Lost68's Logboek, 26 okt 19

De water mythe De onzin "drink je wel genoeg"

https://www.youtube.com/watch?v=ae4wZ79GzGU

Bekijk Dieet Kalender, 26 oktober 2019:
1398 kcal Vet: 101,79g | Eiwit: 87,67g | Kolhy: 17,16g.   Ontbijt: Jumbo Yoghurt Griekse Stijl 10%, AH Verse Slagroom. Lunch: AH Zalm Sandwich Plakken, Atkins Fudge Caramel, Campina Botergoud Ongezouten Roomboter, Gebakken Ei zonder Vet. Diner: AH Lamskotelet. Snacks/Andere: Mora Oven Mini Frikandel. meer...
3452 kcal Activiteit: Tennis - 3 uren en 30 minuten, Apple Health - 20 uren en 30 minuten. meer...

18 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik heb t niet gelezen, maar gaat t over dat je van water afvalt? Wat ik ooit hoorde is dat het goed is om je honger tegen te gaan. En een beetje om vet af te drijven, hoewel we nu weten dat het meeste eruit gaan door je ademhaling 😱 Meer niet.  
26 okt 19 door lid: annemiek rembil
Het is een interessant filmpje; Hij zegt o.a. idd dat vet afdrijven met water onzin is, of dat het goed is tegen droge huid (onzin). Door veel drinken verlies je zelfs te snel goede stoffen. Alleen drinken als je dorst hebt!  
26 okt 19 door lid: Lost68
ik heb ooit eens ergens gelezen dat als je KOUD water drinkt dit je lichaam negatieve energie kost waardoor je meer kcal verbrandt maar dat zal ook wel een mythe zijn ??? 
27 okt 19 door lid: Biene Mays
Ga het is bekijken later vandaag! Benieuwd naar, scheelt wel heel veel plassen 🤪 
27 okt 19 door lid: Yoo69
Ik heb een vriendin die net terug is van China, 2 maanden geweest, en die vertelde dat de Chinesen elke morgen een mok heet water drinken. Je schijnt er vet mee te verliezen! 
27 okt 19 door lid: john1949hotmail
Check wel even of dit filmpje dan ook gebaseerd is op feiten en onderzoeken.. 
27 okt 19 door lid: lisaraaphorst
@lisa ken je dr berg niet? 
27 okt 19 door lid: Lost68
Kan je link niet openen of kopieëren, maar lijkt mij niet juist. In de meeste (wetenschappelijk onderbouwde) richtlijnen die ik voor mijn werk als verpleegkundige tegen kom, wordt het belang van voldoende ( water)drinken onderbouwd. Alleen afgaan op je dorstprikkel zou er voor zorgen dat er een hoop mensen uitdrogen. Bij veel mensen, met name ouderen, werkt de dorstprikkel minder goed. Uitdroging kan meerdere gevolgen hebben zoals duizeligheid, opstapeling afvalstoffen(wonden), (blaas)ontsteking en in ernstige gevallen orgaanfalen. Zou niet elke link op YouTube voor waar aannemen. 
27 okt 19 door lid: LoveLasagna
is niet wetenschappelijk bewezen Benda! Zoals zoveel dingen, die we voor lief aan nemen omdat het al een eeuwigheid wordt geroepen. google maar dokter Berg en water op youtube. Ik drink dan al mijn hele leven "veel te weinig" en zou dan volgens die theorie uitgedroogd en dood neer vallen ;)...Dr Berg is niet zomaar iemand...En als jij je lekker voelt bij liters drinken moet je het gewoon doen. Ik ben opgelucht dat iemand dit ontkracht...en mezelf niet meer hoef te dwingen zoveel te drinken tot ik er misselijk van wordt en constant te moeten plassen.  
27 okt 19 door lid: Lost68
En misschien bij ouderen en een hittegolf heb je gelijk, die kunnen uitdrogen. Maar als je een gezond lichaam hebt is het gelukkig niet nodig 
27 okt 19 door lid: Lost68
Ken hem idd niet, vooral doen waar ieder zich goed en gezond bij voelt 
27 okt 19 door lid: lisaraaphorst
Brenda, dat lijkt me dan dus meer van toepassing voor mensen waarbij de dorstprikkel niet werkt, zoals je zelf al aangeeft. Ik denk dat het voor het overgrote deel van de mensen wel werkt en het normaal is om naar je lichaam te luisteren ipv je precies te houden aan richtlijnen.  
27 okt 19 door lid: deverlichting
Net als bij diëten. Doe idd wat je fijn vind, en werkt voor je. En niet tegen heug en meug water drinken tot het je neus uitkomt omdat je denkt dat je dan beter afvalt.  
27 okt 19 door lid: annemiek rembil
Nou, dat precies Annemiek! 
27 okt 19 door lid: Lost68

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Lost68's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.