul 22 door lid: Tijmpje
dat heb ik ook, dat is eigenlijk óók emo-eten. Bij gezelligheid hoort bij mij óók taart, borrelhapjes, alcohol. ik ben aan het proberen om die koppeling los te laten. Maar dat valt nog niet mee! 
29 jul 22 door lid: boebes21
Die koppeling 'gezelligheid <-> eten en alcohol' loslaten zal voor mij wss nooit 100% lukken. Ik verzorg anderen te graag en ben dan zelf te zwak om de verleiding te weerstaan. Maar ben bezig om er anders invulling aan te geven. Gezondere keuzes. Bijv. die factor 'alcohol': stap voor stap naar 2/3 minder. Alcohol werkt zoooo tegen je als je wilt afvallen/gezond wilt leven.  
29 jul 22 door lid: Tijmpje
De ene keer geef ik toe aan het ‘verlangen’ (ik koop het zelden, maar mijn man doet dat dan) en de andere keer ben ik sterk genoeg. Tsja... het is wat het is en af en toe wil je ook iets wat je echt lekker vindt. Voorbeeld: man moet 12 dagen naar Frankrijk en koopt voor mij een bak met mijn favoriete smaken Italiaans ijs. Oeh.. dicht laten denk ik dan... , maar heb de bak in 2 avonden leeggegeten! Genoten!! Wilde mij de volgende morgen niet wegen... toch gedaan... was ik 4 ons afgevallen 😬🤗 
29 jul 22 door lid: Peggy Eleonore
Het is nooit die ene bescheiden 'overtreding' alleen, hé. Het gaat om alle factoren samen die je gewicht bepalen. Daarom schommelt ons gewicht ook dagelijks. 
29 jul 22 door lid: Tijmpje
@tijpje, exact! Dat is precies waar ik ook mee aan de slag ben gegaan! Het doel is om duurzaam gewicht te verliezen. Daarbij hoort af en toe ook iets héél lekkers eten of drinken. Het draait om balans, probeer zelf de 80/20 regel aan te houden. 
29 jul 22 door lid: boebes21
Ik vind het al zo lastig om nou te bepalen wanneer dan een keer wat lekkers. Misschien is er morgen nog wel een gezelliger, beter, leuker, moment. En voor ik t weet, is elke dag weer voorzien van iets wat ik beter niet zou hebben gegeten. Vandaag past zelfs de thick shake van domino's in mijn schema. Dat wordt enorm genieten. Nu eerst eens gluren of ik alweer op de weg terug ben van die 89.8 van afgelopen week. 
29 jul 22 door lid: smootylaatmaar
Vandaag veilig door gekomen in iedergeval. Ondanks de vele lekkere ideeën. En wat er allemaal wel in huis is. Morgen gaan we weer zo'n dag proberen.  
29 jul 22 door lid: smootylaatmaar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.