Goedgekeurd met kleine aanmerkingen...Volgende keer maak ik m wat zoeter en bak m 5 min korter. En dan maak ik m een maat kleiner, met dezelfde hoeveelheid spijs erin (en minder koek dus). Heb het al uitgewerkt, dus als iemand wil kan ik m hier plaatsten
|
1268 kcal
|
Vet: 68,29g | Eiwit: 75,38g | Kolhy: 73,17g.
Ontbijt: Nevo Jonagold met Schil, Ontbijt, Gnom-gnom Crunchy Granola, Fage Griekse Yoghurt 5%. Lunch: Zwagerman Gerookte Achterham, AH Veldsla, Goldessa Cream Cheese Classic, Brood enzo, Molenbrood van KHa broodmix De Zandhaas. Diner: Olijfolie, Milbona Kookroom Light, Nevo Ui Rauw, Nevo Tomaat, Eridanous Feta P.D.O., Groente, Ratatouille. Snacks/Andere: Koek, Speculaas gevuld van LC Chef, Peppernuts Holland Kruidnoten met Crème Brûlée Smaak. meer...
|
|
1 tot 20 van 27
Reacties
Oooh, en dit is al een van de weinige dingen waar ik heeeel moeilijk nee tegen kn eggen! Ik zou zo alles opeten. 😂😂🥰
11 nov 20 door lid: Dappere-Dodo
|
“Kan zeggen” dus.. Zelfs dat kan ik blijkbaar al niet. 😝
11 nov 20 door lid: Dappere-Dodo
|
Schobbejak! 😋 Moet ik jou nou echt bijscholen over de 7 zonden?? 🤭😇
11 nov 20 door lid: Elfje69
|
11 nov 20 door lid: Dappere-Dodo
|
11 nov 20 door lid: Madeloesje
|
Ingrediënten koeklagen:
145 gr amandelmeel
20 gr kokosmeel
2 gr (= ¾ theel) psyllium vezels
15 gr koek-/speculaaskruiden (= 1½ eetl)
8 gr kaneel (= 1 eetl)
3 gr (= 1¼ theel) bakpoeder
snufje zout
105 gr roomboter, zacht
65 gr erythritol, bruin
2½ ml vloeibare zoetstof
2 eieren, M
1 theel vanille extract
Ingrediënten spijs:
190 gr amandelmeel
1 ei, gescheiden
citroensap van 1 citroen
1 theel citroenrasp
50 gr erythritol, wit of poeder
2½ ml vloeibare zoetstof
½ theel amandel extract
Om te bestrijken:
De eidooier
Bereiding: (liefst een dag eerder)
Voor de koek: Meng in een grote kom de droge ingrediënten goed door elkaar. Zet nog even aan de kant.
Mix de zachte boter met de vanille en de bruine erythritol (en evt nog een paar druppels vloeibare zoetstof) goed door elkaar. Mix dan één voor één de eieren erdoor.
Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng/kneed het tot een deeg.
Verpak het in plasticfolie, sla het een beetje plat en leg het in de koelkast. Minimaal 2 uur, maar liefst de hele nacht.
Maak vervolgens het spijs door een eiwit los te kloppen met wat amandelextract en te mengen met het amandelmeel, citroensap en rasp, vloeibaar zoet en de erythritol.
Doe het spijs ook in huishoudfolie, maak het plat en leg het bij het koekdeeg in de koelkast.
Doe het eigeel in een bakje, dek af met plastic en zet ook in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 gr. en bekleed een vorm van ca 14x21 met 2 stroken bakpapier
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in twee stukken. Pak een vel bakpapier en plaats één deeghelft ertussen. Rol het deeg met een deegroller uit tot ongeveer de grootte van de bakvorm en leg het erin. Verdeel het met je vingers goed over de bodem.
Rol dan het spijs uit tussen het vel bakpapier en leg dit op de onderste koeklaag. (ook weer beetje met je vingers bijwerken)
Doe dan weer hetzelfde met de 2e deeghelft.
Klop het eigeel goed los in een bakje. evt met een mini-scheutje melk of kookroom ofzo.
Besmeer de bovenste koeklaag met wat eigeel en bestrooi met de geschaafde amandelen. Smeer dan nog een keer voorzichtig in met wat eigeel.
Bak de gevulde speculaas 20-25 min Laat daarna volledig afkoelen, zodat ie niet uit elkaar valt.
11 nov 20 door lid: Elfje69
|
11 nov 20 door lid: Yoo69
|
ziet er heerlijk uit... maar wat een werk🥴
12 nov 20 door lid: dame0165
|
Ziet er heerlijk uit. Wat zijn de macro’s?
12 nov 20 door lid: fatm@n
|
12 nov 20 door lid: Biene Mays
|
@Fatman, die moet ik nog even invoeren/uitrekenen. als ik het gedaan heb zal ik het hier even plaatsen 👍
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
@Dame, deze is juist weinig werk. Deeg en spijs maken en lekker in de koelkast laten rusten. Boel om en om in bakvorm doen, bestrijken en bakken 🤷
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
😂 Ik dacht dat je ging vertellen over de 7 zonden..
12 nov 20 door lid: Dappere-Dodo
|
Ik denk dat jij daar meer verstand van hebt dan ik Inge 🤪
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
mmmmmm, ik denk dat ik weet wat ik ga doen morgen😋😋😋
12 nov 20 door lid: claudet57
|
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
Als de hele unit is afgekoeld 800 gr, ik heb het omgerekend baar porties van 100 gr omdat ik dat makkelijker vind met invoeren. (meestal neem ik een blokje van ca 23/35 gr)
Macro’s per 100 gr bereid product:
436 Kcal
36,4 gr vet
6,9 gr Kh
12,2 gr eiwit
6,1 gr vezels
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
(oh ja, in de macro's zit ook de 20 gr amandelschaafsel die ik heb gebruikt om te bestrooien. die was ik vergeten bij de ingredienten te zetten)
12 nov 20 door lid: Elfje69
|
Nou de plakken liggen in de koelkast, morgen ga ik het afbakken en plaats ik een foto. De intocht van de Sint kijken met versgebakken gevuld speculaas en lekker warme choco met slagroom, wie wil dat nou niet :-)
13 nov 20 door lid: claudet57
|
Nou ja, die intocht sla ik dan liever over, maar ik ga volledig mee in de rest van je verhaal hoor! 🥳
13 nov 20 door lid: Elfje69
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|