17 mei 21 door lid: annemiek rembil
|
Nou, dat is het ook zeker!
Ik heb de helft ingevroren zodat ik de komende weken elke week 1 stukje heb!
17 mei 21 door lid: Danielle@75
|
Dat ziet er heel lekker uit 🤩
17 mei 21 door lid: PeetjePuk
|
Wil je het recept aub delen?
17 mei 21 door lid: PeetjePuk
|
Niet doen hoor, dan gaat Peetje het ook maken 😂🤣😂😉
17 mei 21 door lid: annemiek rembil
|
17 mei 21 door lid: Wobbeltje!
|
Ho!!! Stop de persen!! Hierrr wil El ook héél graag het recept van 😍❤️🧚
17 mei 21 door lid: Elfje69
|
Hey Annemiek, wat doe je nou 😨😰
Tot nu toe ben ik alleen nog recepten aan het verzamelen 😜
17 mei 21 door lid: PeetjePuk
|
Even een vraagje aan de Keto-ers. Is een ketorecept ook geschikt voor gewoon lijners of slaan we dan achterover van vetgehaltes?
17 mei 21 door lid: PeetjePuk
|
Peetje, als niet Keto-er pik ik hier en daar ook een receptje mee. Zolang ik me aan mijn calorieën houd gaat dat prima.
17 mei 21 door lid: asjege
|
bodem:
25 gr zachte roomboter
50 gr zoetstof
1 tl vanille extract
1 ei
100gr amandelmeel
snufje zout
laag 1:
225gr roomkaas op kamertemp
80gr zoetstof
2 tl citroenextract
60ml sour cream
60ml slagroom
laag 2
75gr zachte roomboter
100gr zoetstof
2 eieren
2 eidooiers
sap van 1,5 citroen
oven voorverwarmen op 175graden
Laag 1, boter en suiker mixen tot romig geheel, dan vanille en ei toevoegen en opnieuw mixen, als laatste amandelmeel en zout erdoor. In een ingevette kleine springvorm, 10-15 min bakken. Als de randjes bruin worden is de bodem klaar.
VOLLEDIG LATEN AFKOELEN
Laag 2
boter en suiker romig mixen en daarna 1 voor 1 de eieren erbij. Daarna 1 voor 1 de dooiers. Tot slot het citroensap erdoor. Het geheel zal nu korrelig worden, maar het komt goed! Je verwarmd dit mengsel daarna op een zacht vuur totdat het weer romig is en daarna zet je het vuur iets hoger tot een middelhoog vuur. BLIJF ROEREN tot het een dikke pudding is. Let op; ook de bodem en de hoekjes goed meenemen!
Doe deze lemoncurd in de springvorm en zet even in de koelkast.
Laag 3
roomkaas en suiker roeren tot het romig is dan citroenextract en sour cream erdoor. Als laatste voeg je de slagroom toe. nog 2 a 3 min mixen. Ook deze laag smeer je in de springvorm.
Het moeilijkste is om te wachten tot de taart volledig is afgekoeld!!!!
17 mei 21 door lid: Danielle@75
|
Dank je Daanrenee, die ga ik meteen opslaan! 😍
17 mei 21 door lid: Elfje69
|
Nou Elfje69, ik heb al zo veel aan jou bijdragen hier gehad dat ik dat een eer vind!
Ik ben zelfs voor het eerst in al die tijd hier achter de laptop gekropen ipv op mijn telefoon!
17 mei 21 door lid: Danielle@75
|
Die ziet er geweldig uit, Zou ik het recept mogen?
17 mei 21 door lid: Rensie 1111
|
ahhhh, wat lief, dank je wel ❤️ Welke maat springvorm had jij gebruikt? Of lees ik daar overheen in mn enthousiasme?
17 mei 21 door lid: Elfje69
|
17 mei 21 door lid: Danielle@75
|
Ah top, ik zag idd "een kleine" staan, maar ik heb ze ook van 10 & 12 cm... Maar 18 heb ik ook 🤣
17 mei 21 door lid: Elfje69
|
Lijkt mij heerlijk, dank voor het recept😋
17 mei 21 door lid: claudet57
|
18 mei 21 door lid: Yoo69
|
Heb hem ook opgeslagen...
18 mei 21 door lid: Yoo69
|